RINGKAS SANGAT

Assalamualaikum wbt.....




Hi Jemah. Esok aku free 1 hari suntuk.
Jom jumpa nak?


Sent :
11:24:22am
Message delivered
Mak Jemah
+60123456789
Ok. Jom!


Received :
11:24:58am
From :
Mak Jemah
+60123456789


Ok. Esok aku datang jemput kau.
Jangan nak bersiap lama-lama sangat.
Banjir ketiak aku nanti tunggu kau Jemah.. :p

Sent :
11:25:15am
Message delivered
Mak Jemah
+60123456789

Ok!

Received :
11:25:45am
From :
Mak Jemah
+60123456789




Kahkahkah....betul-betul Short Mak Jemah reply SMS. Maklumlah dah nama pun Short Message Service. Kalau panjang-panjang jadi LMS pula....Long Message Service. Kalau kena kat aku ni panas juga, yelah kadang kita nak SMS benda penting punyalah taip macam-macam sekali dibalasnya OK! je ataupun paling haru sekali K!. Sekian. JUMPA LAGI.





43 comments:

  1. Kalau kakak nie Aien org sms pun kakak call juga. Macam tak puas kalau sms. Melainkan kakak tahu org tu sedang meeting/kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun kadang macam akak...call terus lagi senang. tapi ada masa tertentu sms terpaksa digunakan..cuma bila benda penting orang balas OK je...geram jugak la. lepas tu senyap je takde sms susulan apa.

      Delete
  2. hahahaha semuanya OK.. habes pendek :)

    ReplyDelete
  3. tulaa.. mmg bengang kalau orang asyik reply K je.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau selalu sangat tu memang geram sangat la.

      Delete
  4. style laki2 yg msg kontot gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kot...tp perempuan pun ada gak weh.

      Delete
  5. Err salu kena gini. Nak wat camne. Akak biasanya type kedua, org tu type pertama. Refer entry Aien Alien Kita Berbeza Dalam Rasa Yang Sama :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. terima kasih kak..siap refer entry lepas. kita pun selalu kena...tu yg buat entry camni.

      Delete
    2. Akak suh Aien la yg refer. Erk! :P

      Delete
  6. terasa pulak remy.... kan namapun sms.....tapi sekali sekala jer.... kalau time tu tgh drive....

    ReplyDelete
    Replies
    1. err...terasa ke? sori abg remy. hehehe. tgh drive takpelah.

      Delete
  7. kita jumpa esok yea jemah...hehe

    ReplyDelete
  8. Ada juga kawan yg pesen mcm ni, bila jumpa depan2 punya la banyak bercakap non stop.. tpi bila mesej dia selalu K atau X jer dia reply hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..pesen gini pun kita pernah jumpa. haha. macam2 perangai orang ni.

      Delete
  9. mcm kena batang idung kak je...kak pun selalu reply K..heeee

    ReplyDelete
  10. motip name mak jemah? haha

    tapi siyes, sampaikan aku tulis p msk kejap.

    org y bace pi masuk wad????

    ape kaitan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. saje je nama mak jemah..aikk! jauh bezanya tu..

      Delete
  11. hahahaha..saya faham perasaan awa sebab saya pernah kena macam ni.. rasa macam orang yang mesej dengan kita tu tak ada perasaan je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...itulah yg sy rasa boni. kadang terasa seperti dianaktirikan pula. hahahaha. over benau.

      Delete
  12. dulu aku hantar text tulis pendek2 je..tp bila dah biasa tulis blog ayat penuh ni,sms tak jadi sms dah..haha..sebab tu aku pilih kol je kalau dah lebih 10 patah perkatan nak bgtau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...dulu aku kalau sms sehabis short form la... "sy xske mkn nsi..." pastu bila biasa tulis blog memang text aku panjang berjela-jela. haha. aku pun suka call je senang.


      #terima kasih cekgu wish kat sini..huhu

      Delete
  13. Buah Hati: I love you
    Dezee: Ok
    Buah Hati: XS
    Dezee:Me too buah hati.. XD
    Buah Hati: XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...kem salam kat buah hati Dezee :D

      Delete
  14. Mak jemah apply SMS sesangat pendek sebab merajuk kot~! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhak...merajuk sakan noo.. mungkin kot :D

      Delete
  15. kbai kahkahkah utngla ade tambahan kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kbai pun salah satu contoh.

      Delete
  16. ni mak jemah yg mn satu ni..>??

    yg dok kat parit buntaq ke kat keyyel tu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini mak jemah jambatan bosi batu kikir..haha

      Delete
  17. Replies
    1. tak merajuk pun ada je reply K sahaja...hehe

      Delete
  18. paling annoying when we type ala2 360 patah perkataan then they just reply "K" dusshh dushh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...rasa macam nak dushhh dushhh! tp apakan daya...jauh. haha.

      Delete
  19. akak! dm dila nombor fon akak!! cepaaaaaaaaaaatt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori baru perasan..no.da dapat pun kan. hehe

      Delete