AKU YANG BERSEDIH










Awan berhujan mata aku pun rasa macam nak berhujan juga. Sedih sangat rasa bila koleksi Cinta Klasik Dari Hati telah hilang. Menyesal tak kenal apa itu erti 'back-up entry' sebelum menyedari kehilangan terjadi. Nasib baik CKDH 1, CKDH 2, CKDH 3 ada lagi, tapi...tapi apa??? Tapi sayang CKDH 4 yang merupakan penamat cerita pula yang hilang. 




Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist



Macam mana nak buat? Boleh cari balik ke? atau atau nak kena taip semula??? Sepenuh hati aku mencurahkan emosi dalam cerita tapi akhirnya ini yang terjadi. Kecuaian sendiri. Sekian. 


EDIT : Terima kasih pada yang sudi membantu...incik kopi memang aku dah ada kesedaran backup, tapi tak tahu mana silapnya boleh jadi Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Ikut teknik kak liyaa nasib menjadi. Terima kasih semua-semua orang!! Baru muka ada senyum. hihi.


Ini dia CKDH 4 yang menghilangkan diri. 


32 comments:

  1. sorry. tikah pun x taw nak buat mcm mne tpi pelik gak eh mcm ne blh hilang. erm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. dah jumpa dah cik tikah....hilang sebab tertinggal "l" dekat url ada html tu.

      Delete
  2. ooo..yg citer watak rifhan anak wak mail ni kan..haha..sabo je la aien..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...ada dak rifhan tu. haha. sabo la ni nasib jumpa ada orang tulung...haha.

      Delete
    2. aku rase aku kena bukak balik tutorial backup yang bundle pena buat dulu hhaha tkot lak aku :P

      Delete
    3. kannn...cekgu bundle pun pernah ajar. huhu

      Delete
    4. Haah. Cekgu Bundle penah ajar tp tak wat pun lg back up yg cam dea suruh. Malasnya nak dengar ckp Cekgu Bundle. Kehkeh!

      Delete
  3. kat dashboard..bhgian posts tu ko dh check? draft/published? mayb ko terdelete/ mayb blogger yg del? klu ko xjumpa spt mana yg ak suh ko check tu, mmg xdak harapan la...last ko backup post bila??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah check. blogger boleh delete sesuka hati dia ke? last backup masa kau ajar hari tu la...

      Delete
    2. err sori mncelah., aku nk tnye ape mksd blogger yg del? means ade org lain boleh delete ke? sori tnye..

      Delete
    3. entah ler...kopiko tu chuu tanya. aku pun nak tahu jugak...huhu

      Delete
    4. ohh hhaha...blog kita ni pihak blogger boleh delete tanpa keizinan drp kita kalau diorg suspect somethin kt blog kita..itu jer ak nk ckp..haha

      Delete
  4. Owh. Aien ada menulis cerpen ke? Eh, Aien. Akak klik ade je CKDH 4! Serius ada ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aien, drpd CKDH1 tu, klik kat Terjah Entry Yang Laen. Drpd situ boleh. Drpd link yg kat sidebar mmg takleh. Btw, akak dah copy siap2 CKDH4 tu dlm word. In case link drpd CKDH1 tu pun tetiba error gak, nnt akak leh tolong email pd Aien :D

      Delete
    2. a'a betul kata liyaa tu..nah http://aiennotalien.blogspot.com/2011/12/cinta-klasik-dari-hati-4.html

      Delete
    3. haaa...kak liyaa kita buat cara akak baru boleh. syukur alhamdulillah dapat juga. da save pun dalam word. kenapa ntah boleh jadi gini? huhu. thankz kak liyaa...tidak mahu pakai baldi tadah ayaq mata.hihi

      Delete
    4. url CKDH4 ko tu tertinggal huruf 'l' bukannya .htm tp .html.....itu jer probs die :P

      Delete
    5. Hehe. Dah2 takyah sedih2. Naseb bek wat entry sedih ni. Dpt gak kekwn tolong usha2 apa probnye. Kalu pendam je menanges sebesen pun tak jumpa. Kehkeh! :P

      Delete
    6. haha. adohai benda kecik aje pun tapi besar impaknya ibarat "l" tu macam "skru" hilang satu habis semua. terima kasih kopiko terima kasih kak liyaaaaaaa!!!


      kahkah..kalau pendam mahu setangki loji ayaq mata.

      Delete
    7. Lol. nsb bek bertanya, kuar bantuan dua pakar tu. Hoho.. Erm. sekadar tambahan. Jika page tu tak exist, Apple kdg2 buka cached page. <- jika perlu satu hari nanti. Lol.

      Delete
    8. ok. baiklah apple kalau2 berlaku lagi akan cuba cara apple. haha

      Delete
  5. ala kasihannya......
    try cari balik aien....... napa takde backup haritu......
    tapi kehilangan satu benda yg berharga memang amat terasa......
    mesti ada kawan2 yg dah save CKDH tu... try tanya sapa2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. berharga ni abang remy...idea sendirik tu. siap ada nama catering abang remy lagi. hehe. nasib dah jumpa hasil bantuan rakan2 lain.

      Delete
  6. alhamdulillah...ada da kan...sedih la kan kalau betul2 hilang...penat2 taip...hilang mcm tu je..sape tak susah hati kan...hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah....masih ada rezeki. baru ingat nak kena taip baru ke apa. haha.

      Delete
    2. Lol. Endingnya tetap sama even ditulis semula kan? haha..

      Delete
    3. yup. memang ending tetap sama. tapi bahasa mungkin tak sama...pasal yang pertama selalunya yang terbaik.

      Delete
  7. Jadi, itu kisah benar ke apa? Huhu.. Sebab gambar tu serupa betul je (ending). Walau meminjam watak blogger, tapi mcm btl. Lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar ending tu curik adik punya koleksi...so olah jelah jalan cerita tang warna baju tu, nampak macam serupa. :D

      Delete
  8. eh.. macam mana boleh hilang ye??

    ReplyDelete
  9. sedeh nyeee hilangggggggg~~ sabar yaaa? buat cerita baru. :)
    gmba atas tu over taw tp ohsem. eh? hehe :)

    ReplyDelete