PELUANGSSSS




Sudah banyak peluangsss diberi tapi masih tiada perubahan haruskah diberi peluang lagi??? Baiklah sebaris ayat yang aku bold ni je yang menepati tajuk. 




Santai bekerja di opis hari ni sambil mendengar radio melayan lagu raya aku sedang menyusun jadual tugas kakitangan lain sempena raya. Pening sikit macam main puzzle beratus keping pasal ada yang main tukar-tukar cuti last minit atas alasan sudah berkahwin nak kena ikut jadual cuti suami / isteri. Baiklah yang bujang-bujang mengalah tapi aku yang bujang tak nak kalah pasal boss dah luluskan cuti 4 hari. Siapa cepat dia dapat...hehehe. Sekian. JUMPA LAGI.




33 comments:

  1. hehe..aku apply cuti 4 hari..tapi jumlah cuti aku semuanya akan jadi 11 hari..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 jadi 11. best la cuti lama-lama H. hehe

      Delete
    2. wah raya sakan la pkcik H :D

      mohon admit mohon kat bos cuti lama sikit =P

      Delete
    3. permohonan di reject la chuu..hukhuk

      Delete
  2. erm ape y cube ain sampaikan ni

    maknenye dorg berpeluang nk amik cuti xampply awl ke cmne

    ReplyDelete
    Replies
    1. peluang isi borang cuti dah takde. itu je..sekian.

      Delete
  3. jom join segmen....
    abe dtg tag nie......he3

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/08/contest-ucapan-selamat-hari-raya-to.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah abe remy. insyaAllah akan join..segmen pun best. hehe

      Delete
  4. lupa lak nak komen...he3...
    betul tu aien...dulu abg remy admin job nak control 130 staff isu medical dan annual leave... nie memang problem...xspecially ada yg bertegang leher.....
    nak buat camner kan...operation 24hour...3 shift pulak tu..... somebody must come to work...redha aje la..selalunya dieorg after 3 year baru berpeluang.....tu pun kena buat saringan dulu.......limited....kalau keluarga dekat boleh ler lari..tapi kalau yg jauh..... salam perantauan je ler.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan pening kan. hehe...kita walau tak ramai macam abang remy tapi pening juga. nak susun shift ni. ada yang cuti kena cover...kadang xcukup staff kita ni pun kena turun cover. apa boleh buat. dah operation 24hour kenalah layannnkan. hehe

      Delete
    2. betul tu ...tahap kesabaran kena tinggi..;pastu kawan atau lawan...kena adil...... tak boleh bias....
      sikit ok kut....he3

      Delete
    3. haaa...kadang kita ni geram takut terrrrbias je abg remy.

      Delete
  5. err apa kaitanan peluang dgn cuti nih??ak xjumpa perhubungan tersebut (-.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi tertypo lak..kaitanan..bhahaha...pembetulan...kaitannya

      Delete
    2. memang takde kene mengena pun. saje je aku buat takde kena mengena. perenggan pertama je pasal peluang. hehe

      Delete
  6. akak tak yah sebuk2 apply cuti..hikhik

    ReplyDelete
  7. senyum2 kambing kat sini. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. shuhhh...syuhhhh. #halau kambing.


      haha...gurau je piraaa

      Delete
  8. nasib tak keje lagi
    so,,cuti raya banyak

    kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. jelesnya leaaaa...untunglah cuti raya banyak. hihi

      Delete
  9. apa kata bagi peluang terakhir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika diberikan ku satu peluang...♪♫♪♫


      Delete
  10. aku cuti ikut suka je..nk lebih, potong cuti tahunan..stakat yg dapat dari bos 4 hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kalau ikut suka bimbang bos pun sama ikut suka hantar notis..hehe

      Delete
  11. betul...1st come 1st serve la kan..cuti time raya mana boleh nak mengalah even kita bujang lagi..hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan dylla kan. bujang pun kita masih ada keluarga....nak beraya dengan dorang. heee :)

      Delete
  12. Aien. Kata cuti 4 hari je? Tp cuti blogging belum habes ke? Haha! Owhh, Aien uruskan bahagian HR rupanya. Lenkali sape yg banyak songeh reject permohonan cuti dorang terus. Haha! :D

    ReplyDelete