Posts

Showing posts from 2019

TERKENA BREAST ABSCESS

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



Setelah tolak tepi rasa malu dan segan bila difikir-fikir secara mendalam aku nekad nak tulis entry berkenaan Miss B (BREAST:PAYUDARA) mungkin ada yang rasa kurang selesa bila membicarakan tentang ini tapi percayalah once aku up dekat socmed (FB dan Status Whatsapp) ramai kenalan perempuan yang PM tepi bertanya 1001 soalan. Percaya atau tidak soalan mereka memang berkait dengan Miss B masing-masing. 

"Macam mana kau dapat detect?"
"Ada rasa sakit tak? kalau macam takde rasa sakit tapi ada ketulan makin membesar macam mana nak buat ya?"
"Lately aku ada rasa sakitlah, dan ada keluar sedikit darah...apa nak buat?"
.............................banyak lagi dan jawapan aku adalah konsisten "berjumpa la dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut sebab lain orang lain sakitnya."

Ada pelbagai jenis ketulan dekat Miss B sebenarnya dan tak semua ketulan adalah kanser, boleh jadi ianya adalah lump yang tidak merbahaya tetapi jika…

LEMBARAN PERTAMA 2019

Image
Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera.


08.01.2019 mencatat sejarahnya tersendiri dalam hidup seorang Aien Not Alien apabila dia tiba-tiba kembali menaip entry di blog yang telah usang ini. 


Ini semua pengaruh si BUNDLE SAMPAH dalam group whatsapp blogger-blogger SEMBANG KOPITIAM yang rata-ratanya semua telah berpencen (pernah aktif 5 ke 7 tahun lepas rasanya). 


Last entry aku up adalah ENTRY INI pada 07.09.2014 phewwww lama sungguh. Tapi hasil aku godek-godek mana yang aku ingat-ingat lupa entry tu adalah 2488 view setakat hari ini, itu pun untung nasib je adalah yang tercari-cari pasal scammer ni tersesat jumpa entry blog aku. 


Bila di flashback kembali blog ini bermula pada Jun 2011 masa aku bujang lagi dan sekarang dah Januari 2019 mungkin selepas ini aku cuba aktif kembali macam dulu-dulu atau mungkin hmmmmmmmm. Dulu-dulu sebulan berbelas entry naik sekarang adakah setahun sekali atau ini yang terakhir. Dulu-dulu banyak lebih meluah perasaan, zaman tak berapa matang...kahkah, adaka…