MUAK



Bila dapat on9 terasa macam nak menari zapin depan PC pasal terlalu teruja. Amboi melampau sangat tahap keterujaannya. Badan keras macam orang berkawad lagi ada hati mahu menari, tapi takdelah keras sangat pasal aku rasa lembut je kalau duduk bersimpuh kalah RCW. Siapa RCW??? Rozita Che Wan la....aku tengok forum  gosip mana ntah dorang panggil RCW..... RCW. Kalau Double A (AA) agak-agak korang siapa??? Mari menguji tahap ambil berat korang dengan dunia artis. Kalau betul korang akan dapat betul, kalau salah korang akan dapat salah. LOL. *Siapakah Double A??


*KLU : Nak kata keras tak keras nak kata lembut tak lembut.
          (Dah macam kueh pula..hihi)


Sila abaikan perenggan atas. MUAK....apa itu muak?? Bagi aku dan orang-orang yang terbiasa dengan muak ialah muak itu sejenis perasaan macam kita rasa boring menghadap benda / perkara / sesuatu disebabkan selalu sangat menghadapnya. Ada orang muak dengan orang, ada orang muak dengan makanan dan ada orang muak dengan BISKUT RAYA







Yesss...biskut raya. Akulah orangnya. Mahu tak muak hari-hari sepanjang Ramadhan ni menghadap biskut raya kerjanya sampai muak. Demi jualan layankan aje...muak sampaikan aku rasa tak sabar nak kunyah kerepek dihari raya. Lagipun aku penggemar tegar kerepek maka haruslah jadi muak dengan biskut raya. Korang pula Biskut Raya VS Kerepek Raya manakah menjadi pilihan dihari raya??? Sekian. JUMPA LAGI.





32 comments:

  1. aku makan y sedap je. tak sedap kompem muak

    haha

    azwan ali jawapnnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sedap memang muak weh. haha.


      azwan ali...ya betul!

      Delete
  2. minat lagi LCW daripada RCW..muak dah dengan RCW..abg suka makan kerepek / kacang je bila beraya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lee Chong Wei?? hehe. itu ramai minat tu. hehe. ya..kerepek & kacang menjadi pilihan ramai.

      Delete
  3. aku jarang tau pasal artis selain kat blog rotikaya je..tapi info pasal retis yg panas2 selalu aku cpt dpt gak dari bini aku sebb dia msti citer kat aku pasal di pelayan tegar forum2 gosip ni..-_-'

    aku vote kerepek aien..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak habis-habis dengan blog rotikaya tu. hehe. itupun blog gosip artis tu kan..setahu aku la. hehe.


      yeayyy..kita sama. vote kerepek!!

      Delete
  4. kerepek a best!!
    xmuak dimakan time raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak muak. malah leka mengunyah dibuatnya. huhu

      Delete
  5. masakan.... tak kenal double A.....
    resepi mak tom dia tetap meletop....... sebab byk peluh double A yg masuk......
    azwan ali lah tu...... ha3
    same ngan remy......kalau raya cari kerepek jer......

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyekkk...peluh. hahaha. yelah azwan ali yang fofular tu pasal ramai tahu double A tu dia. hehe.


      hidup kerepek!!

      Delete
  6. Double AA tu semua orang tau. Even dia pun namakan diri dia Double AA. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih popular itu yang semua orang tahu. kalau sendu. hehe. paham sendiri jelah. hehe

      Delete
  7. Replies
    1. aku sendiri pun tak perasan AA tu boleh tuju kat aku juga H. hehe

      Delete
  8. AZwan ali ....

    **akak lgi suka kerepek...kue raya?? say no!! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. azwan ali kak ma..hehe. no to kueh raya. hehe

      Delete
  9. double A? kertas putih tebal tu =.=" ker AA= Aku Aien

    biskut yg ak xakn muak2 ialah ALMOND LONDON...stu balang ak mampu habeskan sorg diri...kerepek? kerepek ubi pedas/ manis..nyum2..err..terpikir sal mknn lak +.+"

    ReplyDelete
    Replies
    1. almond london tak muak sebabkan ada kacang almond. kalau kosong...kosong... mesti cepat muak. takpe terpikir je..hihi

      Delete
  10. lbih suke kerepek raye..hehe..kuih ni..muak la..ad mentega kan..kolesterol tnggi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus eyda..kita ni fikir sebab muak je, tak teringat pun pasal kolestrol ke apa.haha

      Delete
  11. suka kuih raya yg traditional je..selebihnya baik layan kerepek raya...lagi best >_<

    ReplyDelete
  12. kertas doubleA kehkeh
    aku asal sedap je aku bedal kihkih

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya Aidilfitri

    Daripada rakan blogger | Afiq Yassin

    ReplyDelete
  14. beskot raya makan time raya la tak kira la raya cina, raya deepavali atau ape janji raya.ini dimakan plak time pose bukan nama biskot raya dah tu :D

    ReplyDelete
  15. biskut raya sedap makan sebelum raya je..time raya, kerepek dan asam le dicari..
    selamat hari raya utk aien..maaf andai kak ada tersilap bicara di alam maya

    ReplyDelete
  16. atok suka lagi kuih raya.....ada nilai sentimental gitew

    ReplyDelete
  17. hahahahahahahahaha. sampai nak menari zapin depan pc lagi..hehehehe

    jap2.. apa beza biskut raya dengan kerepek raya???

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya aidilfitri, papehal jmpa kat kg je nanti ye :D *bajet sekampung lettew :P

    ReplyDelete
  19. Vote for kerepek & kacang2 gak Aien!

    Err tp untuk lebih menikmati hari raya, kekadang eksaited gak nak rasa macam2 biskut raya kat umah org tuu. Lgpun benda pree, rugi tak rasa. Mana tau kalau sedapp, tahun depan boleh beli. Hehe

    ReplyDelete