TERSALAH MASUK

Assalammualaikum wbt....


Baru-baru ini yakni hari sabtu malam ahad yang lepas kebetulan incik tunang ada balik kampung pastu dia ajak jalan-jalan kat Jonker Walk.


Sampai....tinggalkan kereta berhampiran Uptown Melaka yang berhampiran Dataran Pahlawan terus bergegas ke Pahlawan Mall......cari ATM. 


Jumpa ATM berhampiran Vincci......tengah beratur nak cucuk terasa nak ke tandas la pulak. Incik tunang dah pergi dulu, dia selesai aku pun suruh dia pegangkan handbag jap....lantas dengan pantas aku berjalan masuk ke tandas.







Masuk-masuk je...berubah terus muka aku!!
Sejak bila tandas perempuan ada sinki pelik-pelik ni???




More less beginilah......bersusun je kat dinding.

Pelik betul rupa sinki yang aku jumpa....kehkehkeh.


Dalam sesaat dua aku terperanjat otak terus bagi isyarat....TERSALAH MASUK DAAA!! Nasib takde orang kalau ada la kan kan kannn.....perghhh!! free-free je aku cuci mata. 


Sekian. Pengalaman aku tersalah masuk tandas. 


JUMPA LAGI.


56 comments:

  1. hahaha...kemain nama benda alah tu "sinki" ek >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu nama....bantai 'sinki' jelah. hihi

      Delete
  2. Replies
    1. 'sinki' la kot bagi aku yg tak tahu nama sebenarnya apa. huhu

      Delete
  3. alaa kenape xde org dlm tandas tu kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok la takde chuu. masa tu pun dah seram sejuk...coba ada. pengsan. haha

      Delete
    2. komfem malu kalau ada org., simpan muka dalam bag :P

      Delete
  4. hahaha... tak pasal2 masuk tandas lelaki...nasib baik takder yang tengah buat pancutan. hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahaha..ko bleh dikenakan tuduhan buat gangguan seksual aien kalau ade orang..mujur lah -_-'..

    serius aku teringin nak pegi jonker walk tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak sengaja la cekgu, mana boleh dikenakan tuduhan. hahaha.


      #pestime aku g weh. best!! ko misti suka tempat cenggitu...aku tahu. haha

      Delete
  6. excited sangat ler tu jenjln dgn en tunang sampai leh salah masuk.......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. excited nak membuang sebenarnya abg remy. hehehe.

      Delete
    2. abg remy pun pernah terkena juga...... masuk dlm toilet nampak tong biru........ he3..... ingatkan tissue roll..... rupanya buat tempat buang tissue...he3

      Delete
  7. ohh ruginyaa takde org! mesti ko mengeluh kan? *isk3*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. aku mengeluh sebab tersalah masuk..bengang dengan diri sendiri cuai tak tengok sign. huhu

      Delete
  8. Ish..hahahaha...kak diana pun pernah sekali termasuk..biasanya toilet wanita warna pink..bila tgok keliling warna biru la pulak..then terdengar suara lelaki..sib baik masa keluar tak de lalaki.. malu tau :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. Kak Diana dah masuk ek....nasib keluar takde lelaki ek, terperanjat masing2 kalau ada. malu kan kak.

      Delete
  9. kah! kah! kah!

    bolat penah mase umur 12tahun .mase masuk takde orang, keluar dari tandas asal ade ramai lelaki . lepas tu takde yang sinki tu tapi macam dinding tempat ambil wuduk tapi tade paip . tertanya apa tempat tu . sekali keluar kalih tengok papan, laa salah masuk rupanya .

    yang malu kemaluan . herher

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kisah masa 12 tahun. bila teringat terasa ke-malu-malu-an kan bolat kan. dah tersilap apa boleh buat...tak sengaja katanya. :D

      Delete
  10. hahaha aku da kene sekali

    siap da nak ttup pintu tandas

    senget beteiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa dah nak tutup tu mesti tengah teragak-agak konpius lagi kan...macam aku masa dah nampak 'sinki' pelik tu...kaki macam nak masuk tandas...pastu fikir2 lagi. haha

      Delete
  11. apakah perasaan anda bilamana berada di tandas yg ada sinki tersusun lagu tu? I pun pernah few times tersalah masuk, diffrent places of course. kadang2 sign dia tak clear, letak ikon topi la, ikon tangan la,apa2 la, mana nak tau kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaannya seperti berada di planet lain je. konpius. dan memang lain tempat lain sign toilet ea. cubalah standardize kan sonang.
      haha. ----> tak nak ngaku silap sendiri tak tengok sign. men redah je

      Delete
  12. pernah jugak tp smpi pintu je sebaik sedar haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa. sebaik sedar kan kan abg phat. kita pun sebaik sedau. haha

      Delete
  13. tersalah tgk sign ke ape ni? hehe.. nasib baik takde org kalau tak merah jgk muka aien. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Chic Na. kalau adalah kan...rasa tebal je muka. sedangkan takde orang pun dah malu sensorang. haha

      Delete
  14. pernah jugak salah masuk sekali daa .. hehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. pengalaman...jarang2 berlaku kan. tapi rasa macam dah ramai je tersalah...dari komen ni la tapi. :)

      Delete
  15. hahahahaha.. nasib baik tak ada orang kan???hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...nasib sangat baik ketika itu Boni. selamat den. hahaha

      Delete
  16. haha~~ nk gelak tk smpai hati.. tpi... gelak jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. gelak je..mende dah lepas. sendiri pun terasa lawak...haha

      Delete
  17. hahah..mujur tak de orang..kalau tidak menjerit2 dah lelaki2 kat dalam tandas tu..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. ya Kak Diana...lelaki menjerit kita pun sama sekali kot. haha.

      Delete
  18. eh tu bukan urinal bowl la..tu memang sinki, tempat cuci tangan..-_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke??? hahaha. betul la sinki ek. :P

      Delete
  19. aku pernah tersalah masuk tandas perempuan..selamba jer buang air time keluar nampak pompuan tgh bersolek..sib baik perempuan tu tak menjerit..kalau tak sure dah kena pukul sebelum smpat menjelaskan situasi sebenar..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo...ko memula masuk memang tak rasa pelik ke takde 'sinki' pelik tu? haha. nasib la perempuan tu jenis cool punya..kalau dia jerit2 habis la ko...haha. keluar toilet lebam2. hehe

      Delete
  20. hihihi.. rupa2 nya tersalah masuk tandas.. akak pernah juga salah masuk tandas...pastu keluar balik buat bodoh je org dok perhati...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita nasib baek takde yang perasan Kak...kalau ada pun kita buat tak tahu jelah, bukan sengaja pun. haha.

      Delete
    2. hahaha...kena pandai2 cover sendiri...hihi:)

      Delete
  21. aritu beria femili aku ajak pegi jonker walk. tapi aku malas. sekarang ni menyesal... hukhuk....

    aku tak penah tgok live sinki tu.... teringin nak tengok. kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh datang melaka meh. ajak aku...t aku teman ko g jonker walk. best taw..nak-nak aku ada sekali. haha.

      #teringin?? buat2 la salah masuk. haha

      Delete
  22. untung la klu nampak org tgh guna benda tu... kehkehkeh

    ReplyDelete
  23. tersalah masuk ke.. memang sengaja nak masuk nengok lelaki kencing berdiri?kahkahkah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah...mengada apzal!! tersalah masuk la... :D

      Delete
  24. fuhhh kalau tak mimpi ngeri jugak la ye..hihihi

    mas hampir2..nasib baik de laki kat dalam tengah cuci tangan..malu sungguh

    ReplyDelete
  25. aien....
    mana entry baru...busy cam abg remy jugak ke????? hu3

    ReplyDelete
  26. Dah lama baca entry ni. Check2 semula, okeyy akak belum komen. Hehehe.

    Aien, naseb baek Aien tak tersedar salah masuk tu disebabkan bau tandas tu. Ye lahh kan. Mana tau dgn baunya drpd depan pintu je dah boleh kesan "Ohh, aku macam salah masuk je ni" :P Tp kalau Aien berjaya masuk sampai dpt tgk 'sinki' pelik2, then rasanya tandas tu bersih la kut. Hehehe.

    Aien, selamat sama2 bercuti blogging. Sama2 kita biarkan blog kita bersawang kan? Hahaha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err btw, kadang2 tandas pompuan pun sama gak dasat baunya. Kan? =_=

      Delete
  27. hahaha...cerita lawak....tetapi itulah...perempuan kebanyakan yang tersalah masuk...ingat kisah di UiTM Shah Alam...seorang kakak siap marah kami sebab masuk tandas perempuan...yang peliknya terang - terang dah tanda tandas lelaki...kami hanya ketawa bila dia sedar bahawa dia salah masuk....

    ReplyDelete
  28. takde org plak ye..bkn rezeki ko laaa aien oiii..hahaha

    ReplyDelete