ILHAM DARI TYPO ERROR KATANYA

Assalammualaikum wbt...



Bila singgah balik godek entry Kak Liyaa : Reveal or Conceal secara tiba-tiba aku dapat ilham nak buat entry ini selepas pulih dari sawan malas dari pembawaan Cekgu Bundle. Apa punya spesis pendahuluan la....hahaha. Takde idea sebenarnya tapi nak update juga. =_=" 



Ilham yang aku dapat dari Reveal or Conceal ialah....entah kenapa entah bagaimana masa nak taip CONCEAL ter-typo-error lalu mata dan otak aku tertangkap typo itu menjadi CONCEALER, nasib perasan sebelum hantaq komen dapatlah ilham. Ternyata....ilham itu boleh hadir dalam pelbagai rupa, bentuk, jenis dan sama waktu dengannya, tinggal malas atau rajin je nak diproses menjadi entry. Kiranya....sampai takat ni korang baca nampak tak betapa rajinnya aku?? Hahaha. 



Contoh Google 1


Contoh Google 2


Contoh Google 3



Mari aku sambung kerajinan aku setelah pulih dari kemalasan.....bila terperasan typo-error concealer terus je otak aku yang rajin ini terbayangkan produk-produk kecantikan wanita. Mungkin sebab sekarang aku dalam proses menjaga kulit wajah agar halus mulus tulus kudus sebagai persiapan nak kawen-kawen maka laju je otak ini memberikan bayangan ghoperrr begini. :D



Proses nak cantik makan masa, jadi aku rasa masih belum terlambat baik aku mula sekarang. Lagi beberapa bulan je lagi maka sekarang aku tengah mengamalkan permakanan Vitamin C dan Kolagen secara teratur, jaga permakanan harian, jauhi minuman berkafein (good bye nescafe....sedih!!), banyakkan minum yakult dan air mineral. Dulu tak kisah sangat nak jaga-jaga ni...tapi sekarang perlu. B2B katanya....Bride-To-Be ok bukan B2B urut-urut tu...tettttt.



Nak kawen-kawen ni banyak proses kan kan kan. Aku banyak habiskan masa dekat internet bila ada masa terluang dekat opis dengan mencari idea-idea untuk majlis itu yang kurang BW dan rasa malas nak menaip entry (alasan kukuh). Oh ya...hasil dari pencarian tema kaler yang in untuk 2013 ialah kaler2 masam jadi aku terpaksa lupakan merah makngah~huhuhu. Lagipun kaler2 masam cantik gak....lembut je. :D


Ok la....Terasa panjang lak ilham aku persembahkan. Nanti lagi panjang bukan ada yang baca sangat. Hehehe. Sekian. JUMPA LAGI.



43 comments:

  1. hahaha..sah pembawaan ni..ko mmg pelajar cemerlang aien..hahaha..semalam aku post entri cakap takde idea,malas..tau2 harini aku post lak baru..mmg tak menentu..ade ilham terus je tulis..

    tu je nak komen..yang lain ko merepek apa aku tak paham..hahaha..ko kawen tahun ni ke aien?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ilham je tulis. itupun kalau rajin menjadilah entry. hahaha.

      aku merepek aje..ko tak paham pun takpe tarahal la cekgu. ya tahun ni. :) insyaAllah.

      Delete
    2. ok..aminn..semoga semuanya baik belaka...aku tempah awal2 ye meja kat kenduri ko tu...hahahaa.

      Delete
    3. ya. meja cukup untuk semua. kot ada bajet lebih special la untuk kawang2 blogger. hakhak. siapa tahu...kan kan.

      Delete
    4. Meja special untuk blogger, yg kerusinya siap ada riben2 ke Aien? Hakhak! Takyah la spesel2 sangat Aien. Dapat makan duk semeja ngan pengantin pun dah cukup kitorang leh terima :P

      Delete
    5. kerusi riben2 untuk perantin je kak. haha. ntah la apa yg spesel pun tak tahu la. masih merancang... :D

      Delete
  2. Jauh jugak sebenanye drpd concealer tu pegi ke idea cite Aien arini. Memang nampak idea tu macam takde hala tuju siket :P Tapi takpe Aien. Baru jugak nak tanya bila la Aien nak update. Tup2 dah update. Naseb baek jugak Aien tertypo tu kan? Akak rasa komen akak pun cam takde hala tuju je. Kahkah!

    Selamat membizikan diri dengan persiapan kawen Aien. Semuga di hari persandingan nanti Aien nampak lebih ayu, anggun, gojes dan menawan berseri-seri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. jauh kan. tapi dah susah payah taip sayang lak simpan dalam draft. kita pun lama tak update...publish jelah. layankan je kak... :D


      wah...memang nak ayu, anggun, gojes dan menawan berseri-seri. sekali seumur hidup tu...dengan penuh harapan la. :D

      Delete
    2. Na pulak tgH takut fikir kan mase akad nikah nty (tbe-tbe) as BF Na non-muslim he is indian..
      Na takut naty bila dye terasa gugup sgt..dye ckp tamil mase akad nikah nty HAHAHHAHAAHHA

      Na tak boleh kutuk dye kat blog Na nty dye touching...
      hahahaha

      cmmnt ni kena mengena dgn Aien punye bz utk persiapan kawen taw -)

      Delete
    3. Kahkahkah! Lawak la Na. Risau jugak nanti dea terlepas cakap Tamil kan Naaaa? Hahaha! Na, nak tgk bf Na! :P

      Aien, header tu dah kenapa simple gitu? Nak tukar yg baru ey? :D

      Delete
    4. hahahaha. adoi Na...kesitu perginya. lawak la Na. tapi tu la tak boleh kata apa kalau dah gugup kan. macam2 boleh jadi...kalau tershashul cakap tamil gempak la Na. hahaha.

      Delete
    5. Kak Liyaa : simple ek kak? ntah la. takde idea nak kai header apo. simple pun simple la..janji ada. hehe

      Delete
  3. typo pu typo lah aien... jgn waktu akak nikah nanti typo sebut nama sudah......... he3..selamat buat persiapan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. time akad nikah bakal suami la harap tak typo. hahaha.


      terima kasih abg remy... :D

      Delete
  4. aku suka betul membahan org yg typo ni..dah jadi macam hobi kot..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alehhh manusia ade buat silap laa.tak baik gelak kn orggg...

      (sbb Na laa org yg slalu typo)

      =D

      Delete
    2. ntah nya si H. suka membahan orang2 typo lak. ramai je suka typo..contohnya macam orang atas ni. mengaku je. hehe.

      Delete
    3. haishh mcm sentap je yg ien reply ni HAHAAHHA

      Delete
    4. hahaha. Sori la Na...kita pun selalu gak typo ni. H je tak pernah typo. tu suka bahan orang.

      Delete
  5. Dari hal concealer sampai hal B2B pulak dah Aien ni. Ah.. yg penting tak mahu ada 'error' personal dah nak jadi isteri org kan. Moga dipermudahkan semuanya tak mahu error-error.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini namanya percambahan subjektif kak. haha. harap2 tak error-error la ya Kakak. hehe.

      Delete
  6. ilham dtg bila2 sja kak kak aien.. hehe.. eh kak, minum minuman yg berkafein x baik tuk kecantikan eh? sbab ape eh? sy nak kawen gak ni bulan depan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...ilham datang bila2 je Emma. minuman berkafein ni orang kata boleh menarik zat ubat2 yg kita makan selalunya. haa..macam tu la.

      Delete
  7. hahaha..concealer tu not bad laa kalau nak dijadikan brand untuk produk kecantikan..hahaha..ala-ala Loreal gitew..hehehe..sometime something start from nothing..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah...tapi kita lagi suka BB Cream *tiba2* hahaha. yup betul la...sometime something start from nothing. from zero to hero...haha.

      Delete
  8. weehh merah lahhhhh!! baru cantik lg2 yg menyala tuh huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti aku kaji dulu kaler masam. kalau masam sangat aku tukar balik ke plan asal...merah makngah! hehe

      Delete
  9. saya pun sedang berusaha menjauhkan kaffein dan mendekatkan diri dengan kolagen ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutlah Boni semakin berseri-seri kalah kueh seri muka.hehehe.

      Delete
  10. wah...org tu nak kawen dh...dah cari tema kaler bagai...bila tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila? tetttt. tunggu. lambat lagi la. hehe

      Delete
  11. ouch.. semangat jaga kecantikan ni. bagus!

    ReplyDelete
  12. amboi kemain dia carik typo orang hahaha.mungkin slang atau bahasa slenga tu *bekap baeekkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. dah selalu typo so anggap jelah itu bahasa slang tu. *bekap baekkk punya.

      Delete
  13. Kaler masam xpa.. jangan pengantin yang masam sudah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kurang masam Zwan. gurau je. perantin manis2 je...raja sehari katakan. :D

      Delete
  14. someone hepl me, i cant sotp. hehehe salam kenal dear. warna masam ker tema tahun ni, tak tauuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. cant sotp ya.


      salam kenal dear...yup kaler masam. refer pada blog B2B semua ni. hehe

      Delete
  15. Encik H komen kat entri aku asuk.. Asuk = Asyik ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. asuk pun asuk la Kakdah. H memang suka komen entry ko.hehehe

      Delete
  16. amboi.. kerlassssss kauuu ahkak! hahaha.. bila nak kawen nie? haha.

    ReplyDelete