BAKAL DIAMKAN DIRI LAMA-LAMA SIKIT

Assalamualaikum wbt...


Tengah idea mencurah-curah nak update entry...sesuatu telah berlaku, modem dekat opis telah rosak disambar petir. Nak ganti modem lain makan masa beberapa hari sebabkan masalah nak sah status warranty.....customer services kata masih under warranty, tapi technical team pula cakap lain. grrrr...tak tau nak salahkan siapa?? 



Sekali rujuk terus dekat TM Point berhampiran baru jelas lagi terang Office in aBox™ -All plans include: FREE wireless modem lifetime warranty maka dapat tukar modem baru, orang TM tu siap setting semua....setting wifi dah ok semua cuma tang kabel yang kaler kuning cucuk kat PC aku lak problem. Ciss Kejuuu....rupa-rupanya kejadian petir tempoh hari turut memberi kesan secara langsung....so dorang cadangkan aku pakai "Wifi Card". Apo bondo ea tu?? Hahaha. 







Aku mana la tahu benda2 canggih gini, rujuk la kat adik aku...dia cakap benda tu macam Wifi Router. Aku lost dan sekali lagi apo bondo ea tu?? Kesiankan....takpelah nanti ada masa aku pergi PC World berhampiran rujuk sana terus. Selagi tak pergi selagi itulah tak dapat on9 dan buka blog...tak pasal-pasal kena on9 guna HP. Sadisnya pula HP aku mesra FB je, terpaksa la kembali aktif dengan FB dan aku BW kosong je dekat blog kawan2 dalam bloglist sebab nak drop komen tak boleh. HP aku bukan smartphone yang ada android bagai....HP aku OS Symbian maka macam ada banyak kelemahannya bila nak on9. Beginilah nasib selama ini menumpang teduh dengan internet opis...sekarang rasakan. LOL.




Ini nasiblah adik aku balik tiba-tiba sebabkan kelas takde, dapatlah aku pakai laptop dia dan on9 pinjam wifi berhampiran, ini pun semput..kejap dapat kejap tak. Takpelah sekurang2nya ada, dapatlah update barang sepatah dua kata sebelum aku diam tanpa kata-kata. Susah juga takde internet ni.....maaf tak dapat drop komen dekat blog korang especially yang dalam bloglist aku. 




Aku baca entry korang...guna HP yg tak boleh nak drop komen.  




Terpaksa aku komen dalam hati je...hehehe.




Harap-harap dengan pembelian Wifi Card / Wifi Router akan membantu. Kalau tak tengoklah adik aku cuti semester nanti baru aku aktif blog kembali. 




Sekian. JUMPA LAGI. 




17 comments:

  1. first first first~ hip hip hooray~ hip hip hooray~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau kau komen entry aku dalam hati, sebab tu aku pun balas dalam hati jugak..hahaha

      Delete
  2. Owhh.. kesian Aien.. zwan doakan semoga internet akan kembali ke pangkuan Aien speti biasa.. :)

    ReplyDelete
  3. Err sepatah dua kata ke ni? Hahaha! Patut la tiba2 bergerak aktif kembali dlm fb. Takpe2. Cepat2 carik Wifi Router pebenda alah tu. Akak takde pun masalah internet. Tp tak updatenya sama je cam ada masalah internet. Hehehe.

    Aritu pun sama, modem kena panah petir gak. Pastu husband tukar modem ke hape ntah. Tak amek tau punapa solutionnya, janji internet dah leh guna semula :P

    ReplyDelete
  4. ok..kalo macam tu akak ping entry kt fb tolong jd tukang like..haha

    ReplyDelete
  5. komen dalam hati? lg canggih tu!

    hahaha

    ReplyDelete
  6. nak tulis apa yg tersirat dihati kat sini......
    remy dtg nak komen....he3

    ReplyDelete
  7. kahkah . komen dlm hati mmberi impak kpda kami sbgai pngomen . kehkeh . smoga internet kmbali sihat :D

    ReplyDelete
  8. aku pon nak rehat jap blogging..barua mana tah pulak curi kabel TM kat rumah aku ni..habis tenet aku tak leh guna..

    #skg kat umah mak aku..pinjam tenet beliau kejap..haha

    ReplyDelete
  9. saya pun dah lama menyepi kan diri.. entah bila nak mula kembali ni.. heee ~

    ReplyDelete
  10. takpe...komen dalam hati pun dah kira memadai da tu.hehehehe..

    ReplyDelete
  11. Xper..banyak2 bersabar..kalau teringin sangat nanti CC kan ada. XD

    ReplyDelete
  12. sedih sngt drop komen dalam hati

    br pestime dengor ni

    ReplyDelete
  13. opis phat pun penah kena panah petir modem tu

    ReplyDelete
  14. comel... komen dalam hati.. =)

    post dari saya,
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/41-wordless-wednesday-choi-minho.html

    ReplyDelete