KESEDARAN DARI KEHILANGAN





Semalam bersedih sekejap pasal kehilangan entri tersayang. Apa?? Ingat orang je boleh tersayang-sayang, entry pun boleh juga ya pasal sayang itu subjektif. Berkat pertolongan sahabat blogger yang pantas menghulurkan bantuan semuanya sudah kembali OK seperti sedia kala dan dan dan impak dari kejadian semalam telah memberi satu pengajaran "Pentingnya Mempunyai Kesedaran Backup Entry". Cuba bayangkan segala penat lelah kita memerah otak menulis bagai tiba-tiba hilang begitu sahaja. 



Bayangkan. Sudah bayangkan?? Apa?? Malas!! Takpelah kalau dah malas nak bayangkan apa boleh buat. Susah nak paksa orang yang malas. Berbalik pada cerita, jika terjadi menangis sampai air mata penuh berbaldi pun tiada guna lagi.



"Malas la nak backup!! Cukuplah aku berhati-hati nak buat apa-apa nanti pasti takkan berlaku apa-apa......" 


Berhati-hati selalu pun kalau dah nama manusia mesti ada kesilapan juga. Apa salahnya luangkan masa sekejap backup entry. Bukan makan masa sangat pun nak backup-backup ni, sambil-sambil hembus nafas sedut nafas je dah boleh buat. Jadi jika ada kesedaran boleh la rujuk pada tutorial backup entry yang disedut dari >>ENCIK KOPIPES<< Sekian. JUMPA LAGI.



17 comments:

  1. Replies
    1. Mohon admin delete komen kat atas ni...grrrrrr!!!

      Delete
    2. pat pat siku lipat

      sapa cepat dia dapat..kehkeh!!

      Delete
  2. errrrr....first runners up..kahkahkah

    ReplyDelete
  3. f.i.s.t ke first ke 1st ke first runners up ke mohon incik kopipes dan incik h komen ikot isi. grrrrr!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no komen..kehkeh..

      sebenarnya aku tau la jugak pasal cara nak backup entry ni..dulu2 kat blog lama pernah buat..tapi yang kat sini belum pernah lagi..

      Delete
    2. jadi sila buat ye H.


      #aku kenal ke blog lama kau?

      Delete
  4. yang ilang tu bleh dapat balik ke aien?ade cara ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba kau tanya apple..dia kata in case kalau terjadi apa2 boleh kot guna 'cache memory'haaa...macam ni la dia cakap.. ke aku salah? entah ler bundle.

      Delete
  5. blogger ni kadang-kadang gila. haritu saya hilang gambar, tapi sampai sekarang tak boleh betulkan. sigh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang hilang gambar ada "kotak hitam !" tu ea? ada kawan cakap sebab kita delete gambar yang directly upload guna komputer dekat Picasa Web yg ada kena mengena dengan Google +

      Delete
  6. back up mana2 yg dirasakan penting.........
    meremehkan tapi dlm keaadaan tertentu.... kita tak akan menyesal......

    ReplyDelete
  7. nak kena jugak buat backup ni la

    ReplyDelete
  8. back up utk langkah keselamatan. jgn amik risiko

    ReplyDelete
  9. cemana nakkkkk buat back up nihh? ajoooo! :)

    ReplyDelete