TAK INGATLAH

Assalamualaikum wbt....


Beberapa minit sebelum menaip entry aku baru je selesai layan 5 Days MC Girl dekat Youtube. Tak tahan nak gelak jadi aku gelak puas-puas. Budak yang dalam video tu memang sengaja mengundang gelak ketawa...ya gelak ketawa sambil terpinga-pinga eh! apa ni? apa ni?? Ikutkan video tu dah lama tapi baru sekarang aku tahu...ketinggalan betul. Tapi takpe ketinggalan benda-benda macam ni apalah sangatkan. Janji tak ketinggalan tarikh (selalu lupa haribulan) dan isu-isu semasa.




Kalau nak ingat bulan aku suka guna kaedah buku lima tangan....hehe.

#eh..buku lima kan orang panggil?? 


Sebut pasal haribulan.....ada orang senang je ingat ada orang susah sangat nak ingat (akulah tu...hihi) sampaikan nak kena tengok Hp yang setia disisi. Kalau Hp takde.....kan menggelabah hitung pakai jari. Bukan setakat nak tengok tarikh je Hp berjasa besar....malahan nombor telefon pun sama. Cuba korang letak Hp jauh-jauh pastu ingat pakai otak berapa banyak nombor telefon ahli keluarga & kenalan yang korang ingat???


5?? Wah...banyak jugak, bagus.

3?? Ok la tu....haha.

Tak ingat langsung....errr nombor sendiri pun lupa!! Aiyakkk!! Tepuk dahi. 


Nasiblah aku ingat nombor sendiri. Teringat pula arwah nenek....hafal semua nombor adik-beradik, anak-anak dan cucu sulung (kak long den..) bersamaan lebih dari 10 nombor. Sekian. JUMPA LAGI.




23 comments:

  1. huhuhu
    aku cuma igt no tel rumah aku, no tel bpk aku, no telefon kecemasan polis/bomba/ambulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. more less la aku pun macam kau.


      no.mak la tapi. ayah xingat. hee

      Delete
  2. aku ingat no aku dengan no bini aku je..lain toksah la..hahha..
    #cpat lak update entry aien.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. dah ada bini ingat no. bini jelah.


      #ada masa aku update laju2.

      Delete
  3. Dulu2 byk gak hafal nombo kekawan. Skang ni maybe byk sgt benda nak ingat. So skang cuma ingat nombo Abah, Mak, Husband, nombo sendiri & nombo kecemasan. Okeyy, cukup 5! Banyak la tu kannn? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! 5 tu. tahniah kak liyaa. cekgu bundle igt pun 2 je. haha.

      Delete
  4. terus terang cakap..aku sgt2 pemalas nak save nombor2 fon orang..even aku dah beli hanset baru, phonebook dalam tu kosong tak isi apa2..

    so far, aku hafal 5 no fon org lain, means selain no fon aku la..aku cuma hafal no fon bos, no fon surveyor, no fon sub-con, no fon kawan kat MPK, dgn no fon sorang lagi..itu pun sebab diorang selalu call aku..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas betul kau ni H. save pun malas...bukan suruh ingat. haha.


      bak mai no. ko H biar aku call selalu bagi ingat. haha

      Delete
  5. remy ingat 2 jer.... tu pun hp sendiri......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib no. sendiri ingat...takpe la..hehe

      Delete
  6. saya igt nombo tepon sndri ngan tepon umah kt kmpung je...ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai ingat no.sendiri je selalunya..haha

      Delete
  7. haaha.. saya ingat nombor saja je.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa no. boni?? hahaha


      (test ingat tak ingat)

      Delete
  8. Replies
    1. wakaka. ramai ler xingat. beselah..hehe

      Delete
  9. bzday akak bila??? lupa?? merajuk...haha

    **blog akak cantik ke?kahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bezday? no.tepon? paling susah nak ingat kalau bukan sendiri punya...haha. usah ler merajuk...comel sangat.


      **cantik la. siyes!!

      Delete