PENDEK KATA PANJANG PUN KATA



Yeayyyyyy!!! Riang gila dapat beramas-mesra dengan blog setelah sekian hari ditinggalkan. Siang sibuk cover kerja orang lain sampai tak sempat masuk opis malam pula dengan tugasan rumah pastu dengan tidur awalnya.....acane nak online?? 







Tak online, tak tengok t.v, dan tak baca paper hampir seminggu buat aku terasa macam tertinggal jauh sangat sampai aku eh! apa ni apa ni??!! LOL


Macam pagi tadi aku buka FB tengok bersepah status pasal Johari Pain, Pandelela Rinong, Iklan Raya Bernas (tersentuh hati), Aiskrim BR percuma, aishhh pendek kata panjang pun kata macam-macamlah lagi yang aku ketinggalan.


Dalam banyak-banyak aku tertarik dengan kisah Johari Pain pasal dah terlepas cakap memperlekehkan atlet negara kita tak pasal-pasal kena tunaikan Janji Dikerati (tak tahulah idea siapa membahan JANJI yang ini) apa-apa pun disebalik kekecohan ini kita ambil benda ni semua sebagai satu pengajaran agar berhati-hati meluahkan kata-kata dilaman sosial. Sekian. JUMPA LAGI.



17 comments:

  1. ni la org pggil terlajak perahu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..terlajak perahu boleh diundur.

      Delete
  2. tak sabar nak tgk ...he3
    dia berani ker ?????
    kerana mulut badan binasa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berani la. lagipun rakyat malaysia tak kejam mana pun...takkan nak kerat. suruh dia mintak maaf secara terbuka je sudah. hehe

      Delete
  3. akak sekarang kejap buka, kejap x buka langsung blog ni..sebuk belajar draw kartu dodol konon2..haha...suka2 nk try buat dgn tangan sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. buat dodol pulak ya..hehe. comel2 la..dah tengok. hihi

      Delete
  4. ye banyak bende tertinggal

    hehe die da minta maaf pon

    maafkan jela

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku siap like kat fb page mohon johari pain tunaikan janji lagi..kehkehkeh..

      Delete
    2. iffah : yelah da mintak maaf dekat fb page kan. hehe.


      bundle : kamain kamain ko ek...siap like lagi. hehe

      Delete
  5. hahahaha.. macam2 budak tu..hehe

    ReplyDelete
  6. hoh...ikut juga kes Johari Pain tu, dengar nya terus close acct lepas pandelela dpt gangsa..mcm2 hal la..

    ReplyDelete
  7. Err zaman skang ni manusia maken sensitif. Maybe dea niat gurau2 je tp last2 jadik serius camtu skali. Tp naseb la kan sape suh tak jaga kata2 kan? So, tu pengajaran utk dea kut. Sbb tu akak jarang2 nak share opinion psl isu semasa/hangat kat laman sosial. Takut tersilap bicara. Biasanya mengomel2 sendiri je. Hehe

    ReplyDelete