IBU SEGERA





Petang semalam my kak long sibuk tolong mak siapkan tempahan popia berkacang, jadi daripada anak dia terbiar tanpa kasih sayang aku pun menjadilah "Ibu Segera" sebaik yang boleh. Melayan dia bermain memang kerja mudah. Mandikan pula memang bukan kerja mudah pasal kerja dia asyik nak berlari je. Penat kejar aku cakap "Jom mandi...busukkkk!!" Terus dia berhenti dan cakap "Nak andi...ucuk!!" (nak mandi..busuk) sambil muncungkan bibir. Alahai budak kecik pasal apa comel sangat ni. Geram.



"Mak nyah kita baekkk....tau!!"



Malam aku angkut dia pergi shopping. Tak boleh dibiarkan tanpa dipegang habis semua ceruk dia terjah dan ukur. Girang bukan main macam pergi funfair. Paling seronok bila aku belikan dia baju tidur, tersengih-sengih cakap "Antek la mak nyahh..." (Cantik la Mak Ngah). Zahraa comel dah besar nanti semoga menjadi anak yang baik dan mendengar kata orang tua ya sayang. Sekian. JUMPA LAGI.




24 comments:

  1. comell... tapi dia punya pelat lain bebeno bunyinya panggil mak ngahnyaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel dan pelat...Mak Ngah jadi kelain bunyinya. haha

      Delete
  2. bila nk jadi ibu selama nya ?? hehe

    ReplyDelete
  3. dah boleh dah tu aien..ade ciri2 keibuan dah ni..pat la kawin..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...aku memang ada ciri2 keibuan dah. tapi kawin? nanti dululah.

      Delete
  4. mak nyah? awwwww...lalalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak buah pelat harap maklum. haha

      Delete
    2. err itu dia,kita ada bukti bahawa mr. H adalah ....awwww..lolololo :P

      Delete
  5. ala comell nyer......
    kena cepat kawen ler AIEN.....HE3

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cepat2 kalau boleh tapi lambat lagi la abg remy...hehe

      Delete
  6. olololo comel nye dia pelat ekk.... >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua budak comel2 kan afasz kan...hihi. geram!!

      Delete
  7. mak nyah..kitew pun nk itut p coping gak.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dr shopping trus bertukar jd coping..kekeke nk bg bunyik chumel...kekekeke

      Delete
    2. alololo...jom kak yana kita coping!! hihi

      Delete
  8. Replies
    1. ciri2 semulajadi. semua gadis ada. eyda pun ada..hihi

      Delete
  9. amboi. makngah belanja baju tidoo. nk jugee. ewah!

    ReplyDelete
  10. rajinnya bawak zahraa shopping,kalau onie jenuh,hehe

    ReplyDelete
  11. Dah selayaknya Mak Ngah ada anak sendiri pun Zahraa. Bagi dia praktis dulu sekarang nie..

    Seronok kan Aien main keja-kejar dgn Zahraa:D

    ReplyDelete
  12. budak2 bangun tidur banyak air liur basi pun comel kan?

    ReplyDelete
  13. Ahaha! Tak pepasal jadik mak nyah ey? Bwt, comel anak buah Aien tu. And, sama r. Akak pun 'mak nyah' gak, Aien :P

    ReplyDelete