JIWA KENTAL

Assalamualaikum wbt....



selepas ditimbang kati baik buruk. ini benar-benar punya. orang boleh cakap macam2 tapi yang melaluinya lebih mengerti. sekian sahaja selamat tinggal........

........nescafe.







Kopipes bulat-bulat status akhir FB sebelum aku deactivated dengan jiwa kental. Bertabahlah wahai hati dan selalu ingat bahawa FB hanyalah mainan dunia belaka.


Jarang aku post apa-apa sekarang jika nak dibandingkan dengan beberapa tahun dulu seawal FB mula jadi fenomena laman sosial. Punyalah leka layan FB sampaikan aku lupa langsung password Friendster & Myspace. LOL. Jadi tiba masanya aku lupakan password FB. Adil bukan?? 


Jiwa kental. 


Grrrr....kental la sangat. 


Hmmm.....tengoklah macam mana semua ni sementara atau selamanya. 


Sekian. JUMPA LAGI.



49 comments:

  1. aik? awat yg diactivate akaun FB nih?

    **akak kurus?? tengok mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurus tengok kat fb la kakak sayang oi. haha.

      Delete
  2. adeh.. sayang ler.. boleh je jadikan fb tu tempat utk ping blog je.. saya pun jarang bersosial kat fb sebab selalunya fb tu jadi tempat utk saya pomote blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr..saya jarang2 nak ping blog. boleh kata malas la senang citer..haha

      Delete
  3. wah , deactiv fb ?? susah sebenarnya tanpa fb nih , kebanyakan aktiviti kat u nih pos kat situ jerr , dah takde dah pakai sms berantai atau pos kat portal , terbukti betapa kuat pengaruh fb nih , fuh !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman u kita dah berlalu...sekarang zaman kerja. so tak kisah dah fb ni. hehe. dulu ya kisah...assingnment, kelas ke, jumpa supervisor thesis ke semua guna fb. pantas. heeee

      Delete
  4. Err dah deactivate ke? Kita baru je berkenalan dalam muka buku. Hehe. Sebenarnya banyak kebaikan deactivate fb ni. Bagus Aien berjaya kentalkan jiwa. Akak pun sebenanye fb dah jarang update apa2. Cuma sesekali je nak buang2 masa berpeleseran kat situ, sambil tengok khabar kawan2. Kalau takde fb, dah ramai kut yg lost contact ngan dorang. Hm tengok lah nanti nak deactivate gak ke tak :)

    Skang fb dah tak leka, blog lagi melekakan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...baru berkenalan dalam muka buku. sekarang dah kosong....kosong... ♪♫♪♫


      kental jiwa kak...tak tahu la lama mana. sementara kot. heeee.

      Delete
  5. deactivate jer..... bukan delete pun.... remy pun ada jugak FB...tapi nyawa2 ikan.... jarang2 sangat nak post.....
    layan blog lagi best !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kalau rasa2 gian active kan balik ek. haha. layan blog lagi puas nak menaipnya...panjang sket celoteh. haha

      Delete
  6. erm susah gak ni


    sbb y rse kite

    jdi bak kata mentor aku

    "you decide"

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan mentor ko tu iffah!


      pilihan kita... :D

      Delete
  7. err mybe belum lg. lepas ni menyusul kot haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai lagi bakal menyusul...kalau ikutkan kawan2 aku pun sama dah slow ada yg terus diam berkulat fb dia. haha

      Delete
  8. ala aien..aku baru je jadi fren ko kat fb..hahaha...
    takpa la..kita still frew kat sini kan..kan..hehehe..
    #jangan ko benti blogging dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko masuk sini kalau nak tukar balik ke profile blogger..skrol bawah sekali, than klik reverting to your Blogger profile LINK

      Delete
    2. alaaa...kita pren together-gether kat sini sudah. benti blogging??? belum terlintas lagi..sebab aku sayang blog ni walau aku blogger sendu timbul tenggelam je..hahaha

      #dah tukau...berjaya! thankz cekgu.

      Delete
    3. #datang balik buat spotcheck..hahaha..

      bagus2..dah tukar jugak ye..ok sama-sama..hahah...

      Delete
  9. fb aku utk terima jemputan je.. ala2 alamat rumah maya.. haha

    ReplyDelete
  10. frenster aku pun dah lapuk berkulat. lol. fb pun dah diuruskan oleh orang lain. harhar..
    jiwa kental vs small is BIG. small is BIG tu dah berkurun kat fb. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la...lapuk berkulat berspora bagai. fb orang lain uruskan?? hebat kau apple. haha.


      Delete
  11. owh , ye tak ye jgk , CP kalaw takde benda , tak bukak jgk FB tuh , huhuhu ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan CP. kita layan blog jelah. hehe

      Delete
  12. yeke.. br nk add.. nk bknln kat situ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah la zulhilmi tempoyak. kau punya acc fb kamain kamain kamain banyak lagi kan. huhu

      Delete
  13. heheheheh FB mmg da lama terkubur dan TAKKAN mungkin ada lagi .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. nekad habis! takpe la twitter aktif..hehe

      Delete
  14. Dezee pun menunggu masa je deactivate Miss Aien

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu sampai bila tu Dezee?? hehe

      Delete
    2. Tunggu kepala pecah baca komen emo kwn2 memanjang.heihei..

      Delete
  15. hi...blog walking here...singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. yuyuuuu! rindu weh. haha.

      mari laga2 pipi. :p

      Delete
    2. xoxoxo! mat saleh sket. kehkeh. lameeeeeeeeeeeeee gle x sempat nk bukak blog. fuh, skanga de mase skit, sempat nk komen2. :)

      Delete
    3. xoxoxoxo ek?? aku baru je taw maksudnya apa. hakhak. ketinggalan sungguh.

      Delete
  17. macam x der pun gambar akak depan hantaran..pakai tudung hijau plak...mana ada tudung hijau cik adik oi...kakak awak ni alergik hijau...hehe...tp kalo the latest pic gambar akak pegang hp ada lah...tp tudung biru 2 tone ( susah payah gambarkan ni) haha

    x kurus eh...biasa2 ja..berat mcm tu jerr
    kalo tgk real akak bukan kurus tp body cantik sesuai dengan ketinggian..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah tengok la tu. hakhak. tapi rasa betul da yg pegang hp tu. alaaaa..dah deactivated fb xingat la.


      macam hijau biru2 kan sebab 2 tone.


      hahaha...sempat kata body cantik. ok bmi normal la ni.

      Delete
  18. Replies
    1. takde la CP sayang. asik jadi tempat orang bubuh link iklan je..mencik! kita terus buang. haha

      Delete
  19. heyy alien.. !!
    deactivated je seng, tp rugi jgk, bek mo duk diam2 then perhatikn mnusia2 di dlm tu, sedap jgk..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aien ler. grrrr! haha.

      boleh active balik nanti nak stalk orang2. haha

      Delete
  20. laa kira nak deaktibet pesbuk plak ke ni?laaa.hmm xpe2 nasib leh cntact lagi kat blog kan?kan? :D

    ReplyDelete
  21. Kalau betul kental, jangan deactivate. Tapi delete account. Lepas 14 hari, off buat selamanya. Baru menarik.

    ReplyDelete