MISAI TEBAL





"Misai yang tebal jangan disangka tiada senyuman...." Peribahasa rekaan semata. Mohon jangan kopipes dalam mana-mana karangan peperiksaan rasmi. Jika berdegil juga sila bertabah kalau-kalau gagal dapat A ya, maklumlah sekarang zaman mengejar A baru dipandang tinggi.



Takut sebab apa kalau macam ni??

Misai??

Pistol??




Lelaki yang bermisai tebal seringkali dianggap sebagai seorang yang garang. Persoalannya garang ke??? Seperasan aku rata-rata lelaki misai tebal semuanya peramah sakan dan baik hati. Lihat contoh depan mata sudah : Bapak-bapak kawan. Peramah dan murah senyuman disebalik misai tebal mereka. 






Lelaki muda ada ke yang suka bela misai tebal-tebal??? Seperasan aku rata-rata yang bermisai tebal semuanya pangkat-pangkat pakcik dan atuk belaka. Muda belia selalunya suka bela janggut atau pun biar licin tanpa sebarang misai dan janggut apatah lagi jambangan bulu yang dipanggil jambang. Sekian. JUMPA LAGI. 



48 comments:

  1. ko suka abang misai ke aien?..hahaha...org muda elok simpan janggut je kot macam aku ni..gedik la kalau nak ade misai bagai..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. aku suka!! haha. tapi yang kemas bukan yang serabai. gedik ke ada misai?? hahaha

      Delete
    2. aku setuju ngn bundle., kalau muda2 cm abg2 aku prefer jnggut je., tp bundle xde la muda sgt hahaha

      Delete
  2. bela janggut sudahh lebih2 lg yg berkahwin.. aku baca kt mana entah, suami yg berjanggut ni pabila dbelai isteri akn janggut itu mampu mingkatkan kadar hormon mpuan yakni si isteri seterusnya mampu menyuburkan mereka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau ni banyak membaca....habis bab janggut dengan hormon pun tahu. haha. subur ea?? patutlah. eh!!

      Delete
    2. yup2 aku pon ade dpt info cm kopi tu, isteri yg belai2 jnggut suami subur kot. tp x twu la thap kesahihannye. hii

      Delete
  3. erk??? ha ha ha not into those "misai or janggut" :P (cuma kalau yg pandai jaga tu still can consider kot :P) ha ha ha ko hade??? ^^


    Sayang vs Venci ^^ http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sayang-vs-venci-he-he-he-ko-hade.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. still can consider....ehemmm!! minat jugaklah tu. haha

      Delete
  4. heee3x... bakal bapa mentua pun bermisai yee... berbalik kita tengok pada hati si empunya misai.... kan3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. apa2 pun tengok hati...misai tidak melambangkan hati. hehehe

      Delete
  5. datuk K peramah dan penyayang. salah satu contoh terbaik..hehehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semalam cari gambar misai tebal...keluar gambar datuk K je banyak..haha

      Delete
  6. abam misai? ikut muka jugak, kdg ada yg tak sesuai dgn muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu asyiqin. eh silap. betul tu rajnikanth...i admire misai u!!! hikhik

      Delete
  7. Misai kontot tidak bercahaya, ibarat kuda hampir mati, jikalau adinda tidak percaya, opretlah dada x-raylah hati!!

    *komen tak ada arah tuju*

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. kalau aku adinda kau kekanda H. Kompem layu...bahasa pengantar rasa. haha

      Delete
  8. remy takdew misai.....sebab sayu jer tgk kat cermin kalau ada misai....... jarang2 !!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. dulu masa sekolah...kawan2 lelaki macam2 cara nak lebatkan janggut misai..guna minyak bond la..apa la.

      Delete
    2. ada lagi satu aien... pi sungai, tangkap udang yg bertelur...... ambik telur sapu kat bahagian tu..... konon2 ler.....

      Delete
  9. sekarang ni lelaki bermisai nampak smart jugak tapi dengan janggut la. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa...betul tu rara. kita suka bila dengan janggut sekali la..hehe

      Delete
  10. hehe..aien suka org bermisai ye..huhu~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita je pasal misai. tapi suka yang ada janggut n misai sekali la..hehe

      Delete
  11. Replies
    1. eh. sila-sila. nampak macho untuk majlis nanti. hehe

      Delete
  12. misai ea? aah smart gak kalo ade misai..hehe

    ReplyDelete
  13. lelaki yg ada misai nampak macho tau,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...macho!! kan kan kannn...hehe

      Delete
  14. Observant betul aien ni ye... abang dari bujang memang bermisai dan berjanggut hinggalah kini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti peramah kan kak zakie? tengok gaya dari cerita kakak nampak ramah...mesra dengan orang. hehe

      Delete
  15. hehe. kalau suke yg mcm gambar bawah tu, mesti akan suka L.. haha

    ReplyDelete
  16. hehe..btul..slalu driver bus yg ade misau cmtu nmpk garang
    padahal peramah sgt,..siap bual2 lg time otw nk gi kelas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa...itulah selalu juga jumpa driver bas bermisai..tapi hensem. eh! silap2...tapi baek hati dan peramah..hehe

      Delete
  17. tak suka lelaki ada misai saja..kena tmbh janggut baru ok. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ya kena ada janggut. pakej lengkap..

      Delete
  18. ada lelaki yg sesuai bermisai..tapi ada yg tak..contoh yg muka2 jambu tu memang tak sior ler nak mandang muka diorang kalau diorg bermisai weh..heee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut muka kan kan..hehe. mat jambu tak nak nampak jambu simpan ler janggut sket..macam suami irma hasmie tu. hehe

      Delete
  19. ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...what? uniknye taste ko aien. kihkih. elok ah, x brebut boypren le kite nti. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah. unik kan...jarang2 jumpa orang macam aku ni yuyu. yess...tujuan utama supaya aku tak berebut dengan ko..hehe

      Delete
  20. gua suka janggut tak suka jambang. yes kalau bermisai nampak mcm tua sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kesukaan kita lain-lain. kalau sama mesti berebut piraaa.

      Delete
  21. abam misaiii :) hahaha,klau minum msti misai jtuh dlm air.. errr.. >,,<

    ReplyDelete
  22. Org muda if nak bela misai pun, nipis2 dah r. If tebal2 nampak sangat pangkat pakciknya. Ahaha!

    Tetiba teringat A. Galak! Err :D

    Husband akak berjanggung je, jarang bermisai. Bleh r belai2 janggut dea pasni ikut cam komen2 kat atas :P

    ReplyDelete