LOVE IS NEVER UGLY





Baru 5 hari tak bermanja dengan blog tapi terasa bagaikan 5 purnama lamanya. Amboi. 5 hari yang padat dengan aktiviti duniawi aku sempat blogwalking guna henpon jelah. Memandangkan henpon 'canggih' sangat aku hanya dapat baca entri sahaja tanpa dapat meninggalkan jejak bertapak di kotak komen. Tamat perenggan pendahuluan.



Love is never ugly. Dulu-dulu tengok cerita Beauty and The Beast sekarang tengok Beastly. Ekceli aku tertengok semalam cerita Beastly di Astro, mula-mula macam tak best tapi lama-lama seronok pula sebab ada Hunter yang pada asalnya ialah Kyle Kingson yang berlagak nak mampus sebab dia handsome dan kaya-raya. Akibat sumpahan si Kyle membuat penyamaran dan menjadi Hunter. Cerita berkembang bila Hunter diberi tempoh setahun mencari cinta sejati dan ungkapan "Saya Mencintai Kamu" akan merungkai sumpahan. Magic word la konon-konon...haha. Cerita agak klise dan dapat agak ending macam mana, tapi aku terus menonton sebab aku rasa Kyle tak handsome mana pun pasal Hunter lagi handsome walaupun telah disumpah menjadi hodoh. 



Kyle Kingson sebelum disumpah.



Sebelum & selepas disumpah.


Kelihatan handsome dan penuh misteri...hehe

Cinta itu buta.


Botak dah serupa Lex Luthor.
Badan bercorak serupa cerita Prison Break.


Beastly hanya sekadar cerita berunsur rekaan namun secara realiti masih ada cinta ikhlas yang tidak bersandarkan rupa semata-mata. Cantik luaran hanya sementara bila lama-kelamaan akan pudar seiring usia. Cantik dalaman yang penting....selamanya kekal dihati. Sekian. JUMPA LAGI.
  


54 comments:

  1. Replies
    1. "Kelihatan handsome dan penuh misteri.."

      Ehem..lalala~

      p/s: astro saluran brpa?

      Delete
    2. 2nd! 2nd kat sini lagi tepat sbb adalah org komen kat bawah H ni nanti. Hoho..

      Delete
    3. Alalalalalalaa... Potong stim btol. Dia gi 2nd jugak..

      Delete
    4. hahaha..3rd pun naik podium jugak la Apple..

      Delete
  2. baru2 ni smpt gk tgk filem hero ni, "I Am No 4". Agak bangga sebab ada sebut perkataan Malaysia. Lol.
    Cter ni tak mcm cter fairy kita jumpa dl2 kan? Mcm cte mirror2 Julia Roberts pun hancur sbb olahan moden. Tapi masih boleh tgk. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat Google tadi baru balas komen...cambest pulak "I Am No 4". nak tengoklah nanti...mana nak cari ek?


      yup cerita fairy moden ni...kadang best kadang melalut. tengok jalan ceritalah.

      Delete
    2. I Am No 4 tu kdg2 still nampak ulangan dea kat HBO Aien. B4 ni byk kali gak nampak, taktau skang ada lagi tak :P

      Delete
    3. I Am No 4 ada ea kat HBO...harap2 dpt tengok.. hehe

      Delete
    4. aku layan astro bella je skg..maklum la dah takde hbo..haha..best gak citer pinoy tu..haha

      Delete
    5. citer apa tu? haha. tak tahu pulak aku..

      Delete
  3. Susah tapi buat manusia zaman sekarang yg menilai hati dulu baru kecantikan.. Kebanyakan cinta luaran dulu baru hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah sekarang segelintir orang mencari cinta melalui rupa paras....rupa didahulukan hati kemudian.

      Delete
  4. err penah tgk kt astro, tp iklan semata2...eh ni movie ka? ker drama? channel brape???

    ReplyDelete
  5. last....

    cam best je cite ni.lama tak layan movie kat astro

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila layan..banyak cerita best2 ni. hehe

      Delete
  6. nak download la, macam best, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila download lala...sila sila...hehe

      Delete
  7. tetiba trasa tringin plak nk tgk movie nii.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi zwan tetiba teringin terus..hehe

      Delete
  8. tapi kan ain kalau wujud lelaki macamni agak2 mak abah terima tak nak amik sebagai menantu? *jujur ye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'kalau' susah nak jawab. pasal kalau..jadi kalau2 wujud mungkin mak abah boleh terima mungkin tidak.


      secara realiti pula ada je mak abah yang terima 100% pilihan anak dan ada yang tidak.

      Delete
  9. nak pi cari lah......
    nampak cam best layan cintan cintun nie.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best pun abang remy...hihi. tengokla laaa..

      Delete
  10. mcm best..
    yup true tak boleh pndng luarn semata mata..dlm lbh pnting..
    tp kalo dah Ghope itu mukenyeee...eisshhh nk tido pn tak lenaa,mkn tak kenyang, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalaman lebih penting kan cendol. hehe.


      cerrr tengok dulu movie ni...mahu jatuh hati tidur termimpi-mimpi.

      Delete
  11. Tak penah tgk cite ni. So taktau apa nak komen ni. Tapi betul, badan bercorak dan botak tu mengingatkan Prison Break. Arghh, nampak macho je dea cam gitu. Ahaha!

    Err tp dlm filem2 boleh r agak minat tgk lelaki botak & muka 'agak ganas' camtu. Tp realitinya salunya tak minat ngan lelaki camtu. Err -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. yelah tak pernah tengok memang susah nak komen. macam Prison Break kak...macho pun macho..haha


      dalam filem memang mudah minat dengan karakter cenggini kan.hehe

      Delete
  12. err.. nampak kacak juga walaupun dah jadi makhluk macam tu. rasanya ada je kot wanita yang terpikat..hehehe

    ReplyDelete
  13. cerita ni leh tahan lah..ok, tak bosan~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. tak bosan. rasa sweet je sampai sudah..hehe

      Delete
  14. boto2...atok setuju sangat...cinta bersandarkan luaran tu tak kan kokal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boto tu atok...hehe. dalaman tu penting...

      Delete
  15. ada astro kt umah tp tk tgk pun cerita ni..sedih T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. usah bersedih kak yana..cerita je...hihi

      Delete
  16. bercinta mmg semua sempurna semua cantek! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu haa ayat orang dilamun cinta...kehkehkeh...

      Delete
    2. cantik sangat...sedangkan kentut pun kata wangi.. ;p

      Delete
  17. aiennn!!!hehe

    zaman sekarang muka xhensem,,tp kalau hati baik..orang suka je..hehe..
    contohnya shrek..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. contoh shrek...fiona punya la rifhan..hehe

      Delete
  18. owh ini mmg pelik. ada ker perangai begini. mungkin ia adalah segelintir sahaja kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je perangai macam ni...dah cantik / hensem + berharta berlagak pula...segelintir la. hehe

      Delete
  19. haha kalau aku etap takmau.haha nnt nak2 habis disumpah..scary kot keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nak? jangan berlagak sebab hensem..nanti kena sumpah! hehe. cerita je ni..

      Delete