Posts

Showing posts from August, 2014

Pengalaman Pertama

Image
Assalammualaikum wbt...
Salam Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

Lama tak jengah blog sendiri dan rakan-rakan yang lain disebabkan melayan malas yang turun naik tak tentu pasal.
Sebelum ni memang malas (mengaku sendiri) tapi semakin menjadi-jadi bila berbadan dua. Alhamdulillah dah masuk trimester kedua ni baru berani nak bagitahu dekat blog (bajet macam ramai baca). Ditambah pula dengan malas kembali ke paras normal makanya ter-log-in-lah kembali.
Pengalaman pertama..selain malas aku takde morning sickness sangat. Mungkin baby dalam rahim ni kesian tengok ibu dan abah dia PJJ jadi dia baik-baik je. Tapi....
Tapi apa?! Hehe...ya ada tapinya. Ada sikit dugaan nak tetapkan Due Date disebabkan cycle period yang tak normal. Tapi takpe hal ni dah settle bila rujuk pakar di hospital. Tapi....
Ya...ada tapinya lagi. Settle bab due date, ada hal lain lagi. Doktor pakar detect hasil dari scan demi scan aku ada masalah low lying placenta. Aku pun OK jelah sebab rasa macam nothing serious lag…