KOTAK JERIT HILANG

Assalamualaikum wbt....


Hari ini agak lapang jadi aku manfaatkan dengan ubahsuai blog ikut sesedap selera sendiri. Proses nak ubahsuai ingatkan sekejap, tapi makan masa juga dengan loading lagi disebabkan kadar kelajuan line internet seperti snail-pig. Puas aku ubah sana sikit ubah sini sikit itupun terpaksa follow tutorial orang takut tersalah edit kod html.


Hasilnya....agak puas hati la, lagipun nak puaskan hati sendiri tidaklah sesusah macam nak puaskan hati orang lain. Itu tak kena, ini tak kena....Opsss!! Hasilnya lagi kelihatan jelas header buatan sendiri yang ntah apa-apa dan juga kehilangan shout-box....ya kehilangan!! kehilangan yang sengaja dibuat-buat sebab aku dah remove shoutbox. Bhahahaha.


Done follow you.
Please follow me back!!
I'm waiting aaaa~


Tak tahu la nak hilangkan selamanya atau sementara sahaja....hmmmm??? Lagipun shoutbox yang aku pakai sebelum ni CBOX dah macam hiasan je, majoriti yang singgah tinggal jejak pun manjang iklan je. Lagipun melalui pemerhatian takde shoutbox pun masih boleh hidup lagi, tinggalkan jejak bertapak diruangan komen. Melalui cara ini terpulang pada yang singgah nak drop komen atau tidak....itupun bergantung kepada entry juga kan kan kan.


Ndak mengapalah, apa-apa pun aku bersyukur, gembira dan terharu....dalam sendu-sendu pun blog ini masih ada pengunjung setianya macam ENCIK H, REMY HAZZA, YM.BUNDLE, BONI KACAK, CIKGU MA, MR.KOPI PASTA, DYLLA ABAS, GEN2MERAH, KAK ZAKIE, CHUU, IFFAH, KANCIL dll....ada yang tengah dalam tempoh bertapa pula macam LIYAA MF, RIFHAN, VIVIO (lama giler bertapa...miss u dear!!), SHAHZ, KAK CHOOOTZ, KAK YANA, BERRR, dll juga. Tanpa kalian siapalah AIEN NOT ALIEN. Sekian JUMPA LAGI.



*maaf yang tak tersenarai andai kata terasa hati maafkan saya...mungkin terlepas pandang. Ya..terlepas pandang dalam tekun memandang itu biasa berlaku. 



43 comments:

  1. Kakak dari awal tak fix shout-box tau Aien. Sebab kakak bimbang tak terbaca..

    Oklah nie. Hmmm... cermin mata dan hidung nie special jadi header ye hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah saya pun perasan jugak...sebab tu yang singgah blog kakak semua tinggal jejak dekat komen. hehe.


      special la kot..saya tengok macam sesuai je. hehe. takpe header sendiri.

      Delete
  2. wowww, abang tersenarai laa... ingatkan juga yayang dgn abg,, cewaaa... hehe

    Iya, shoutbox tu mmg x patut letak dlm blog.. daripada tinggal jejak kat box, baik terus komen entri kita... rasa dihargai juga kan... lagipun ada ja iklan2 yang tak tentu hala... lagi sakit mata tgok ayat "Done follow you.Please follow me back!! I'm waiting aaaa~"

    blogger2 terkenal macam aien dah tak main shoutbox dah... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah tersenarai bang. ekekeke.


      itulah ramai juga blogger yang tak pakai shoutbox ni tapi hasilnya entri komen berpuluh-puluh. part iklan melambak yg buat nekad jelah buang terus...hehe


      blogger sendu je...kenal pun kawan2 aje. hihi. segan lak terkenal.

      Delete
  3. dengar kabor ko nak belanja buffet steambot nama-nama ko sebut tu aien..betol ke idok?..ekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kene pasang lagi pasal dah kene sound haritu depa nak chatting kat blog aku,takda shoutbox..ekeke..

      Delete
    2. kabor dari mana lak ko dengar ni?? habaq mai kat cek..haha. buffet steambot lak tu...haha.


      shoutbox ko memang kena ada...ko kan kaki chatting dr zaman mirc lagi. haha.

      Delete
  4. haaa3x... yg penting kena ceria2x selalu... shoutbox tu ada takk de pun tak pe tapi ruangan komen yg pentingkan untuk eratkan sirraturrahim....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. yup...ruangan komen pun dah cukupkan, biasanya kalau dah serasi pren together2 mesti akan drop komen dekat entry punya. sama2 baca sama2 komen. hehe

      Delete
  5. dah cuba da shout busuk?? try shout busuk. sekarang ni ramai dah beralih ke situ termasuk saya.hehe.

    p/s : wah.. nama saya ada.. blushing2 pipi ni.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..boni guna shout busuk ya. tengok la nanti2. haha. sekarang biarkan saje tinggal jejak dekat komen.


      adalah boni...kan rajin datang sini. hihi

      Delete
  6. kotak jerit nana pon dulu invisible..ntah kemana die..

    skg malas dah nak letak..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. anggap jelah takde kotak jerit langsung nana. hehe.

      Delete
  7. remy tetap setia disini...... sekali dah kenal.... selama nya bersatu....he3... semangat pren together gether tetap tak luntur.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. so sweet la semangat abg remy..pren together-gether la kita. insyaAllah selagi terdaya berblogging ni. hehe

      Delete
    2. betul2...... selagi bloglist tu tak hilang...... kwn2 terbaek tetap ada kat situ......

      Delete
  8. yelaaa kite termasuk dlm gol. dan lain2

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..sori iffah terlepas pandang dalam tekun memandang.

      Delete
  9. patutlah carik shoutbox ta jumpa - hehe, hai aien^^, da makan?

    ReplyDelete
  10. haaha kotak jerit kau kne makan oleh anai2 ka?? ak reckon ko pkai yg busuk nyer cbox..kurg skit org tinggal link2 mgarut kt shiutbox ko tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. anai2 suka kotak ek...hehe. dah 2 orang suh pakai busuk ni..ok aku cuba la bila2 rajin nanti.

      Delete
  11. x minat pki cbox., sbb byk iklan n klu nk shout kne letak url each time., adehh

    ReplyDelete
  12. insya Allah kancil sentiasa datang..

    ReplyDelete
  13. akak x pakai cbox bagai atas nasihat "abang" aien tu la..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasihat 'abang jadian' memang berguna kak.. hehe

      Delete
  14. mat pagi yayangku Ain.. hehe (",)

    ReplyDelete
  15. aq pon rasa nk buang jgak laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan rasa2 cimot. buang je kalau nak. hehe

      Delete
  16. Bhahahahahahah ada tak ada sama je kannnnnn.... Pastu yg manyak tulis kat kotak jerit tu jenis pomot benda mengarut jerk... Tp aku rasa nak letak balik le nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. sama aje..banyak lagi cara boleh jejak & tinggal jejak ni. hehe..

      Delete
  17. better guna facebook komen kot .. loading ok je

    ReplyDelete
    Replies
    1. berminat juga nak guna...tengok la macam mana. heee

      Delete
  18. Comel je header tu Aien. Hehe. Akak pun rasa nak tukar header tapi taktau nak wat header apa yang comel. Hehe.

    Betul r. Since bz2 ni shoutbox dah jadi cam hiasan je. Tp lum terpikir lagi nak hilangkan terus. Biar je r sementara ni jadik perhiasan.

    *Bertapa bertapa bertapa* :P

    Terima kaseh maseh ingat walaupun akak selalu je bertapa. Haha! :D

    ReplyDelete