PERCIK SANA PERCIK SINI



Entah kenapa entah mengapa rasa malas sangat nak buka blog sendiri, blog kawan-kawan dalam bloglist pun terabai. Mungkin sebab sibuk sangat lalu keletihan jadi punca barangkali. Mohon salahkan sibuk. LOL.  Mari bercerita pasal semalam......iftar ramadhan bersama kawan-kawan di sebuah restoran popular dekat Malim, Melaka.


Restoran Seri Percik Melaka....suasana harmoni dimana kita boleh pilih nak makan dekat meja batu ke meja kayu, nak makan bawah bumbung ke nak makan bawah langit (open), nak makan makanan melayu ke nak makan makanan barat.


Semalam kenapa ntah tak berselera nak makan nasi so pilihlah Fish & Chip dimana rasanya rasa-rasa 7/10 kot. Haha...tak pandai nak komen macam pengacara JJCM. Kawan aku makan Nasi Beriani Ayam Percik dia cakap 10/10 pasal nasi sedap +  kuah ayam percik pedas-pedas manis gitu. Kawan lagi sorang yang makan Nasi Goreng Ayam pula dia bagi 10/10 pasal ada udang tempura seekor atas nasi dia...bukan main suka dia order ayam siap dapat udang. LOL.


Restoran Seri Percik Melaka : Jalan-Jalan Cari Makan

Menu Ramadhan Seri Percik : SINI & SINI




Sekian. JUMPA LAGI





33 comments:

  1. mahal tak aien..?..best la buka pose n the geng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada mahal ada murah. tapi lebih banyak murah...nasi beriani ayam percik dalam rm6 / rm7 macam tu la..xingat. hehe.

      Delete
  2. tak penah makan pun ayam ke ikan percik2 ni...hehe....sian tak???

    ***eh,eh...blog dia jd biru la...hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah pernahkan la..sedap kak!! hehe.


      ***biru macam blog akak ek. :)

      Delete
  3. wah... berbuka sakan yee... mesti seronok kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak ler sakan sangat...ala kadar yang seronok je. hehe.

      Delete
  4. ndak mengapa...mood puasa baha tu..tu yang susah nak cari...ndak apa...dah tukar gi biru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ya kancil mood puasa kot. ya baru bertukar.. :D

      Delete
    2. salam hari Isnin...lama ndak buat entri...

      Delete
  5. Kakak bulan puasa inilah tak makan luar aien. Kalau tak setiap hujung minggu kakak mesti makan luar. Sekarang kakak beli tiap hari bungkus bawa balik (eh.. abanglah yg beli - kakak tuang masuk mangkuk aje).

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapur tutup tak makan luar rupa2nya membungkus hari2...hehe. senang sikit..tak payah susah2 masak ya kak..nanti raya bizi la dapur tu.hehe

      Delete
  6. nasib baik takde pic..... kalau tak mau terliur tgk udang tempura tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang tak mengugel pic pasal malas nak terliur tengok gambar makanan. nak2 udang tempura tu. haha

      Delete
  7. wah makan perciks kat restoran?afzal beli tepi jalan je hahaha :D mmg tanak letak gambar ea?agak2 klu xde gmbar perciks tu, letak la gambar afzal pon takpe bagi memeriahkan entry kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. perciks spesel ni afzal. hehe. amboi letak gambar afzal mahu meriah siap ada yang singgah bakar mercun lagi..maklumlah tok ketua. hehe

      Delete
  8. huuu.. nasib baik tak di sertakan dengan gambar sekali.. kalo tak... terliurrrrrr

    ReplyDelete
  9. wahh...kelas kau aien..hahaha..=)...da leh jdi hos jjcm..=)..btw..asl x snap pic skali...

    ReplyDelete
  10. Woah! Tgk dalam link tu macam best2 makanan dea. Sedap ni rasanya ni. Akak so far tahun ni tak berbuka kat luar lagi. Siang penat wat kueh raya agaknya. Tu yg nak buka kat umah je. Salahkan sebok kan Aien? :P

    Tp baca & tgk cite Aien ni, terasa terliur plak tgk ayam percik dea tu. Naseb bek kul 215am ni. Even takkan dpt ayam percik tu, tp at least bukan ngah berpuasa. Err, arghh, tp mmg terliur!!

    ReplyDelete
  11. ak xmau klik link kat Menu Ramadhan Seri Percik sbb skrg bru jam 3.11...perut pon dh berkareoke dh skrg..muahhahahaa laporr

    ReplyDelete
  12. akak kalau bulan puasa ni memang
    tak mau nasik time berbuka..
    tak best..heheh

    ReplyDelete
  13. janji sedap ye aien..heheh
    sila dtg ke blog sy
    http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. kalau ada gambar makanan ni..mahu terliur ni..HAHA~

    ReplyDelete
  15. fish n chip?haha. lama tak dengar ayat tu..hehe

    ReplyDelete
  16. Aien busy sangat buat preparation Raya ke? Harap sihat dan happy ye:)

    ReplyDelete
  17. Sedapnya udang tempura. Ayam percik lagi =)

    ReplyDelete