KENAPA SELALU KENA HON???




Selamat berhujung minggu pada yang sedang bekerja mahupun bercuti. Pagi ni dengan semangat waja aku bangun seawal pagi, siap-siap dan terus vroommm...vrommmm...



Sepanjang perjalanan ke tempat kerja.....asyik kena hon je. Kalau sebijik dua kereta/motor hon takpe lagi. Ini lebih dari 3x. Kenapa ntah??? Bukan setakat pagi tadi je, rasanya hari-hari kena kot. Nak cakap salah jalan betul dah laluan. Laju sangat rasa tak pulak setakat 80 km/j je. Cuma kadang-kadang jelah terkurang sikit sebab jalan berlubang atau terlebih sikit sebab nak cepat. Atau kena hon sebab helmet aku besar??? Haha...takkan la sebab helmet. Ini mesti sebab aku perempuan kot. Bila difikir-fikir balik pagi tadi atas jalan tu memang kebetulan aku sorang je perempuan, yang lain semua abang-abang, pakcik-pakcik, atuk-atuk.



Bila kena hon banyak kali buat aku dari rasa memang tak salah apa-apa terus jadi rasa bersalah yang amat....kadang sampai aku hulur tangan kat lampu signal nak tengok aku ada salah bagi signal ke padahal memang takde bagi signal langsung, yelah dah tak masuk mana-mana simpang kejadahnya nak bagi signal. Paling parah kadang aku sampai tercakap sorang-sorang "aku ada buat salah ke???". 




Gambar Hiasan Entri.



Kadang kena hon sampai terperanjat-terperanjat. Kalau aku ni kaki melatah mahu berjoget atas motor. Hahaha...Tapi memang bahayaaaa kalau terkena dekat yang kaki melatah atau lemah semangat, macam-macam boleh terjadi. Kalau setakat hon dengan niat nak mengusik tak payah la kot...rimas wooo. Lagipun tak datangkan faedah apa-apa...senang cerita tak untung tak rugi jadi baik memandu atau menunggang diam-diam. Pesanan diakhir cerita "Gunakan hon sebaiknya bila diperlukan sahaja..." Sekian. JUMPA LAGI






39 comments:

  1. dok tengah2 tak
    slalu laki sngaje hon

    nk ngurat atau nk kenekan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengaja hon nak kenekan tu ye kot...hehe

      Delete
    2. Jika bermisai cam gmbr admin, dia gay kot.. Hoho..

      Delete
  2. hahaha...sbb ko mpuan tu jer sbb nya. di mata laki2 mpuan di jln raya ni dianggap sbgai 'noob' tu yg hon bagai tu...ak so far xdak lg nk hon2 org mlainkan org yg drive mbabi buta...ak rasa hang mnunggang di posisi keta tu xdpt nk potong hang..so kne duk rapat tepi kiri ya :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi. takkan la semua kena label noob kan. aku menunggang elok je sipi-sipi punya tepi rapat tepi kiri. kalau boleh aku nak bawak atas rumput dari atas jalan.


      #rumput tepi jalan.

      Delete
  3. biasalah tuh tpi maybe sebab bawa slow sgt kot :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow ke? 80km/j yg normal tu slow ek...patutlah kena hon. haha

      Delete
  4. diorang saje nk hon je tuu. nak ngorat. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww.. pandai kau berr..selalu buat ek? haha

      Delete
  5. Aku syak diorg cuma hon anjing kat tepi jalan tu..maklum la, anjing tu nak melintas..diorang sume jenis malas nak samak kereta/moto masing2..

    Atau mungkin diorang takut kena gigit dengan anjing..

    p/s: betul kata kupipes..mungkin kau bawak moto kat tengah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak la setiap kali ada anjing kan. kalau ada ok la jugak..boleh terima. kadang hon siap panggil aku MAT lagi pasil motor plat MAT **** hehe


      p/s : tengah tak jugak...aku takut dok tengah2.

      Delete
    2. jauh giler pasal dan pasil. HAHA

      Delete
  6. Penah gak jadi camni, tp kakak Ee lah yg drive. Kereta kat belakang duk Hon2, apa kes entah! Driver laki pulak tuu. Panas hati je =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/dinosaur-eggs.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan? selalu kena..sebab lelaki ingat kita ni "noob" atas jalan bak kata kupipes tu.

      Delete
  7. hehe. kne hot sbb comel sangat kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena hot sebab hon kan kan zera. HAHA

      Delete
  8. kite sme la..slalu je kne hon...pdhal xde wt slh pon..agknye..diowg ni..suke cri pasal..sbb bgi diowg..pompuan bwak kereta..x cekap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jadi itulah sebabnya kot eyda...hehe.

      Delete
  9. agaknya ada benda yang tumpang kat belakang awak tu kot???hehehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. seramnya boni...adalah kot yang menumpang. hehe

      Delete
  10. akak guna hon untuk mengurat..boleh ke?hahaha

    ReplyDelete
  11. Skrg ni mentaliti human ialah "hon if youre horny" tapi tak semua tentunya. Jika berdasarkan "gamabr hiasan" tu, agak ketengah kot bagi penunggang motosikal. Bagi pemandu keta, memang agak terganggu dengan keadaan tu esp keta mewah, takut tercalar konon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke apple? haha. ok pasal gambar tu..lukisan yang tak menjadi dan tak tepat..sila abaikan sudut tengah atau tepi. aku memang bawak tepi2..hehe

      Delete
    2. haha.. hati2 tepi jalan kadang2 tinggi. Tak tahulah sape kontraktor, tapi memang banyak yang tar tu tinggi sangat. Jika keta rendah konpem rosak bawah keta, jika moto konpem jatuh. haih..

      Delete
  12. klu lemah jantung bahaya gak klu asyik kena hon ni

    ReplyDelete
  13. aq rase laaa kan.. ko kena kelihatan mcm laki..
    hahaha.. aq kalo naik moto mmg siap tutup idung, pakai jaket..so, xnmpk laa cm girl sgt hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena macam tu ke cimot? ok...eden toraiiii..hehe

      Delete
  14. hahaha..hari hon semalaysia kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari-hari hari hon semalaysia ek? haha

      Delete
  15. sya yag jadi penumpang dlam keta pun pandai terkejut, jgnkan drivernya lagi. hrmm, tak suak sngt main2 hon ni. setakat nak lintas pun, kena hon. adhuii;.. baru dtg (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal...mahu terkejut berkumpulan nanti. haha.


      ok...terjah~balas kunjungan :)

      Delete
  16. selalu jugak sebab bawak mcm samseng

    ReplyDelete
  17. depa hon sebab tgk aien comel sangat kut masa tu........

    ReplyDelete
  18. kalau kena hon, tunjuk jari tgh je

    ReplyDelete
  19. Tyme drive, akak tak pernah or tak ingat if pernah kena hon. Rasanya akak pemandu berhemah kut. Cewwah! Tp dulu2 zaman remaja bila jalan kaki tepi jalan raya salu je kena hon. Mmg plg tak suke r sbb dorg saje2 nak kacau kan? Dah r akak ni jenis lemah semangat. Lg2 hon2 lori tu. Mmg tekujat abes. Ahaha!

    ReplyDelete