MAKAN BOLA TENIS

Assalammualaikum wbt....


Merata tempat aku pergi cari idea nak karang entry baru dan akhirnya ketemu jua setelah pekena Bola Tenis semangkuk. Hamboih....selera tak agak-agak, ini Aien ke Alien??? HAHAHA.



SUMBER : Google jelah seperti biasa


Betul la ini Aien pasal aku makan Bakso Tenis bukannya Bola Tenis yang betul-betul pun, tadi tu acah mak enon pagi-pagi makan timun je. Hehehe. Mari nak cerita.....bagi penggemar Bakso agak terbaik kot, dia punya bebola daging betul-betul "besauuu lerrr" bak kata orang melaka. 



SUMBER : Google jelah seperti biasa


SUMBER : Google jelah seperti biasa


Pilihan pula pelbagai kalau nak pekena Bakso ni....mee, yee mee, wantan mee, bihun, kuey teow, dll. Harga pun bermula dari RM4.00 bagi yang biasa kalau tak silap dan paling mahal pun RM6.50 juga kalau tak silap sebabnya aku hanya perasan betul-betul harga Bakso aku je RM5.50 semangkuk ada seketul bebola besar bola tenis dan 5 biji lagi yang saiz normal.


Kalau tak minat Bakso tak mengapa sayang-sayang semua....pasal ada makanan goreng-goreng lain dan kalau nak kelainan boleh cuba Nasi Goreng Ayam Berlada....perghhhh sodap!! tapi podehhh!! Hehehe. Lokasi kedai ni betul-betul terletak di seberang jalan berhadapan pintu masuk utama Hospital Besar Melaka.



Ok...ini jelah nak cerita. Sekian. JUMPA LAGI.

66 comments:

  1. tu dia... rasnaya kalau kan indon memang terkenal sup bola tenis nie.... tak sangka kat mesia pun ada... memang besar sungguh...jenuh nak kunyah! he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. tak sangka dibuatnya...hehe. sebenarnya kita baru perasan kewujudan kedai ni. dengar citer dah lama ada.....dan memang besar pun puas nak kunyah. isi kental nak kerat2 pakai sudu kena hati2 takut melompat kemeja sebelah. hehehe

      Delete
  2. besau nyer berbola tuh ! mak aihh.. campur sos cili konpem bertambah sedap.. err..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kena campur dengan sos cili baru umppphhh!! hehe.

      Delete
  3. unik nama restoran tu.. sometime nama unik macam tu dapat menarik perhatian orang untuk makan kat situ.. yela orang nak rasa jugak tenis tu kann.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. betul tu Zwan. dengan nama unik pun dah boleh tarik orang, jadi nak jadi lagi tertarik kena la hidangkan makanan yg betul2 sedap kan. hehehe. ini tenis boleh dimakan. HAHAHA

      Delete
  4. bakso tu rasanya mcm mana? ada rasa mcm mee sup tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. rasa macam sup kosong la. pastu isi bebola bakso tu tapi makan dengan sos (kicap manis + sambal cili kicap) haa. camtu la.

      Delete
    2. Tak pernah makan sebab tu letak komen kat bawah kopi pasta hahahahahah

      Delete
    3. pun boleh komen kat mana2. hehehe. ada2 je EU ni.

      Delete
  5. aku kurang sikit makan bakso ni pasal pelik campur2 sos ngan kicap kat sup..haha..tp agak unik la kalau meet ball tu besar bola tenis..kenyang gak tu makan..penggemar bakso, sila try..

    #aku lama tak makan coconut shake la aien..agak2 bila ko sudi belanja aku..lani gak aku datang melaka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku penggemar sejati mee sup sup sup ni. jadi macam mee soto ke, bakso ke tekak aku layan je. hehehe. bakso ni memang makan dengan kicap manis yg macam pekat2 tu...tapi aku tak, aku bantai bubuh cili padi kicap banyak2 macam makan soto lak. asalkan sedap anak tekak sendiri je. hahaha. sebab kalau kicap semata pelik jugak... :D


      bebola tu memang besar bola tenis pun. puas aku nak makan..kena hati2 takut bola tu melompat. huhu.

      #coconut shake?? nanti aku buat entry pasal ni. kesian :(

      Delete
  6. pernah gak jumpa bakso bola tenis ni kat food court Mydin USJ. memang besar gabak.. cuma x berani je nak try makan.

    *a'ah.. dah lama x pekena coconut shake. rasa macam dipanggil2 je kalau ada orang sudi belanja. haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh. ada ek.boleh la try pasni. nape tak berani lak? bukan bola tenis betul pun. hahahaha. ok tak lawak. hehe.


      #ko pun nak coconut shake macam Cekgu Bundle?? takpe2 tunggu entry aku seterusnya

      Delete
  7. Sedap nya Bakso.. akak pun suka makan bakso ni.. tapi bakso tenis ni belum pernah makan.. besar kan bakso nya? hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...ini penggemar bakso. besar kak...puas hati makan sampai terkenyang bersandar. haha. yelah dah ada kerusi tempat menyandar...kita sandar la.

      Delete
    2. haahha.....Di Lahad Datu sini boleh lah bakso nya..tapi klu di Tawau memang bakso nya Mablesss.. kompem puas hati bila makan...hehe:)

      Delete
  8. ok..nnt akak p melaka..aien bawak p kedai ni k...tp bukan nak makan bakso...nak makan yg podeh tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang la dulu...kita boleh bawakkan. hehe. yang podeh tu sodap kak. berlado. hehe

      Delete
  9. Kreatif..kalu ianya unik..xsedap pun boleh laku.sebab dapat tarik pengunjung baru..setiap hari setiap minggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ini unik dan sedap. itu yg lagi laku...meja takde yg kosong sentiasa full-house. hehe

      Delete
  10. ini selero ALien dah ni. sebesar penumbok dia nyer parabola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alien la sangat. HAHA. yup sebesar penumbuk JJ tu untuk saiz normal. mama JJ untuk saiz godang ni.

      Delete
  11. Untungnyaa Aien. Akak kekadang nak jugak cite benda sesimple gini dalam belog tapi mesti macam tak jadik. So tak jadik la sebuah entry :|

    Tak sangka nama dea bebetul tenis ek? Hehe. Bakso memang sodap Aien. Tapi jarang2 jumpa & jarang2 teringat nak makan. Biasanya dapat makan bihun sup pun akak dah cukup puas. Hehe Tp takde la meatball bakso tu. Tu yg mahal tu kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung sebab makan bakso tenis ke apa Kak? huhu. simple gini sebab takde idea...blog sepi susah nanti orang lari tak nak singgah. kita men update jelah asal boleh :D


      yup...bebetul tenis. kat nama kedai lagi...nasib jumpa gambar kat google. kita pergi malam tak clear gambar guna hp. bakso ni jarang2 jumpa kan...tu yg selalu makan soto je. huhu. yup bakso jadi bakso sebabkan meatball tu...hehe

      Delete
  12. tak pernah lagi nak makan bakso..dalam family,mas seorang je tak makan bakso.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah. mas makan chicken chop..untung lagi orang belanja. HAHA. gurau je..baru pas skodeng entry chicken chop mas. :D

      Delete
  13. memang sedap. tambah2 bebola tu :D Kuah tu . ai,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa. tahu tak mengapa. sedap kan...ni dok teringat lagi. bila la nak pergi lagi.

      Delete
  14. besaunya bebola daging tu. berapa kali gigit tu nak habiskan satu bebola? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kecik2 boleh sekali ngap. yang besar bola tenis ni berkali2 ngap...penat mulut bukak tutup. hahaha.

      Delete
  15. fuhhh...sedappppp!!!! ngan bebola daging yg besar..lagiiii sedappppp

    salam kenal..ila follow sini =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap Mama Ila. hehehe.


      salam kenal juga :D

      Delete
  16. Replies
    1. more less sesaiz bola tenis la. tu yg nama pun Bakso Tenis Melaka.

      Delete
  17. Replies
    1. cuba lagi untuk dijadikan kedua kali pula. dan berkali-kali. kalau minat la.

      Delete
  18. waaa.. cam sedap je bakso tu. hehe.. lapar ni. hehe

    Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap pun Ejulz...lapar kan tengok aje pun. hehe

      Delete
  19. perghhhh...pergghhhhhhh...perghhhhhhhhhhhhh!!!! laparrr haha T_T

    ReplyDelete
  20. Da lama tak makan bakso! ngidam lah plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emma kalau ngidam p cari mana2 bakso yg berhampiran. t air liur meleleh...akak tak tahu. hehe

      Delete
  21. Replies
    1. takpe Onie. Nasi Goreng Ayam Berlada ada...ke Onie tak minat makan ayam gak?? hehe

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. tu meat ball versi marah ke hape tu?tak pon meat ball semalam tak habis dia buat balik hahaha jaat!! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu versi nak tarik pelanggan. hehe. ish...boleh ke yg tak habis dia buat balik? hahaha. jaat la apzal! :P

      Delete
  24. uih.. nak teraila..\
    besar bola tennis eh..? sebiji pun dah cukup camtuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. more less sesaiz sebiji bola tenis la. hehe. sebiji takut tak puas...ada juga saiz normal...hehe

      Delete
  25. Kazen aku masak bakso terbaikk weiii...Kat penang, lai lai lai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh. orang penang masak bakso...kau siapkan segala perbelanjaan perjalanan. t aku sampai penang. hahaha

      Delete
  26. kat sini mmg teraik! bakso dpn spital. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan CX. mesti dah try makan kan. kata orang Melaka..hehehee

      Delete
  27. erk...tetiba plak mengidam bakso bila tengok entry nie..hehehe..kat kg baru ade 2 kedai bakso yang famous..hehehe..tapi bebola besar sampai camtu memang tak jumpa laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat Kg.Baru takde...Lan kena datang Melaka la.. haha. baru jumpa yang besar gini punya.

      Delete
  28. Macam sedap je tengok bakso tu..sib baik dah makan. Kalau belum makan, terliur je..harus aien belanja kak diana ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok masa kenyang selamat tak terliur ya Kak..hehe. tapi kalau kenyang rasa macam muak je dengan bakso..sebab daging dia kot. entah la..ni kita la yg rasa...

      Delete
  29. xske sngt bakso sbb ade sos pelik dan bebola tu xmampu telan

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Iffah...ramai juga yg tak suka. lain tekak lain selera ek..hehe

      Delete
  30. tak suka makanan yg berkuah sup huhu tp sup yam mak je terbaikkkk haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sup ayam mak mak memang terbaik. air tangan mak xila kan. :D

      Delete
  31. Hye slm kenal. Wahh sedapnye bakso tenis dia..

    ReplyDelete
  32. bakso tu aku kurang sikit kot..tapi nasi goreng ayam berlada tu, sounds interesting..hahaha..maybe sbb aku memang suka makan yg pedas2..:D

    ReplyDelete