MAK BAGI KEBENARAN





Petang Isnin yang lepas kawan aku SMS "Weh....ko nak pergi Sabah x?? Tiket pergi balik murah giler..." Membaca SMS tersebut membuatkan aku terkesima barang sebentar.



Gosok-gosok hidung terus tanya mak "Mak...boleh tak orang nak pergi Sabah??" Agak aneh soalan di petang yang indah itu jika dibandingkan dengan hari petang-petang yang biasa menjadikan respon Mak aku "Sabah??!". 



"Iye mak...Sabah...." Maka berbual la kami dua beranak dengan lebih lanjut.





OK cantekkkkk...Mak dah bagi kebenaran.



Haruslah minta kebenaran mak dulu sebabnya aku masih dibawah jagaan mak selagi belum bersuami. Bagai orang mengantuk disorong bantal busuk aku balas SMS menyatakan "AKU NAK". Itu ini sebabkan aku pergi Shah Alam baru pagi tadi ada masa Booking Ticket secara Online di www.airasia.com. Murah-murah je tiketnya masa promosi, dah macam beli sandle Crocodile 2 pasang je aku rasa. Pejam mata je bayar duit walaupun sekarang dah tengah bulan. Takpe duit boleh dicari lagi, jadi mulai sekarang aku dah boleh menyimpan untuk percutian yang akan datang. Bila??? Mei 2013 nanti sebab promosi ini sah untuk Travel Period diantara Jan '13 - Mei '13. Sekian. JUMPA LAGI. 




P/S : Berminat?? Cepatlah booking sebelum 20 Mei 2012. 



26 comments:

  1. pergi sabah ekk? boleh jumpa nnti hehe

    ReplyDelete
  2. yoo. nasiblah sy tgh beljar, klu tak. dah pg jugak ni. hahha

    ReplyDelete
  3. promotion yg free seat tu ek?

    slmt bercuti :D

    ReplyDelete
  4. AA memang sedang promosi sekarang. Kakak tak boleh enjoy tahun depan anak sulung kakak SPM...

    ReplyDelete
  5. Xde spe nk g sme. Lgpon tatau cti ke tak mse tu

    ReplyDelete
  6. wahh...jauh merantau..tlong carikan pakwe sabah sowg bole?..hahaha

    ReplyDelete
  7. ke sabah?ai dalam maknanya tu kahkahkah

    ReplyDelete
  8. Sutera Kasih : insya-Allah kalau ada kesempatan kita jumpa k :D


    kura : alaaa...takpe la fokus study ye dik...cehhh adik tu berrr. haha.


    Afasz : yup...promo yang free seat tu... :D


    Kak Ma : mak bagi....tapi guna duit sendiri katanya..haha


    Kak Zakie : a'ah...promosi hebat2, agak berbaloi :D


    Iffah : err..sama la tak tahu cuti ke tidak...tapi takpe, semuanya boleh diatur, banyak masa lagi :D


    eyda dania : haha...boleh kalau sempat cari pakwe la... :D


    afzal : dalam? sedalam manakah maksudmu...ececehhh.. nak ikot la tu honeymoon ^_^

    ReplyDelete
  9. sya ingt pun nak p sabah ujung thun ne.. kawan kawen.. tp suami mcm buat xtau pulak,,, nti bwak la ole2 dr sabah k... hehe

    ReplyDelete
  10. 2013 ker ????? lama nyer.......

    ReplyDelete
  11. Wahhh! Menarek ni ada promotion. Dah bape kali gak set nak gi Sabah ni tp lum penah dapat tercapainye pun. Itu baru Sabah, blum angan2 nak gi Phuket, Krabi, China, Paris. Tinggi gila angan2. Haha!

    ReplyDelete
  12. wahhh best nya ke sabah! zera pulak nak ke jakarta. :) insyaAllah mgu depan. :)

    ReplyDelete
  13. bestnye pegi bercuti...nak pegi bercuti juga..tapi syg pula nak ambil AL..nak simpan utk raya...ngee :p

    ReplyDelete
  14. tahun depan erk? lambat lagi tu.. sempat lagi kumpul duit banyak2 g shopping kat sabah nanti..

    ReplyDelete
  15. wah menarik..sm pon teringin..harga tiket cmne? murah tu kos dia berapa?

    ReplyDelete
  16. wah..bestnya!!! pergi sana elok2 k.. jaga diri baik-baik..

    P/S : thanks ye atas komen tu.. rasa bersemangat balik nak berblogging.. :)

    ReplyDelete
  17. wuhuu.. mak aien sporting.... nak gi sabah jugak....

    ReplyDelete
  18. Dysha : pujuk le incik suami tu...cakap dengan dia nak makan nasi minyak kat rumah stacy.HAHA.



    remyhazza : lama juga la...tapi nijam pejam celik mata dah tiba masanya.



    Liyaa Mf : kak...samalah ini orang kata rezeki, dapat booking dulu la tapi, harap2 tiba masanya dapat pergilah...hehe..


    wow....manyakkknya tempat yang nak dituju...kikiki

    ReplyDelete
  19. lea & zwan : macam lama kan kan...hehe. tapi agak terasa lamalah, takpe tunggu je sambil kumpul duit..kikiki

    ReplyDelete
  20. zera : amboi...lagi jauh tapi cepat dah nak pergi, bagus2 rezeki zera tu... selamat bercuti :D


    Dylla : awak pergi nanti bila betul2 ada masa ye...hehehe.. pentingkan mana yang terpenting daripada yang penting..



    fiqas : yup...itulah tujuannya pilih yang paling lambat, dapat kumpul duit lebih sikit..hihi



    Yana L : memang best!! bercuti kan...huhu



    SM : masa yang kitorang booking ni pergi balik rm100 ^^ sekali kawan lain booking dah naik sikit pergi balik jadi rm179 da...makin naik la sikit...



    Boni : thankz boni...lambat lagi tu, takpe ucap selamat awal2 ek..haha.



    M.Fizan : sporting la...tapi bersyarat..kikiki

    ReplyDelete
  21. untunglahh mak bg... haritu ada gak mmber kita ajak.. tp mak takbg sebab takde kawan lelaki yg nak teman , huuuuuu... tak penah pegi sabah tau.. nnt ain snap pic bebanyak ye bg kita jellyy , HAHA

    ReplyDelete
  22. Mira : baiklah mira sayammmm...t nak amek pic bebanyak nak buat dia jelly melly...kikiki... eh ni mak bagi pun sebab ada bff kita pergi, dulu dia belajar kat sabah...kira ada pengalaman la kat sana kan..

    ReplyDelete