BUKAN SENANG NAK SENANG....TETTTTT~

Assalammualaikum wbt...



Tolak tepi bulan februari maka ada lagi 6 bulan untuk aku membuat persiapan tetttttt. Cerrr teka...cerrr tekaaa apa 'tetttt' tu. HAHA. "Mengada kau aien...."



Sekarang aku dah mula rasa debaran bakal menjadi perantin.....orang kata tempoh 6 bulan ini sedang elok la nak buat persiapan kan kan kan. Lagipun ujian saringan HIV pun valid 6 bulan...tapi ujian ni nanti dulu la, pasal yang ni aku rasa masih awal lagi kot. Hehehehe.



Sebelum ni tak rasa berdebar sangat pasal masih rasa "ahhh..lambat lagi. still have time mehhh..." tapi bila semalam dah deal dengan pihak katering tetapkan tarikh, menu dan bincang itu ini dengan sebut harga berjumlah sekian-sekian yang banyak tuh aku rasa....fuhhhh!! berdebar. Tak pasti la berdebar sebab jumlah RM yang kachingggg kachingggg bakal mengalir atau memang betul ya berdebar nak nikah kahwin ni. "konpius kita taw..." 



Hooray!! hati manyak sinang kata orang.
Selera makan bertambah...ukur lilit pipi pun sama bertambah. grrrr.

#maap ler sesak mata memandang...bukan selalu tepek gambar sendiri.



Lopeh ni nak jumpa dengan mak andam lak. Bakal bertambah debaran dengan bunyi kachinggg kachinggg....ternyata bukan senang nak senang ni. HAHA. Majlis nak buat sesimple mungkin pun susah juga bila melibatkan ramai pihak....hadapi je dengan senyuman dan makan. Eh! Tak tak...makan tu kena kurangkan sikit, ramai dah tegur betapa pesat membangunnya aku sekarang. Sekian. JUMPA LAGI.



54 comments:

  1. da nak kawen yeee

    jgn lupe jemput

    aku bawak selori blogger dtg ehh

    #adat mmg ramai sngt nk msuk cmpor, tapi duit xmo hulur ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut perancangan jika takde aral melintang ya la Iffah. hihi. t kad da siap aku jemput la. :D



      #bab hulur2 ni susah nak kata. hahahaha.

      Delete
  2. Congratulationssssss. Finally dapat tengok Aien, sah la bukan alien. Tengah darah manis la skang ni, jaga2 dear. hahahaha
    Hope everything goes smooth for u ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. saya bukan alien Kakak. harap tak konpius selepas seharian dikerjakan Monster. hihi. thankz ya...doakan kita kak.

      Delete
  3. selamat pengantin baru in advance..hahaha..advance sampai 6 bulan gitu..nanti kau nak honeymoon kat Istanbul kan? O.o

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboih awal gitu. thankz in advance la kalau cenggitu. haha.


      Istanbul tunggu...aku tak datang. jimat kos honeymoon kat M'sia je.

      Delete
  4. perantin??? apapon, aku rasa aku nak wish "selamat perantin baru" in advance.. n semoga segala urusan dipermudahkan. (perantin eh? ;P)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu kecik2 suka sebut perantin. HAHA. hihi thankz in advance jugak la ya. sama macam H. hihi

      Delete
  5. tulah bila nk jdi pengantin ni byk nk kena settle kn huhu fening2

    ReplyDelete
    Replies
    1. fening-fening dengan $$$$$ la yang lain tak. seronok lagi adolah. hakhak. gatai na.

      Delete
  6. camat penanten baru tuan belog...(in advance ni)

    pestaim datang dr ~ Tekok Beriuh

    (^__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz El Hardy...hihi. ya pestaim ek..selamat datang. hehe

      kita macam dah pernah pergi blog kamu la rasa2nya. tak ingat.

      Delete
  7. huh!!!! pesat membangun...jgn aien...nanti tak muat baju......he3.... hati tgh senang ..camtu ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kerisauan tak bertepi tang ni. naik dalam diam. padahal makan idak la terlalu makan sangat. macam bese je..hihi

      Delete
    2. sebab hati tgh berbunga..... selalu camtu lah.....

      Delete
  8. Muka kak aien cam muka penyanyi la.. sape ek? alyah eh? ^^

    waaa.. mst berdebar2 kan! 6 bulan tu pejam celik pejam celik je.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA. gelak dulu boleh?? artis sangattt. kelakar la Emma.

      yup. 6 bulan pejam celik. ramai dah gesa suruh bertindak..so kena la. nanti takde la kelam kabut kan, :D

      Delete
  9. lagi 6 bulan dah rasa berdebar ke? wahh lama lagi tu nak tanggung rasa berdebar. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. debaran pelbagai rasa ada Chic Na. tanggung la sampai tiba masanya...hihi

      Delete
  10. tibe2 rasa mcm nak makan nasi minyak . muhun jemput Payeh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi minyak takde. budak2 kena makan nasi putih...bubur nasi ke. hahaha.

      tiba masa pasti jemput semua...payeh sekali :D

      Delete
    2. grrr! aku dah dewasa tau... hahahahaha....

      Delete
    3. nanti tunjuk ic masa nak makan nasi minyak...hahahaha

      Delete
  11. Masa berjalan cepat sekarang nie Aien... kena buat persediaan dari sekarang supaya tiba masa semuanya dah ready.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Kakak. memang dah mula bergerak ni. sikit2 gerak senang kan. hehe.

      Delete
  12. semoga perjalanan ke majlis berjalan lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz ya..semoga semuanya baik2 aje. :D

      Delete
  13. semoga dipermudahkan segala urusan..hehehe..6 bulan tu tak lama pun pejam celik, pejam celik dah 6 bulan..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz lan. ya 6 bulan tu sekejap je...pejam celik pejam celik tadaaa..dah tiba. huuuuu

      Delete
  14. sekejap je 6 bulan tu ..semoge jadi isteri yg baik nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankz kakak. ya 6 bulan misti akan rasa sekejap...banyak urusan. :D

      Delete
  15. 6 bulan lagi kena panggey PUAN la kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang enjoy the tittle 'CIK' puas2. nanti jadi PUAN...macam mem besar lak rasa. hahaha

      Delete
  16. Hai puan aein :D
    Kehkehkeh..
    Aku masih Cik ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa Puan Aien??? grrr.

      aku masih Cik lagi ye. hahaha

      Delete
  17. Replies
    1. misti la nak Na. hahaha. nanti nak edar kad Aien mintak k. :D

      Delete
  18. Replies
    1. insyaAllah wan aku jemput ko nanti... :D

      Delete
  19. Semoga semuanya berjalan lancar..amin!..
    6 bulan lg tu tak lama...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.


      yup..tak lama mana kan., kejap je..huhu

      Delete
  20. yay semoga smoothing je hehe kalo jemput kita mai ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay. nanti ai jemput u okeh. jangan tak mai lak. :D

      Delete
  21. 6 bulan lagi?eh time raya ke kendurinya tu?isk ni nak kena datang ni nak kena silat pulut :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. silat pulut kuning ke pulut inti ke atau lemang pulut?? hehehe.

      Delete
    2. eh. lupa lak...dalam bulan raya la.

      Delete
  22. Yurp! Kalau ikut perhitungan, lebih kurang masa raya kan bulan lapan tu? Tak sabar nak tengok Aien berseri2. Selamat mengira2 duet yg akan mengalir macam air ya! Manage la perbelanjaan tu sebaeknya. Harap tak membazir :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. ikut perhitungan Kak Liyaa more less la. tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh...tetttt. hahaha.


      tengah kira2 kak...itu ini itu ini fengsannnn!! bangun kira balik. hahaha

      Delete
  23. jauh gila kot aku scroll nak baca entry 24/09/2011..entry yg ada gambar makcik marry tu.."Manusia bukan Alien ada 300????"

    semuanya sebab makcik marry..zzzz

    ReplyDelete