AKU DATANG

Assalammualaikum wbt....



Entry lepas aku ada cakap pasal Penghijrahan Blog dimana secara ringkasnya aku takkan update sebarang entry ketika sedang bersedih supaya kualiti entry terjamin dan bebas dari sebarang unsur-unsur sedih yang mengundang simpati. Mulai entry ini sehingga yang seterusnya hanya kongsi perkara yang ceria-ceria sahaja seceria Dian dalam Istanbul Aku Datang....XOXO D *tiba2*



Dian / Lisa Surirumah Yusri. LOL


Motif tiba-tiba Istanbul Aku Datang?? Hahaha. Sebenarnya nak bagitahu aku dah tengok Istanbul Aku Datang....ekceli tertengok sebabkan adik-adik aku nak sangat tengok, layankan ajelah...En.Tunang siap cakap kat adik "Korang tengoklah...nanti Abang Ijan nak tidur..." Cehhh...tidur mendenya aku toleh sekejap-sekejap kemain luas mata beliau siap tersenyum-senyum tengok dari mula sampai habis. Nampak tak? Nampak tak?? Lelaki yang suka tengok cerita ganas-ganas pun boleh layan cerita ni. Aku suspek Ym.Bundle mesti boleh layan juga. Incik H dah tentu-tentulah boleh kot....sebab ada Beto Kusyairi yang mana aku rasa Incik H macam beliau. Eh! 






Aku dah lama gila tunggu cerita genre sebegini hasil tangan "orang kita"...freshhh u'ollsss tidaklah klise sangat sikit-sikit rempit sikit-sikit gangster. Dekat mana ntah aku ada terbaca review filem ni more less macam ni lah "ada beza air tangan pengarah yang buat filem 5 tahun sekali berbanding dengan pengarah yang buat filem 5 kali setahun....." macam pedas je bunyinya. Errr...bunyi pedas macam mana?? Sekian. JUMPA LAGI.



51 comments:

  1. Replies
    1. bagi kita BEST. Nadiah try test tengok baru tahu best ke tak best. :D

      Delete
  2. best ek citer tu..?? adik kan beria2 ajak pegi tgk..bleh la try layan..hee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. best Dylla...best macam mana bestnya muka Lisa Surirumah Yusri. hahaha

      Delete
  3. Replies
    1. poie la abg phat...p dating ajak kak yati. si kecik tinggalkan je dgn uwan ea. hehe

      Delete
  4. teringin nak tgk crita nie....... kalau sempat nak tgk jugak...smlm tgk frankenweenie jer.....hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. frankenweenie ada ek. haha. kesian budak kecik kita paksa dia tengok IAD ni. naik boring dia tak faham sangat...hehe. abg remy kena tengok ni..BEST!!

      Delete
  5. erkk..aaaa..terima kasih la sebab sudi tonton filem kite..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah. menyempat je ko tukau nama kan. grrrr.

      Delete
    2. Untung Aien tiba2 Beto datang komen :P

      Delete
    3. untung kak...tanjatttt kita Beto datang. hahaha

      Delete
  6. Senagn kata Aien puaslah menonton ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kakak. puas menonton dengan menyaksikan keindahan Istanbul :D

      Delete
  7. hahaha..ko cam tau2 je aku layan citer romantik2 camni kan aien..maklum la aku kan mat jiwang..kehkehkeh..H tak layan aku rase sebab dia jiwa kasar, rockers..haha..

    tapi skg aku dah tak minat lisa..nak tunggu citer yang ade emma maembong je..hehehe...

    #minggu depan twilight kuar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau la...ko kan suka tengok channel Bella mesti la suka tengok citer romantik2 gini cekgu. HAHA. H layan kot sebab dia kan BETO :P


      emma maembong sekarang dekat TV3 tiap2 pukul 7pm misti ko layan kan kan kan?? hehe.


      #Twilight memang aku nantikan pun...tengok Bella jadi kak ponti.

      Delete
  8. alolo ramai kate best tp tk sempat2 gak nk tngok

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Dysha kalau sempat tengoklah... :D

      Delete
  9. Replies
    1. tengoklah nanti Teha. ada masa lagi :D

      Delete
  10. Akak dah jarang layan movie2 ni. Entah. Cuma tgk mana yg tertengok je. Means, bila dah kuwa kat tv la kut. Pegi ke wayang, rasanya tidak. Malas la Aien :P

    Tp sbb Aien kata best dan jugak sbb ada H (Beto) dlm cite ni, nanti nak suh husband akak download la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Beto :) *buatmukasehabescomel*

      Delete
    2. kuar kat tv lambat lagi tuh. sebab jenis cerita yang laku lambat sket selalunya. jenis cerita yang tak box office @ ntah apa2 cepat je keluar nanti. tunggu raya mesti bersusun. haha.


      takpelah...akak suh je husband akak download lagi senang, fresh pun fresh...tengah orang perkatakan lagi kan. hehe.

      Delete
  11. kak liya nak tgk sebab beto je..lisa heroin tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la. Kak Liya pompuan, mesti la nak tengok sbb Beto. Peminat lelaki Lisa kan dah wamai apedehal kan? Hahaha!

      Delete
    2. Yang dok pakat pelat ni kenapa?
      Grrr! Tersipu2 lidah aku baca...

      Delete
    3. Wow. Lisa Suwihani komeng laaa. hakhak.


      Lisa kem salam kat Abg Yuci ek. :P

      Delete
  12. hahahaa.. memang pun.. hasil tangan yang 5 filem setahun ni tak berkualiti sebenarnya.. ibarat daging busuk yang dibungkus dengan plastik yang sangat cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow. lagi pedas. kita yang tengok dan kita nilai sendiri jadi kita tahulah macam mana kan Boni....takpelah rezeki dorang mampu bikin 5 filem setahun. kuantiti penting dari kualiti bagi mereka.

      Delete
  13. terbaik kan cita ni Na suka gilaaaaaaaaaaa!
    Tapi tomok mcm patut xde kot hihi bg org lain pun ok hahah
    myb 1st movie kot so tomok kena bnyk blajar lagi CEWAHH~!

    xoxo
    -J
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan Na. kita senyum je tengok citer ni. ketawa lak bila ada scene lawak dan setiap kali kemunculan tomok...hahaha.

      Delete
    2. hahahha A for azad kekekeke

      xoxo
      -J
      publish ;p

      Delete
  14. H dgn bundle ofcoz la layan cite ceni..Tengok Ombak rindu pun meleleh air mata..Kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehhh...meleleh ayaq mata lelaki depa berdua naa. hehe.cekgu memang berjiwa romantik...nampak ja keras. haha. H lagilah...dia kan Beto.

      Delete
    2. haaa baca tu sida..aku ni Beto tau!! kahkahkah

      angkuh gila komen camtu..zzzz

      Delete
  15. Kualiti lebih penting dari kuantiti kan :-)

    ReplyDelete
  16. Siapa yang buat filem ni? Ramai yg dah tgk kata best citer ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak silap...Bernard Chauly dengan kerjasama penulis skrip Rafidah Abdullah :D

      Delete
  17. akak teringin nak masuk panggung tgk filem baru..tp xda org nak ajak..hehe

    ReplyDelete
  18. jom komen entry baru akak utk menang award ^_^

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/11/facebooker.html

    ReplyDelete
  19. aku klu ada org nak teman konfirm aku ikut layan cerita ni. macam positif komen2 org yg dah tgk criter ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. err...ko tengok sorang2 tanpa teman pun boleh je. memang banyak komen positif pun...hehe

      Delete
  20. sumpah cte ni best gila kan~! aiNa bantai gelak je dlm wayang tgk gelagat lisa n beto. Terutama masa ada kucing dlm rumah tu..!! hehehe =) =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Aina...masa ni kucing pun da macam singa je bunyinya. hahaha. kelakar gila.

      Delete
  21. Aien..aku baru jer tengok cerita ni kat youtube..tomok berlakon keras sangat la..tapi Beto tu memang caring..hehehe

    ReplyDelete