CINTA IBARAT ANGIN TAK NAMPAK TAPI RASA






Amboi tajuknya. Mukadimah apakah yang sesuai nak kupas tajuk??? Angin tak nampak tapi sentuhannya terasa dikulit. Cinta tak nampak juga tapi kehadirannya dapat kita semua rasa dihati.




Ini MAKAN ANGIN namanya.









Kata-kata indah tentang cinta bersepah sana-sini. Semuanya indah-indah dan manis bak gula batu. Tetapi disebalik lambakan madah cinta yang manis ada yang kata cinta itu kejam.



Kejamkah cinta???


Robek hati kerana cinta.


(JAWAPAN)
||
||
||
||
||
VVVV
VVV
VV
V






************************************



Sesekali hidang entri cinta apa salahnyakan. Buat yang pernah, telah, akan dan sedang PUTUS CINTA usahlah bersedih terlalu lama ya, buat rugi masa je korang bersedih sedangkan sebaliknya pihak lagi satu tu sibuk berbahagia menganyam cinta dengan orang lain. Sekian. JUMPA LAGI. 



P/S : Gara-gara bagi pinjam telinga kat insan sekeliling yang sedang putus cinta maka terbitnya entri corak begini. Semoga korang kuat!! Bersedih sekejap-sekejap sudahlah.



20 comments:

  1. Jadik tuan penasehat ke Aien? Dpt la 25% camtu. Haha!

    Cinta tak kejam, tp manusia yg tak pandai menghargainya tuu, rasa tak bape setuju. Erm erm. Tp tak perlu la nak kupas lebih ya? Sbb laen org laen pengalaman. Ecewahh! :P

    Tp kata2 smgt utk org yg putus centa ni & bleh gak digunakan utk general lyfe sebenarnya. Erm sng cite utk org yg give up tak kesah tentang apa je adalah, jeng jeng jengggg! :P

    "We Often Look So Long and So Regretfully Upon the Closed Door that We Do Not See the New Ones Which Open for Us".

    Quotes ni yg kak Liya plg suke & plg terkesan. Sanggup tu google sbb dah lupa ayat dea camne. Haha!

    ReplyDelete
  2. Liyaa Mf : amboi kak...dapat 25% je? haha..lawak la akak ni. cinta memang tak kejam kak, yang kejam manusia sama manusia bila menghampakan sebuah harapan selepas menabur janji...cewahhh~ lain orang lain pengalamannya...betul la tu..hehe



    yup...putus asa ni tak semestinya dalam cinta, so kata2 semangat ni general boleh naikkan semula semangat yang pudar...



    nice qoutes kak and nice work sebab sanggup cari untuk komen...kalau la cinta ni ibarat pintu suka hati doraemon boleh buka tutup dan terjah mana2 hati pasti kecewa tak berpanjangan kan kak kan...hehe..


    cinta ni macam2 ragam sama macam manusia yang membentuk cinta dihati mereka macam mana...fuhhhh~

    ReplyDelete
  3. wow..dh jd doktor chenta nampak

    heeee

    ReplyDelete
  4. wowwww


    terkejut sat

    jiwang sungguh aien ni

    ReplyDelete
  5. betul.. cinta tak kejam. sifat manusia tu sndiri yg mengubah cinta trsebut. cehhh ayat! hahaha

    ReplyDelete
  6. kejam kot. disbbkan cinta, 2 tahun sy bersendirian sampai sekarang.. sob3

    ReplyDelete
  7. bagus aien ni..leh jadi kaunselor..hehe~

    pada org yg putus cinta: move on! org yg tinggalkan awak tu sedang bahagia..tunjukkan pada dia awak lebih bahagia tanpa dia..hehe :)

    ReplyDelete
  8. rockers cam aku pon penah putus cinta gak 2 3x..frust gak..tapi kejap je la sebab ramai lagi dalam list menunggu..kehkehkeh..

    #pada yang belum penah putus cinta..cuba la putus.tapi kena yang betul2 cinta la..baru tau camne rasa frust tu..hahaha..

    ReplyDelete
  9. cinta itu satu anugerah.. as human being, we should know how to appreciate LOVE.. :)

    ReplyDelete
  10. erm,
    cinta selalu disalahkan..
    sangat-sangat..

    ReplyDelete
  11. yes manusia sendiri yg membentuk cinta tu. hey cinta tu perkataan sahaja.

    ReplyDelete
  12. ececceyhhhhh... cinta2 gtuh! ^^ datang dan pergi. lumrah la. cuma sah2 la sakit dak! aihhh.. xnak bercinta laah. eh! agaga. :D

    ReplyDelete
  13. wahhhhhh.. kemain lagi ini cinta tapi mmg btol pun, cinta itu suci. manusia yang mengotorkannya :)

    ReplyDelete
  14. cinta itu tak pernah salah..... tak pernah membutakan hati... tak pernah melukakan..... tapi manusia itu sendiri yg memanipulasikan cinta.....
    demi kepentingan sendiri... cinta diperkotakkatik kan.....
    dan membiarkan cinta itu melara dengan sendirinya.....

    ReplyDelete
  15. Betullah kata Aien... tak usah buang airmata banyak-banyak sebab org yg ditangisi sedang bergelak-ketawa gembira dn org lain...

    Cari pengganti yg lebih baik..

    ReplyDelete
  16. sy masih dibawah umur. tak pandai hayati cinta. hekhek

    ReplyDelete
  17. lain kali bagi pinjam telinga lagi ya... bagus untuk idea update blog..huhu

    ReplyDelete
  18. amboooi cintan cintun lagi kemain.. sampai robek hati bagai hahhaha

    ReplyDelete
  19. manusia mudah untuk jatuh cinta, bahkan mereka juga lebih mudah untuk putus cinta. what's love actually?

    ReplyDelete