MINAT KITA LAIN-LAIN





Entri lepas MISAI TEBAL dengan tak malunya aku hebahkan taste aku bagaimana. Hikhik. Apa aku kisah manusia ni minatnya lain-lain. Cuba bayangkan kalau manusia sama minat sudah pasti akan berlakunya perebutan. Boleh jadi perang dunia kalau-kalau tak terbendung. Ekceli dalam pelbagai aspek sebenarnya minat kita-kita semua ni tak sama. Kalau minat sama mungkin secara kebetulan ataupun ada sesuatu yang menarik minat lantas cenderung ke arah yang sama.



A : Aku suka Justin Bieber.

B : Ek-eleh. Apa kelasss Justin Bieber. Layan K-Pop la weh.






Contoh kat atas tak tahulah boleh pakai tidak. Apa-apa pun muzik atau artis dah cukup menggambarkan perihal minat manusia yang berbeza-beza. Bagi orang-orang yang memiliki minat yang sama pada artis tertentu kebiasaannya akan membentuk satu pakatan kipas-susah-mati. Kalau jenis yang fanatik giler-giler (fanatik sahaja terkecuali) sanggup bergaduh demi artis pujaan mereka walaupun artis tersebut tak kenal pun mereka secara individu.






Contoh yang ini pula berebut kekasih / pasangan. Atas faktor apa berebut tak tahulah tapi yang pastinya tentulah TERMINAT orang yang sama. Apa boleh buatkan soal hati dah jatuh minat. Berkongsi jelah kalau rela, kalau tak rela pula sila angkat kaki cari lain. Sekian. JUMPA LAGI.




42 comments:

  1. Tak payah berebut ye Aien... kalau dia nak kita biar dia yg cari kita. Barulah sentuhan magnetnya cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentuhan magnet semulajadi yang menarik kan kak.. hehe

      Delete
  2. tak snggup den nk berebut2 hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. den pun samo chuu. usahlah berebut2 ni. haha

      Delete
  3. ni sebenar lebih kepada kpuasaan diri menang ke atas org lain jer smata2..err yg org lidi tu negara mana asal nya? sawo matang sungguh kulit nya :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sawo rentung je aku tengok..hahaha..

      Delete
    2. puas ke rebut hak orang agak-agaknya. huhu.


      errr...sawo rentung ni bak kata bundle. aku lukis awang hitam ni. haha

      Delete
  4. haha tak payah berebut lah..mcm kucen je kan.tunggu saje di pilih hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu pun payah jugak. carilah lain tapi cari yang bukan milik orang lain...hehe

      Delete
  5. sila berebut sila berebut! hehe!

    ReplyDelete
  6. berebut boleh bagi persaingan sihat..kalau lain pendapat pulak tu kira memang taste tak sama la kan..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. persaingan sihat tapi hati terluka. haha.


      taste tersama la kot...kalau tak sama takkan berebut.

      Delete
  7. Carik lain sudah, tak pun biar datang sendiri :)

    ReplyDelete
  8. sanggup ke nak berkongsi??hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sanggup den nak berkongsilah boni. hehe

      Delete
  9. Replies
    1. sori. me too...don't want kongsi2. haha

      Delete
  10. Aku syak Aien Alien mesti ada dalam piring terbang..:-?

    ReplyDelete
    Replies
    1. muat pulak aku duduk dalam tu.


      #nak lukis burung tercacat pulak, terpaksa ubah jadi UFO.

      Delete
  11. berkongsi org yg kita minat ?????
    huh!!!! buat sakit hati jer nanti.....
    minat berpada2 dah ler.....
    nie meroyan berangan tak hingat dunia... cam ler retis tu tahu hang sapa......he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.. amboi geramnya abg remy. betul la. retis tu kalau kenal takpe jugakkan nak meroyan sakan...hehe

      Delete
  12. btol2..klu kite punya minat yg sme..kite juga akn trpikat ngn owg yg sme..so,be carefull..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. be carefull. elak minat tersama. haha

      Delete
  13. hehehe...ada ke orang yg 'rela' berkongsi kekasih :p

    ** motif UFO dlm gambar last tu...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. motif = Aien Alien ada dalam UFO..lalalala~ :p

      Delete
    2. sedangkan kekasih pun tak rela inikan pula suami..eh!! haha...siapa ntah yang rela dylla..


      **motif nak cover lukisan burung yang tercacat. hehe

      Delete
    3. Encik H tak habis2 dengan syak dan motifnya. :p

      Delete
  14. menarik btl lukisan tu..hihi

    Allah ciptakan setiap benda berlainan untuk kita buat perbandingan n kenal antara satu sama lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik? awww. thankz kak yana. haha


      yup betul betul betul...banding dan kenal..

      Delete
  15. entry ni..aien maksudkan afzal ke?sape lagi berebutkan afzal?

    *ni komen memang nak kena makan kaki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. afzal nak sup kaki lembu tak? haha.


      *blogger retis haruslah direbut... :D

      Delete
  16. ada jugak taw orang yang nak kita minat semua benda yang dia minat, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan lala kan...memang ada jenis yang macam ni. hehe

      Delete
  17. Meh berebut Zwan meh.. xdak sapa yang nk rebutkan zwan lagi ni.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa...mari2 rebut zwan. siapa menang akan dapat zwan.eh!! haha.

      Delete
  18. Minat tak sama ngan org len tu baru best. If sama sgt ngan ramai org, serius tak best. Kekdg automatik benda yg diminati tu jadik dah tak minat. Ahaha!

    Berebut? Oh noooooooooo! :P

    ReplyDelete