RANCANG

Assalammualaikum wbt....


Sejak kes aku dimarahi isteri orang aku telah pergi membawa diri ke Johor untuk memujuk hati yang lara. HAHA. Hamboih...drama sangat. Takdelah...memang kebetulan aku nak pergi Johor ikut perancangan dan kejadian dimarahi itu pula tak dirancang. Heee.






Tangkak - Kluang - Masai - Pasir Gudang merupakan lokasi persinggahan sepanjang 2H 1M aku berada di Johor atas urusan kerja plus peribadi sikit. Paling teruja aku pergi KLUANG la.....tempat jatuh masa kanak-kanak dulu. Setelah hampir 17 tahun aku tinggalkan Kluang akhirnya bila dapat jejakkan kaki semula membuatkan darjah keterujaan sangat tinggi sampai kembang kempis hidung tak ingat dunia.



Oh. Ya...bila lalu kat depan Taman Universiti pula yang terletak in between Skudai and Pulai kalau tak silap (sorry kita lemah sikit keadaan geografi Johor...hafal Melaka je. HAHA) otomatik Kak Liyaa Mf dalam kepala otak. Pastu tersinggah pula dekat Plaza Angsana yang kebetulan ada Pameran Pengantin sedang berlangsung. Punyalah berharap dan merancang nak pergi yang dekat Melaka sekali terpergi kat Johor punya pameran. 



Banyak betul kejadian yang tak dirancang dan yang dirancang berlaku sepanjang aku berada di Johor. Ternyatalah dalam hidup ini kita sebagai manusia hanya mampu merancang dan Allah s.w.t yang menentukan segala perkara yang menjadi ketentuan-Nya. Sekian. JUMPA LAGI.


23 comments:

  1. betul2 berfaedah la perjalanan ke johor kali ini

    ReplyDelete
  2. Manusia merancang , Allah mnentukan , yeah..

    ReplyDelete
  3. best..... kembali ke tempat jatuh lagi dikenang.........
    sesekali...terungkap kenangan lama disitu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat terungkap kenangan lama abg remy..hihi.

      Delete
  4. ko takde jumpa liya ke aien..dia tu bz je...kalau jumpa tolong sekehkan dia untuk aku ye..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err..aku jumpa jalan nak g rumah kak Liyaa je cekgu. Hahahahaa

      Delete
    2. Aien, dah akak dalam kepala otak masa tu kenapa tak miskol2 bgtau ada kat Tmn U? Hehehe. Tp 7-12hb akak memang takde kat JB pun. Balek KL, cuti panjang. Belum ada jodoh kita nak jumpa :D

      Pakcik Bundle, nak sekeh aku ya? Hahaha! Naseb baek aku dah lari awal2 :P

      Delete
  5. yang penting dimusim perayaan ini silalah merancang perjalanan anda supaya tidak tersangkut di tengah jalanraya sehingga megeluarkan caci maki..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Mende ni x boleh nak elak. Kita rancang konon nak jalan malam la sbb sejuk dan jalan clear. Tp sekali ramai pemandu brfikiran macam kita..maka beramai ramai la di higway sesama. Haha. Cuma kena tolak ansur la..kalau tak. Tolak tepi kete..meh gado. Hahahaha

      Delete
    2. Hahaha. Mende ni x boleh nak elak. Kita rancang konon nak jalan malam la sbb sejuk dan jalan clear. Tp sekali ramai pemandu brfikiran macam kita..maka beramai ramai la di higway sesama. Haha. Cuma kena tolak ansur la..kalau tak. Tolak tepi kete..meh gado. Hahahaha

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Hahaha. Mende ni x boleh nak elak. Kita rancang konon nak jalan malam la sbb sejuk dan jalan clear. Tp sekali ramai pemandu brfikiran macam kita..maka beramai ramai la di higway sesama. Haha. Cuma kena tolak ansur la..kalau tak. Tolak tepi kete..meh gado. Hahahaha

      Delete
  6. perancangan yang tidak dirancang adalah paling terancang.
    Citer la lagi...

    ReplyDelete
  7. nak ole2 dari Johor.. Kalau boleh nak dari Johor Premium Outlet.. HEHE

    ReplyDelete
  8. hahaha..aku baru jer jalan2 kat Kluang siang tadi..siap amik gambar STK..:p

    ReplyDelete
  9. kdg2.. yang tak dirancang tu lagi bagus dari yg drancang.. hehe

    ReplyDelete
  10. yups btul..dan ketentua / perancangan Allah adalah lagi terbaik dari perancxangan kita ;)

    ReplyDelete
  11. at least ada perancangan, even tak semestinya yg kita rancang tu menjadi. :)

    ReplyDelete
  12. haaaaaa..kan dh TER pergi pameran..hik hik

    ReplyDelete
  13. Hamboi..jauhnya perjlnn. Bk pg melaka tersampi johor pulak..

    ReplyDelete