Posts

Showing posts from 2013

PESAN PAK CIK

Image
Assalammualaikum wbt....


Semalam dalam pukul 6.30 petang keluar rumah dengan semangat membara nak menapau satay maka terus la kami ke Alor Gajah....satay di depan Balai Bomba dituju dengan penuh debaran. Cehh...over nau kau aien. Incik suami dah order untuk ditapau-tapau ternampak pula kelibat pak sedara beliau yang bertugas di Balai Bomba Alor Gajah.......

Borak-borak depan balai sementara tunggu satay siap. "Acik...hari ni takde operasi ke?"tanya incik suami. Sambung lagi borak-borak...more less dalam 5 minit camtu tiba-tiba muncul sebuah kereta kancil. 

Turun la sepasang suami isteri yang jelas nampak cemas dan seorang anak lelakinya yang kelihatan seperti menahan sakit. Ayahnya "Incik...ini saya ada bawa surat rujukan dari hospital alor gajah...nak potong cincin anak saya ni..."lalu bergema la suara "OPERASI POTONG CINCIN" more less macam ni la bunyi operasi tu dan bergegaslah beberapa anggota bertugas dengan pantas. 

Incik suami nak tengok...tapi pak…

BAWANG MERAH BAWANG PUTIH

Image
Assalammualaikum wbt...

Aku dah google berpuluh-puluh resipi, aku ada tanya sikit geng #KOPITIAM & aku dah sembang panjang lebar dengan BFF aku si T aku gelarkan, kami sembang perihal bawang merah bawang putih.....hasil yang aku dapat ialah ada orang masak sambal tak letak bawang putih (guna bawang merah semata) ada orang masak sambal letak bawang merah dan bawang putih (bawang putih sikit je....dalam 2, 3 ulas)


Nampak macam hal kecil je... Nampak macam hal tak besar je....


Elehhh...pasal bawang aje pun kan. Tapi hakikatnya pedas oii kalau kena bidas pasal masakan ni. Kepantangan mana-mana wanita rasanya kalau masakan kena kritik. Errr...mungkin segelintir jelah pantang, segelintir lagi tidak kisah kena kritik.  


Macam kisah BFF aku ni...T sejak kahwin awal Mac 2013 dia menetaplah sebumbung dengan mak mertua dia yang berumur 60-an. Masak memasak ni serahkan pada yang pakar. Sampailah pada suatu hari mak mertua kurang sihat....T kenalah masak. T masaklah sambal, tapi sekali mak m…

Beza Kita dan Awak

Geram.Tak tenteram.Macam-macam.Kita tahulah awak dah bertahun-tahun pegang benda alah tu. Kita pun samalah awak...cuma dah lama tak pegang je bezanya. Jadi awak lebih mahir dari kita.Tapi kan awak.....bila kita nak pegang balik setelah sekian lama, awak kenalah bagi ruang dan peluang kita pegang dalam keadaan aman dan damai. JANGANLAH BISING POT PET POT PET. Hilang fokus kita tahu tak? "pusing habisss jangan takut-takut...""tu lubang tu...elak laa...""jaga sikit...dah makan jalan orang tu..."Waaaaaaaa.....kita dari seronok terus jadi tak seronok awak tahu tak?? Level confident kita drop slowly daripada setinggi gunung dah jadi bukit. Daripada bukit sikit lagi nak jadi busut. Kalau cengginilah...awak drive la sampai kesudah. Kita?? Takpe...kita drive je honda dua tayar sampai kesudah juga. (hamboii...drama sungguh dak aien ni)
#kisah kat atas ni kisah benar. KITA tu...akulah tu. AWAK tu ialah incik suami. Boleh jadi gaduh oii...pasal bawak kereta aje pun..…

SENYUM KAMBING BUATMU

Image
Assalammualaikum wbt...

Malam ni ada kenduri doa selamat dekat tempat kerja. Bos tumbangkan seekor kambing.

Pagi-pagi lagi bos dah muncul dengan kambing. Bos suruh aku panggil tukang kebun. Sesudah dipanggil, tukang kebun dikerah tolong bos tambat kambing dekat tiang. Garang betul kambing tersebut. Meronta-ronta.  Sesudah tambat kambing...bos ajak tukang kebun pergi ngeteh.

Sepanjang masa tadi muka bos ada senyum. Aku pun turut tersenyum. Rakan sekerja yang lain juga begitu. Tersenyum-senyumlah kami semua!!

Selang 15 minit bos keluar ngeteh...datang pula kawan-kawan bos. Kelihatan peralatan menyembelih ditangan salah seorangnya. Faham la aku.

"Bos mana?"
"Bos pergi ngeteh jap...."
"Lama lagi ke?!"
"Kejap ya...saya call bos!"

............................."Incik...kejap lagi bos sampai.."

"Ok...bos ada cakap tak....nak potong dekat mana?!"
Ahh sudah...nak potong sekarang ke, tunggulah bos sampai kejap lagi, mana la aku nak tahu pot…

MEMORI BERLUBANG TENGAH

Image
Assalammualaikum wbt....


Jujurnya ada entry dalam draft perlu dihabiskan, tetapi aku dulukan entry yang fresh dari ladang ini bilamana aku rasa nak sangat tulis bila terbaca entry sorang blogger ini berkenaan Dunkin Donuts yang membibitkan kenangan kopi dan donut incik bos beliau (KLIK SINI UNTUK KE SANA)

Tapi kenangan aku hanyalah bersandarkan kepada donut dan ayah semata. Bukan kopi. Bukan incik bos. 

Kalau terpandang DD otomatik akan teringat ayah. Teringat kenangan bersama dia masa zaman kanak-kanak ribena. Dulu duduk KL, takde kereta. Pergi mana-mana yang dekat-dekat kena naik bas mini kaler pink. Kalau nak pergi jauh-jauh naik bas ekspress....Puduraya jadi saksi. 

Masa kat Puduraya....tak sah kalau ayah tak belikan DD. Bila dah selalu macam tu aku jadi terbiasa. Kalau tak beli itu luar biasa dan aku akan mula menangis merengek-rengek. Apa kisah orang sekeliling pandang, kanak-kanak merengek biasalah. Namun kasihnya ayah pada anak....ayah pasti akan beli. Ayah ada duit ke takde d…

KEPERLUANKAH?? KAH KAH KAH

Assalammualaikum wbt...Kenapa kalau nak kutuk sikap dan perbuatan yang negatif perlu terbabit sama kutuk fizikal??? Contohnya "bini Mat Yoyo ni dah la muka buruk...perangai pun buruk!!!"Dan....Kenapa kalau nak kutuk sikap dan perbuatan yang negatif perlu terbabit sama bandingkan dengan orang lain yang takde kaitan??? Contohnya "apalah bini Mat Yoyo ni...puihhhh. Tak sama langsung macam bini KFCM..."Serta....Kenapa kalau nak kutuk sikap dan perbuatan yang negatif perlu berbakul-bakul maki dilemparkan???
Contohnya....hmmm aku rasa tak perlu sertakan contoh kot....pasalnya kat merata-rata tempat yang up cerita ni pasti ada punyalah komen-komen mengutuk berpakej makian. Jadi....Adakah dengan memaki dengan sekian-kian carutan itu dapat membezakan anda dengan bini Mat Yoyo???Fikirlah sendiri. Sekian...JUMPA LAGI

MASIH FEELING GOOD-GOOD JE...

Image
Assalammualaikum wbt....


Jadilah bunga.....dan buatlah banyak-banyak sampai tak larat.
|
|
|
|
V



AIEN NOT ALIEN

Jadilahkan gubahan hantaran yang dibikin sendirian berhad untuk majlis pernikahan hari tu.....buat sendiri lagi jimat. Main cucuk, selit, gam dan letak asal boleh nampak sedap mata memandang sudah. Biarlah walau sekurang-kurangnya yang sedap memandang tu mata sendiri.

Yelah...nak puaskan mata dan hati orang buat apa. "Hmm...boleh la.." ataupun "Jadilah juga rupa hantaran ni...." Orang pandai komen itu tak kena ini tak kena, percayalah orang yang komen-komen ni hanya sekadar komen je, takdenya dia nak tolong betulkan ke apa.  PERCAYALAH

***********************
Masih feeling-feeling pengantin baru ni pasalnya nanti 29/9/2013 nak bersanding lagi sekali, sebelah pihak lelaki di Johor. Kompang dipaluuu...pengantin baru...duduk bersandinggg tersipu malu....♪♫♪♫....hehehe. Sekian. JUMPA LAGI.

ALAHAI.....SIKITNYA!!

Image
Assalammualaikum wbt....


Punya ruang yang luas namun semangatku pudar.
Aku ingin semangat.
Aku ingin semangat.
Aku ingin semangat.


Ingat ulang-ulang tiga kali boleh hadir semangat??




Setakat 22 September 2013 dikira termasuk entry ini.....entry aku baru ada 24. 
Sikitnya.



Bila nak mula balik rasa lemau tu ada. Tapi akan diusahakan sikit-sikit agar lama-lama jadi bukit dan blog ini kembali bersinar kembali walaupun sinarnya sedikit. 

Sekian, JUMPA LAGI. 

MERDEKAAA!!

Image
Assalammualaikum wbt.....


Alhamdulillah....dengan hanya sekali lafaz terus aku sah bergelar ISTERI, dan menyandang gelaran Puan Aien. ececehhhh. merasalah sikit pangkat 'puan' kan. Kami dinikahkan pada 30 Ogos 2013 selepas waktu asar dan esoknya pada 31 Ogos 2013 baru majlis bersanding diadakan....Pengantin Merdeka.

Oh ya...Selamat Hari Merdeka yang ke-56 Malaysiaku tercinta!!


Malas nak menaip pepanjang...mari cuci mata dengan gambar-gambar yang dicilok dari kamera sedara-mara & kawan-kawan. Gambar dari OP belum siap lagi.













GAMBAR SETERUSNYA DICILOK DARI GENG KOPITIAM









.:::SEKIAN:::.


#terima kasiH kepada geng Kopitiam yang hadir. ##Selamat Pengantin BaruRapunzel Cikilolo :D

TERPUKAUKAH AKU

Image
Assalammualaikum wbt....



Petang Ramadhan ke 17 sedang aku berehat sebentar bersama kit kat bantal....ala golek-golek je lepas balik kerja tetiba incik tunang call suruh pergi rumah Puan (nenek incik tunang) katanya ada kecemasan sebab dia dengar Puan nangis-nangis masa call dia. Aku pun kalut semacam la....yelah mengenangkan Puan tinggal sorang-sorang je sejak pemergian suami tercinta ke rahmatullah, anak-menantu semua menetap di Lembah Klang termasuklah incik tunang aku yang merupakan cucu kesayangan yang dibelanya sejak dalam hari lagi....apa yang dah jadi ya?? Kenapa Puan nangis?? 


Tak tunggu lama...yelah nak berlama-lama buat apa, kata kecemasan. 


Sesampai aku kat rumah Puan yang jaraknya takdelah berjarak sangat.....aku tengok Puan sedang duduk menopang dagu menatap kosong sambil menangis. Sedih lak aku menengoknya.



"Kenapa Puan?"

"Habis semua duit Puan.....tadi ada orang datang dia tanya duit mana duit, Puan cakap takde tapi lepas tu Puan macam ingat tak ingat yang …

AKU DIPAKSA KAU MEMAKSA

Image
Assalammualaikum wbt....



Lamo dah ghasonyo den tak publish papo entry. Bilo nak taip takdo idea bilo ado den maleh nak menaip lah pulak....macam-macam hal den ni haa. Takpo....ni tongah ghajin layankan ajolah. Ghajin ea kojap....maleh ea botingkek-tingkek. 


Salam Ramadhan pada yang masih meneruskan pembacaan ini....heeee. Di bulan puasa ni pasti ramai kakak-kakak, abang-abang yang berniaga secara kecil-kecil ataupun besar-besaran bagi tujuan mencari duit raya dan membolehkan orang-orang melayu kita beraya dengan adanya kueh raya, beskut raya, kerepek raya, baju raya, mercun raya, bekas kueh raya, langsir raya, alas kaki raya dan macam-macam lagilah barang yang dihujungnya kita tambah 'raya'....


Ok kalau yang meniaga besar-besaran aku yakin dan pasti mereka ni dah ada pelanggan tetap lagi sejati yang menyokong mereka sejak dari raya-raya yang lepas lagi....dan pasti juga mereka mesti mempunyai tapak perniagaan di bazar ke, tepi kaki lima ke, kedai ke kan kan.


Bagi yang meniaga …

AKU TAK SALAHKAN SIAPA-SIAPA

Image
Assalammualaikum wbt....


Izinkan aku perkenalkan adik bongsu dan kedua bongsu kesayangan sebelum melanjutkan cerita yang tak berapa nak lanjut usianya pasal baru terjadi malam semalam.



Lihat pada gambar cuba teka mana satu adik mana satu abang?? 


Situasi malam semalam....sedang aku bersiap nak keluar ke bandar tetiba terdengar si adik menjerit "Aku tak kacau kau kan lelaki S * * * * L" perghhhh...berdesing telinga aku. Tak pernah-pernah aku dengar ayat macam ni keluar dari mulut si adik.


Tak tunggu lama terus aku cari si adik "siapa ajar cakap macam ni???"


"Abang boy yang mula cakap S * * * * L dulu.." muka takut-takut.


Tak tunggu lama lagi macam tadi terus cari si abang "siapa ajar cakap macam ni?? kenapa cakap adik macam tu??"


"Dekat TV cakap macam tu boleh je kalau marah-marah..." 


Perghhh...masa tu aku rasa kecik besar kecik besar je budak-budak ni....mudah terpengaruh!! Nak cepat punya pasal sebab nak ke bandar sebelum hujan turun (…

JELI KELAPA BERGULA

Assalamualaikum wbt.....
"dik kenapa jeli kelapa ni kaler cokelat?" tanya seorang pakcik dengan wajah serius.
"jeli kelapa ni kaler cokelat sebab ada campuran gula melaka...." aku jawab sambil memaniskan muka seperti manisnya jeli kelapa yang dimaksudkan oleh beliau.
"Oooo i seee...." masih serius dan tekun meneliti jeli kelapa gula melaka.


:-) ----> aku sedang maintain tersenyummmm.


"dik.....yang campur gula Negeri Sembilan ada???"

Tak terjawab aku dibuatnya dan pakcik tu pun tak tertanya lagi pasal dua-dua dok kahkahkah bantai gelak.

#orang2 yang muka serius ni kebiasaannya lawak sebenarnya.
##macam2 ragam customer aku jumpa kalau kena ganti orang bertugas dikaunter!! Yeahhh...aku la admin serba boleh, serba serbi dan serba salah. Errr....JUMPA LAGI.
###ter-update juga akhirnya. Fuhhhh~

Bunyi

Image
Assalammualaikum wbt.....
Zara...camne bunyi kucing? MeowwwZara...camne bunyi lembu? MoooooZara....camne bunyi kambing? MbekkkZara...camne bunyi ayam? KokokokokkkZara...camne bunyi gajah? *diam*


Tiba-tiba....gaaajahhhhh!!! Dengan penuh konfiden sambil senyum-senyum comel.
Alahai la Zara mucuk....hihi.
#try cuba test update guna hp...1..2..3

TERSALAH MASUK

Image
Assalammualaikum wbt....


Baru-baru ini yakni hari sabtu malam ahad yang lepas kebetulan incik tunang ada balik kampung pastu dia ajak jalan-jalan kat Jonker Walk.

Sampai....tinggalkan kereta berhampiran Uptown Melaka yang berhampiran Dataran Pahlawan terus bergegas ke Pahlawan Mall......cari ATM. 

Jumpa ATM berhampiran Vincci......tengah beratur nak cucuk terasa nak ke tandas la pulak. Incik tunang dah pergi dulu, dia selesai aku pun suruh dia pegangkan handbag jap....lantas dengan pantas aku berjalan masuk ke tandas.






Masuk-masuk je...berubah terus muka aku!! Sejak bila tandas perempuan ada sinki pelik-pelik ni???





Dalam sesaat dua aku terperanjat otak terus bagi isyarat....TERSALAH MASUK DAAA!! Nasib takde orang kalau ada la kan kan kannn.....perghhh!! free-free je aku cuci mata. 

Sekian. Pengalaman aku tersalah masuk tandas. 

JUMPA LAGI.

PELUANG KEDUA KATANYA

Image
Assalammualaikum wbt...


Disebalik aku sesat dalam sibuk dunia pekerjaan masih terselit ruang untuk bernafas walau sedikit. Cumanya, ruang itu aku manfaatkan pula untuk tujuan peribadi. Maka terabai tertonggeng tertunggang terbalik la blog ini jadinya. Perghhh.....alasan kalau dicari jumpa aje. HAHA. 

Tengok tajuk....peluang kedua katanya. Apa yang korang faham pasal peluang kedua?? atau dalam bahasa omputih "second chance" dalam latin "secundus potestas" dan dalam spanish pula "una segunda oportunidad".....terima kasih google translate. 






Ada orang dia sangat berharap untuk mempunyai peluang kedua. Tapi dia tak dapat. Kesian.

Ada orang dia sangat bersyukur bila mendapat peluang kedua. Bila dah dapat dia cuba untuk tidak mengulangi kesilapan yang sama. 

Ada orang dia anggap peluang kedua yang diperolehi sama macam sampah. Bila dapat sekejap je berubah lepas tu ulang semula, semula dan semula.







Jadi kalau anda memerlukan peluang kedua berusaha la sehabis daya…

BABY AYAM

Image
Assalammualaikum wbt.....




Sekarang dekat TV3 kan ada iklan berkenaan bantuan perniagaan, jadi malam tadi ada pasal penternakan ayam kampung.....nampak la sikit dorang tunjukkan baby ayam menetas dari dalam telur. Comel-comel belaka.

Masa tengok baby ayam (macam comel je baby ayam....) aku gelak sorang-sorang....mak aku pun pelik "Kenapa??! Lawak ke??" 

"Takde la....bila orang tengok anak ayam ni teringat pulak dak Farah.." HAHAHAHA....mak aku pun join gelak sekali, dapat tangkap la tu apa yang aku dok gelak-gelak tadi. 






FARAH ialah dua-pupu aku, kira anak kepada sepupu mak dan cucu kepada atuk sedara yang dipanggil Tok Ngah....rumah Tok Ngah sebelah je dengan rumah aku. Si Farah ni duduk Singapura, jadi bila dia balik kampung memang aku tahulah sikit-sikit gerak geri dia. Sekarang ni umur dia dalam 18 tahun kalau tak silap la, dah cantik pun....dulu-dulu comot.


Comot sebab lasak sangat.....suka buat benda pelik-pelik bila balik kampung, lari sana lari sini sampai be…

TERKILAN

Image
Assalammualaikum wbt....


Apakah ubat yang mujarab untuk mengubat rasa ke-terkilan-an terhadap sesuatu perkara yang terjadi dalam hidup kita?? Bergantung pada keadaan ye dak??


Bila dalam entry aku makan bola tenis....Cekgu Bundle"#aku lama tak makan coconut shake la aien..agak2 bila ko sudi belanja aku..lani gak aku datang melaka..haha" HAHAHAHA. Ya..belanja ek? Kalau nak tahu setiap kali aku terlalu depan Coconut Shake Klebang tu setiap kali itulah ramai berderet orang beratur, takpun tutup ke....terkilan aku sebab tak pernahnya dapat pun nak beli setiap kali aku pergi. :(





Takpe...terkilan yang ini boleh diubati dengan mencuba lagi sampai dapat beli. Ikut pada rezeki. Takpun aku ingat nak try yang dekat Batu Berendam lak...dengar cerita sana pun boleh tahan. InsyaAllah satu hari nanti pasti merasa juga...cuma cepat atau lambat jelah. Positif aien!! 





Tinggalkan pasal coconut shake. Bagaimana pula dengan rasa terkilan tak dapat jumpa seseorang yang ingin kita jumpa kerana berh…

MAKAN BOLA TENIS

Image
Assalammualaikum wbt....


Merata tempat aku pergi cari idea nak karang entry baru dan akhirnya ketemu jua setelah pekena Bola Tenis semangkuk. Hamboih....selera tak agak-agak, ini Aien ke Alien??? HAHAHA.




Betul la ini Aien pasal aku makan Bakso Tenis bukannya Bola Tenis yang betul-betul pun, tadi tu acah mak enon pagi-pagi makan timun je. Hehehe. Mari nak cerita.....bagi penggemar Bakso agak terbaik kot, dia punya bebola daging betul-betul "besauuu lerrr" bak kata orang melaka. 






Pilihan pula pelbagai kalau nak pekena Bakso ni....mee, yee mee, wantan mee, bihun, kuey teow, dll. Harga pun bermula dari RM4.00 bagi yang biasa kalau tak silap dan paling mahal pun RM6.50 juga kalau tak silap sebabnya aku hanya perasan betul-betul harga Bakso aku je RM5.50 semangkuk ada seketul bebola besar bola tenis dan 5 biji lagi yang saiz normal.

Kalau tak minat Bakso tak mengapa sayang-sayang semua....pasal ada makanan goreng-goreng lain dan kalau nak kelainan boleh cuba Nasi Goreng Ayam Berla…

BUKAN SENANG NAK SENANG....TETTTTT~

Image
Assalammualaikum wbt...



Tolak tepi bulan februari maka ada lagi 6 bulan untuk aku membuat persiapan tetttttt. Cerrr teka...cerrr tekaaa apa 'tetttt' tu. HAHA. "Mengada kau aien...."


Sekarang aku dah mula rasa debaran bakal menjadi perantin.....orang kata tempoh 6 bulan ini sedang elok la nak buat persiapan kan kan kan. Lagipun ujian saringan HIV pun valid 6 bulan...tapi ujian ni nanti dulu la, pasal yang ni aku rasa masih awal lagi kot. Hehehehe.



Sebelum ni tak rasa berdebar sangat pasal masih rasa "ahhh..lambat lagi. still have time mehhh..." tapi bila semalam dah deal dengan pihak katering tetapkan tarikh, menu dan bincang itu ini dengan sebut harga berjumlah sekian-sekian yang banyak tuh aku rasa....fuhhhh!! berdebar. Tak pasti la berdebar sebab jumlah RM yang kachingggg kachingggg bakal mengalir atau memang betul ya berdebar nak nikah kahwin ni. "konpius kita taw..." 






Lopeh ni nak jumpa dengan mak andam lak. Bakal bertambah debaran dengan buny…

RANCANG

Image
Assalammualaikum wbt....


Sejak kes aku dimarahi isteri orangaku telah pergi membawa diri ke Johor untuk memujuk hati yang lara. HAHA. Hamboih...drama sangat. Takdelah...memang kebetulan aku nak pergi Johor ikut perancangan dan kejadian dimarahi itu pula tak dirancang. Heee.





Tangkak - Kluang - Masai - Pasir Gudang merupakan lokasi persinggahan sepanjang 2H 1M aku berada di Johor atas urusan kerja plus peribadi sikit. Paling teruja aku pergi KLUANG la.....tempat jatuh masa kanak-kanak dulu. Setelah hampir 17 tahun aku tinggalkan Kluang akhirnya bila dapat jejakkan kaki semula membuatkan darjah keterujaan sangat tinggi sampai kembang kempis hidung tak ingat dunia.


Oh. Ya...bila lalu kat depan Taman Universiti pula yang terletak in between Skudai and Pulai kalau tak silap (sorry kita lemah sikit keadaan geografi Johor...hafal Melaka je. HAHA) otomatik Kak Liyaa Mf dalam kepala otak. Pastu tersinggah pula dekat Plaza Angsana yang kebetulan ada Pameran Pengantin sedang berlangsung. Punyalah…

INSECURE....KAH??

Image
Assalammualaikum wbt....


Petang semalam ada 'sesuatu' berlaku.
Bos tanya mana tukang kebun.
"Ada kat belakang sana...."
Bos pergi ke arah yang aku tunjuk cari-cari tak jumpa.
"Mana? tak ada pun!"
Aku pun bergegas la ke arah telefon opis...nak call je senang.
"Ntah mana-mana je menyorok ni....grrr" hati aku bercakap sambil tekan nombor.
0123456789....kringgg kringgg kringgg..."Hello Incik M***** ada kat mannn..."



Belum habis sudahkan ayat tanya "kau sape ni cari-cari laki aku hahh!!!"
Perghhh...garang gila suara yang menyambut.
Berdesing telinga aku.
"Eh..ni bukan nombor Incik M***** ke??" Tanya aku naif.
"Kau buat apa cari dia..ni aku bini dia, kau siapa hahhh?!!"
Terkulat-kulat spora aku pandang telefon opis kaler merah.






"Errr...bos yang cari Incik M***** saya call je nombor yang ada dalam simpanan opis ni. Mana la saya tahu ni nombor puan....Incik M***** yang bagi kat opis nombor ni!!!" Aku pun dah mul…

MISTERI ACIK CHOBIT

Image
Assalammualaikum wbt....


AWAS : Entry panjang gara-gara 5 hari blog sepi tanpa entry baru. HAHAHA.


Selamat berhari sabtu semua-semua. Tadi kita keluar sekejap pergi tengok motor dekat bengkel, tapi boleh tak siap lagi dari semalam hantar...geram je rasa. Janji siap sebelum tengahari. =_=" Bila dah geram jadi malas nak tunggu lama-lama kita balik rumah sekejap sebelum masuk opis balik. Dekat rumah ada anak buah....tengok dia ceria semacam je baru bangun tidur. Matahari dah tegak baru dia bangun, ini semua sebab malam tadi dia susah tidur gara-gara Acik Chobit.


Siapakah Acik Chobit??

Entah la....Seisi keluarga aku memang tak kenal.

Misteri kan??? Hehehe.

Ya memang misteri pun. Malam tadi aku tidur mati tak sedar apa pun....pagi tadi nak pergi kerja baru tahu mak cerita. Agak kecoh la malam tadi gara-gara Acik Chobit ni.


Sebenarnya dah dua malam berturut-turut Acik Chobit ni kacau anak buah aku si Rara (umur setahun berapa bulan ntah....). Pasal dah dua malam kena kacau pun aku baru …