HANYA DALAM KEPALA OTAK

Assalammualaikum wbt....

KISAH 1


"Bang....kuew teow kungfu ada tak??"


"Ada dik..."


"Hmmm.....mee hailam??"


"Ada jugak dik....nak ke??"


"Ok.....kalau macam tu bagi saya nasi goreng u.s.a satu!!"


=_="


Selalunya ayat-ayat cenggini hanya dalam kepala otak jelah. Tanya-tanya menu lain tapi order lain....dapat kat tukang ambil order yang tak pandai bergurau ada aku makan nasi guna straw nanti. Jadi untuk situasi sebenar aku selalunya akan order terus apa yang aku mahu lurus-lurus.  




KISAH 2



Sumber dari Google la macam biasa :P


"Hoi...Berangan ke??"


"Eh..mana ada la, aku cuma berimaginasi je...."


"Sama la tu....grrrr"



Berimaginasi adalah hak milik setiap insan. Kita berimaginasi untuk melepaskan lelah realiti barang sebentar...bukan kena bayorrr pung...ngehehehe. Ini salah satu cara nak hilangkan stress secara FOC. Sekian. JUMPA LAGI.



45 comments:

  1. hahaha sabau jela aien ni

    maybe hati ke lain kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati ke sungai fikiran ke laut...hehe

      Delete
  2. kisah 1 tu memang nak carik pasal namanya.. lol. XD
    tapi kalau kastemer yang kena bahan camtu... acaner? tulis kat menu 'macam2 ada!' tapi bila order semua takde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. cari pasal sebab kadang konpius dengan selera sendiri.

      pernah juga kena kedai macam ni..bila order itu xde ini xde. menu je bersepah dengan macam2 makanan. apa la nasib kan.

      Delete
  3. Replies
    1. HAHA. selalu ek..ramai macam ni kan...

      Delete
  4. he3... tak salah berimaginasi.... kalau itu yg boleh redakan stress.... remy pun camtu jugak..... he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. berimaginasi tak kena bayar...semua orang mampu. :D

      Delete
  5. sama la.. slalu jugak lagutu.. pikir lain tapi buatnya lain.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA. kan bila fikiran kelain kadang jadi lain. selera pun main peranan gak.

      Delete
  6. baru perasan... Alor Elephant .... Kelakar!

    ReplyDelete
  7. kisah 1 tu aku selalu la buat..tanya benda2 lain, last2 order benda2 lain..

    kebiasaannya bukan sebab nk main2kn tukang amik order pun..cuma aku blur and xtau nak makan apa..rasa macam takde apa yg sedap dah bila makan kat luar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab ko selalu makan kat luar kot H. selera tumpul jadinya dah kena perasa2 makanan ni..hakhak. aku selalu makan kat rumah...jadi bila keluar nafsu makan tu membuak2. itu nak ini nak.

      Delete
  8. hehe..aku sebelum tido memang suka berangan..tapi angan itu terpaksa dirahsiakan..malu nak citer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe...simpan je angan2 ko tu. rahsiakan...haha

      Delete
  9. yang selalu aku order tu yang takde..rasa macam nak masak sendiri je.hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm..dah la cekgu. nak masak sendiri konon...dah lama tak up resipi chef bundle... :(

      Delete
  10. sy order biasanya trus cakap.. xd nak tny2 lg.. hehe.. yg kedua tu biasanya sy akan jwp, xd la.. berfikir j.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak aien! just nk gtau sy dh pndah blog ke sini.. http://cakerawalasenja.blogspot.com/ ad mslh skit.. hohoho..

      Delete
    2. baiklah Emma. akak datang jap lagi. hehehe

      Delete
  11. Replies
    1. semua orang suka berimaginasi kan. hehe

      Delete
  12. Imaginasi adalah hak milik setiap insan, kerana diriku begitu berharga. (sajer nak sumbang ayat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. bila sambung kena la pulak. betul2 setiap insan berharga..haha

      Delete
  13. Dan orang tak sepatutnya marah kita kalau kita beri jawapan berimaginasi. Hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani mereka nak marah..hak berimaginasi hak KAMI. haha

      Delete
  14. hehe..selalu juga jumpa mcm situasi di atas.. lucu gak!
    salam kenal..singgah follow sni #718 :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. situasi semasa...hehehe.

      salam kenal gak :D

      Delete
  15. Tak ada siapa pun tahu apa yg ada dlm minda kita kan. Betapa Allah cipta otak kita tak ada org boleh membaca pun apa yg sedang kita fikirkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Kakak. kita suka bercakap dengan siri sendiri dalam hati dalam fikiran...tiada siapa yang tahu. Allah mencipta manusia sebaik-baik kejadian...inilah keistimewaan kita kan Kakak :D

      Delete
  16. betul2 selalu gak la kat kepsi ke kedai mkn ke ade menu2 lain mcm rasa nak cuba tapi last2 order mknn yg selalu kite suka mkn hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dah terbiasa ikut anak tekak kan. nak cuba takut tak kena...tapi kalau tak dicuba tak tahu pula kena ke tak kena. hahaha

      Delete
  17. kuey teow kungfu ada?

    ada..

    mee hailam?

    pon ada..

    nasi goreng cili api?

    ada..

    kalau macamtu.. bagi saya setem 30sen 2 keping

    P/s : kes cenggini jarang2 berlaku melainkan dalam keadaan darurat

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA. mintak setem kat kedai makan mahu kena panggang sekali dengan otak-otak.

      Delete
  18. Aien, parents akak kan, dulu2 bila setiap kali nak makan luar satu family. Dorang drpd umah lagi mesti dah pesan kat kitorang awal2. "Pikir drpd skang nak makan apa. Nanti takde la kat sana nak pikir lama2". Hahaha! Sbb kalau tak, masa org nak amek order, kitorg nanti mesti saling bertanya "Eh, kau nak makan apa?" "Kau?" "Kau lak?" "Eh, aku nak makan apa ek?" :P

    Err ada kena mengena tak cite tu ngan entry Hanya Dalam Kepala Otak ni Aien? Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus juga cara macam ni...senang dan jimat masa nak order. kita amalkan macam ni kalau g pasar malam je dengan adik2...rancang nak beli apa sebab nanti kat pasar malam kan sesak...malas nak lama2. target siap2..beli dan chow. HAHA. kat kedai makan je belum lagi. boleh dicoba ini.


      ada kena mengena kak..situasi di kedai makan tu kena. hahaha.

      Delete
  19. haha.. saya salu mcmtu..tanya semua menu. sekalitu order yg common.. nasiblah abg tukang masak tu bertabah orgnya.. ngee..

    ReplyDelete
  20. hohoh...dating baru ni terlupa la nk ajak makan kungfu...

    ReplyDelete