AIR MATA






Setiap tangisan tidak kiralah apa penyebabnya pasti akan menghasilkan AIR MATA. Siapa yang tak pernah menangis silalah menangis untuk kenal apa itu air mata. Kalau susah nak menangis tanpa sebab, rajin-rajinlah ke dapur cari bawang dan kupas sampai menangis. 



Mak suruh kupas bawang....kita tak nak!!



"Kenapa entri pasal air mata? Kau menangis ke Aien??" Ehhh..mana ada menangis, kenapa? nak kena menangis baru boleh buat entri macam ni??? HAHA. Aku memang jarang-jarang menangis tanpa sebab. Tapi kalau dah termenangis memang susah nak stop, mungkin sebab jarang-jarang. Kadang sampai paksa diri untuk stop tapi tak boleh. Kalau ada yang bertanya "Kenapa menangis ni..." pasti "Waaaaa....." jadi jawapannya. Korang pula bagaimana??



Siapa sorok bantal busuk kita...waaaaa!!



Kadang ada orang tengok drama sedih mudah sangat berjurai-jurai air mata mengalir. Kadang ada orang Fruit-Heart tak call tak SMS menitik-nitik air mata rindu. Kadang ada orang bergaduh sampai hati terlalu sakit campur geram terus menangis tak ingat dunia. Macam-macam sebablah lagi punca orang menangis. 




Kita tak ingatlah apa sebab kita menangis....hmmm


Keunikkan air mata ini tidak hanya terletak pada kesedihan, malahan air mata juga kadang bertindak sebagai peneman hati yang sedang rindu, hati yang merajuk, hati yang gembira dan pelbagai ragam hati lagi. Tidak kira status dan tidak kira jantina air mata sudi mengalir menemani diri pemiliknya disaat-saat diperlukan.





Tak kisahlah apa sebabnya, tapi menangis memang banyak khasiatnya (KLIK SINI) Akhir kata, menangis jangan selalu tapi menangislah bila perlu kerana air mata sangat berharga hanya perasaan yang mampu menilaikannya. Sekian. JUMPA LAGI.  



24 comments:

  1. Aduh Aien... banyaknya airmata tumpah dari gambar yg ditepek... tapi kadang dgn airmata yg luruh itulah ada kelegaan... kalau tak rasa berbuku aje didalam hati.

    ReplyDelete
  2. ouhh. sooo, menangislah utk sihat! eh.

    ReplyDelete
  3. lelaki memang buruk kalau nampak nangis... heheheh....

    menangis juga adalah 'senjata' orang wanita untuk menundukkan keegoan seorang lelaki...

    hebatnya air mata seorang wanita (",)

    ReplyDelete
  4. yup...kita akan menangis bila ada sbb....tgk drama pon akan menangis bila time babak yg sedih gile... :D

    ReplyDelete
  5. air mata berbagai reaksi..... murah dan kadangkala terlalu mahal harganya.....
    menangis tanpa air mata.....
    hanya hati yg bisa memahami.....

    ReplyDelete
  6. menangis tu bagus utk kesihatan mata heee

    ReplyDelete
  7. saya dah lama sangat tak menangis.. last sekali masa kena cubit dengan budak tadika 2 tahun lepas

    ReplyDelete
  8. menangis ni mampu mengurangkan tekanan..jad menangislah sekadarnya agar tekanan itu reda..tapi jangan menangis hingga lupa semuanya..

    ReplyDelete
  9. menangis ini bagus untuk meredakan emosi

    ReplyDelete
  10. Adehh. Kalau dah hati tisu ni mmg mudah sgt la menanges Aien. Terlalu mudah. Hati terlalu rapuh.

    Sometymes, menanges mmg melegakan. Tapi tu mungkin utk org yg jarang or susah menangis kut. Bila sesekali menangis, barulah rasa nikmatnya.

    Tapi, tak kesahlah kita ni type yg macam mana. Hati rapuh or hati kental. Dua2 ada kelebihan. Kita dijadikan macam tu, for sure ada tujuannya :D

    ReplyDelete
  11. air mata lelaki terletak pada hati, tidak pada mata...

    ReplyDelete
  12. fuhh. elaborasi sempurna. sampai nak menitik air mata. tapi masukkan balik sebab nak menangis takutkan Allah. hehe. lelaki susah nak nangis, tapi kalau dia nangis, dia serius tau.

    ReplyDelete
  13. fruit heart tu yg tak tahan..hahaha..

    ReplyDelete
  14. fruit heart? kikikiki

    tapi kalo lea, lea memang jenis senang nanges
    tgk citer, bace novel pun
    boleh nanges teresak2

    adehhh

    ReplyDelete
  15. kan!air mata sgtlah berharga..haha
    tgh nangis ker??hikhik

    menangis ada khasiatnya??err

    ReplyDelete
  16. air mate selalu buat saye lega., walaupon sikit sgt lega tu.,

    ReplyDelete
  17. biar abang usap air mata mu yang mengalir di pipi itu... cewahhh (",)

    ReplyDelete
  18. Sm mudah menitiskan air mata..kesedihan tu mudah di alami n dpt merasa kesediha yng org rasakan...kadang2 kalau air mata nak menitik cepat2 sm akan pergi tempat lain..:)

    ReplyDelete
  19. selalunya bile dah menangis rasa lega sikit kan.

    ReplyDelete
  20. menangis bagus untuk cuci biji mata

    ReplyDelete
  21. chemay susah nangis tapi bila dah start.
    susah la nak behentii.
    hehe

    btw comel gmbar2 baby nangis tuuu.
    <3

    ReplyDelete