Memujuk Orang Merajuk.





Lemah betul nak menghadap orang merajuk. Bukan aku tak cuba memujuk. Dipujuk-pujuk lagi menjadi merajuk-rajuk. Macam mana nak selesai kalau berterusan.




Kalau budak-budak merajuk senang nak pujuk, geletek-geletek ketiak / pancing jajan @ cekedis / ajak ronda-ronda / buat lawak / pujuk dengan kata-kata sayang / dll. yang budak-budak suka. 




Ini yang merajuk.........




Lemah dibuatnya bila ayah sendiri merajuk sebab aku rapat dengan mak, apa-apa semua cerita dengan mak. Aku kekok nak kongsi cerita dengan ayah. Maka benarlah kata-kata orang yang "Orang tua kalau merajuk payah dipujuk...." 



Hmmm....nak pujuk macam mana? Takkan nak geletek-geletek ketiak pula?? Ohsemmmmangat sungguh perbuatan memujuk begitu. Aku tak pandai memujuk sebenarnya. =_="




P/S : Biar masa memujuk rajuk pun boleh.


22 comments:

  1. bese la tu ain tp mak ayah merajuk mmg payah nk pujuk bukan apa die org saje je nk perhatian dari kita

    ReplyDelete
  2. hehe cuba pujuk dia dgn msak makanan yg dia suka.. try la.. betul kata abg phat tu, org tua mcm budak2 gak sbb nakkan perhatian... hehe aien rileks yer :)

    ReplyDelete
  3. huhu, ntahla.. L pun xtau.. huuu mmg kekok.

    jom tambah ilmu sikit=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

    ReplyDelete
  4. ala...buat manja2 nyendeng kat ayah tu......
    buatkan air ker.... picit2 ker.... mesti ayah suka....

    ReplyDelete
  5. Oh... ayah jeles kot Aien lebih rapat dgn mak. Senang aje... gunakan mak utk memujuk...

    ReplyDelete
  6. lagi tua lagi sensetttttippppp >_< kannnnn

    ReplyDelete
  7. pergi kat sebelah ayah, then kiss pipi dia. confirm x merajuk dah :)

    ReplyDelete
  8. pergi kat ayah, kiss pipi dia ^^

    ReplyDelete
  9. phat : itulah...mak pun cakap macam tu, ayah nak tarik perhatian, itu yg merajuk tu...lomah den~ haha


    mira : yup...thankz bagi cadangan mira, kebetulan esok off-day boleh masak2..kikiki


    L : kekok sangat L...tak paham pun ye jugak..blurrr~



    remyhazza : tak pandai ler nak menyendeng2 ke...huuu~ buat air tu boleh la..nanti cuba.. thankz bagi cadangan abang remy :)


    kak zakie : yup...memang suh mak jadi orang tengah ni, tapi jadi orang tengah la jadi lagi merajuk tu...poning den kak~haha


    c'axoera : a'ah...setujuuu sangat. sensitip bebenor, hal kicik je...hmmmm



    Cik Tikah : erkkk!! tetiba nak kiss kan, tak pernah2...haha.. kekok la sayammmm, thankz bagi idea tu..hihi

    ReplyDelete
  10. kes berat kalau orang tua kita merajuk...huhuhu

    ReplyDelete
  11. Kancil : boleh tahan berat la sebab ayah merajuk kita tak bagitahu dia yang kita nak pergi JB jee... :(

    ReplyDelete
  12. lisa rasa call dorang pastu buat nyanyi2 bagi sweet sikit. hehe takpun terjah je rumah kasi surprise! ;)

    ReplyDelete
  13. alolo ayah merajuk ye,cer buat lawak dekat dia,ngee

    ReplyDelete
  14. kalau org tua merajuk dgn kita tu yg payah sikit nak pukuk kan...

    ReplyDelete
  15. mmg ssh nak pujuk kan..hehe..aien bawa ayah g jalan2 .. ^_^..mana tau...ayah dah tak mrajuk nnti..:D *idea naiemah tak blh pakai kan.. =.=''

    ReplyDelete
  16. Haha. Alaaa, ayah merajuk serius ke? Kesiannyaaa. Better pujuk okeyyy! Maybe boleh buat something yang dea suka. Masakkan makanan feveret dea ke. Haha!

    ReplyDelete
  17. alamakk... ayah merajuk yeee...heee3x... mungkin ada beban tugas kerja tu agaknya... sat lagi cool la tu...

    ReplyDelete
  18. alala.. kaihan ayah tacing oo.

    ReplyDelete
  19. sudah terpujuk ke orang yang merajuk tu...semoga dapat dipujuk

    ReplyDelete
  20. nak pujuk ayah tu kena la masak utk dia..mesti dia suka

    ReplyDelete
  21. aku rapat dgn ayah hehe
    so kalau merajuk dalam sejam dua pastu dh boleh bertegur balik, tk reti nk merajuk lelama dgn ayah

    ReplyDelete