WHY??

Assalammualaikum wbt..

Perbualan aku dengan anak buah (Zahraa, 4 tahun, kepoh macam bertih jagung...) ketika aku sedang belek handphone :-

Zahraa : Mak ngah jaya nak men game boleh?

Mak Ngah : Boleh kejap lagi ea...mak ngah nak wassup pak ngah jap.

Zahraa : Okey.

*angguk2 paham...tapi tangan sibuk nak capai hp macam tak paham*

Zahraa : Mak ngah...jaya nak men pou (game) boleh laa...nape nak meshej (wassup) pak ngah lama2 ni penat jaya tunggu....(buat muka bosan)

Zahraa lagi : Mak ngah meshej pak ngah lagi ke??

Mak Ngah : Haah...why??

Zahraa : Z....( sambil senyum2 comel )

Hahahampeh terkono den....kenot brain aku budak zaman sekarang bijak lain macam. Kecil-kecil cili padi.

V, W, X, Why.....Z

19 comments:

  1. pandainya zahraa, comel dia, dah pandai men game.

    ReplyDelete
  2. tak paham la aien..apa yg terkono nyo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkena la dengan budak2 punya lawak... :D

      Macam kita...kawan aku suka je bila dia cerita pastu kawan lagi sorang "yeke...ooooo"

      Dia balas....P

      Dapat?

      Delete
    2. Macam ni korang..

      Cth korang tanya aku.. "pastu?"

      Aku pun jawab three..

      Gittew haa..

      Kess budak tecik ni..

      Aien tnya why.. Or secara simple nya y?

      Dia sambung la Z...

      Hiks..

      Kemain ni aku nak explain..

      Delete
    3. owh paham..Lepas y z..okay2..mula2 ingatkan kak aein ckp why n then zara ckp zzz yg ala2 ngntuk tu :)

      Delete
    4. Payeh....macehhh tolong terangkan. haha. Bandle dengan Sya takde main ayat gini kot...

      Pastu....three

      Yeke? Ooo.....P

      Why? .....Z

      Delete
  3. hahha..comelll dia...
    Pa'e pun sllu mcm tu tau..dok ckp kat akak "ibu sms siapa juga tu". @ pun sudahlah Ibu tekan2 HP tu (dia nak akak layan dia)....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 nak tarik perhatian orang lebih dewasa....macam2 taktik dia guna. comel je...hehe

      Delete
  4. hahaha. aku paham...

    pandai budak tu sambung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sel-sel otak ibu merandung sedang berfungsi...jadi paham je cerita pasal budak. haha

      Delete
  5. Hahahah... cayalah jaya. Boleh kenakan makngah tanpa sedar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kan kan....jaya berjaya kenakan.

      Delete
  6. bebudak Gen-Y cenggini la cara fikirnya :D

    ReplyDelete