Malang Tidak Berbau.





Pagi tadi sedang aku sibuk menyiapkan tugasan hakiki di Office tiba-tiba telinga comel telah terdengar bunyi keriuhan beberapa rakan sekerja. Rupa-rupanya ada kemalangan yang melibatkan nyawa telah berlaku. Burung eksiden terlanggar cermin transparent. Berikut merupakan laporan bergambar :-




Saat Burung sedang nyawa-nyawa ikan.




Beberapa minit kemudian Burung menghembuskan nafas terakhir.




Inilah cermin transparent yang merupakan kawasan kemalangan.



Kemungkinan besar Burung terbang dengan kadar kelajuan yang tinggi lalu merempuh cermin yang disangkakan ruang udara yang kosong. Kelajuan Membunuh. Sudah sampai ajal Burung, cermin transparent hanya penyebab sahaja.



_________________________________________________________________



Saat ni terasa KOSONG kerana tak sempat nak buat entri auto-publish untuk cover kesunyian Blog Aien Not Alien memandangkan aku tak dapat nak Online buat beberapa hari. Doakan perjalanan aku dipermudahkan ya kawan-kawan. Mudah-mudahan energi positif yang disalurkan melalui doa kalian dapat membantu atas izin Allah s.w.t. Tak salahkan mendoakan yang baik-baik untuk saudara sesama Islam. "Energi positif yang Anda salurkan tatkala Anda mendoakan kejayaan seseorang akan membuat Anda bersemangat sentiasa" ----> Kata-kata Motivasi.




20 comments:

  1. Kesiannya burung tu. Konfem terbang laju gila!

    Good luck interview! Have a safe journey. Selamat berenjoy pergi balek, & semuga pulang dengan kejayaan. Cewwahh! :D

    ReplyDelete
  2. erkk. alamak. first time tgok burung mati.. clear lak tu. sian dia... tak psal2 je.. laju sgt 200km/j haha..

    # aien pegi interview ye ? gudluckk !

    ReplyDelete
  3. kesian tgk burung tu..dahla comel~

    ReplyDelete
  4. ni adalah burung punai dan boleh dimakan.napa x de org sembelih ;-)

    dan cara penerbangan nya mmg laju berdesup dan mmg selalu langgar cermin

    ReplyDelete
  5. wahh. kasihann. tak pasal pasal je. sobss.

    ReplyDelete
  6. kesiannya burung... dia tak perasan cermin tuh... kesian betol la...

    ReplyDelete
  7. takziah utk burung tu

    kebumikan kat mana?

    ReplyDelete
  8. burung punai..? tak pernah tgk sbelum ni... cntik plak tu warna die..

    ReplyDelete
  9. ciannya.. :(
    mesti drift sangat tuh..sampai tak sempat break..


    cermin macam ni agak bahaya kan..kan de budak kecik mati kat langkawi.

    ReplyDelete
  10. err... hari ni tadi sy pun terlanggar burung. aiyak!

    ReplyDelete
  11. dah sampai ajal dia......
    kasihan....
    mati terkena hentaman.....

    ReplyDelete
  12. mcm kelakar pun ada. tapi kesian jugak. haishhh. tu la. tak pakai helmet. kan da mati. haishh.

    ReplyDelete
  13. kesiannya burung yang comey tu.. takpe lah. da ajal dia kan..

    P/s : saya akan sentiasa doakan awak agar perjalanan hidup awak lancar dan dipermudahkan olehNya.. amin

    ReplyDelete
  14. hehehe. tak perasan ade cermin lettew


    btw, all da best ye aien :)

    ReplyDelete
  15. cantik la burung tu... kecederaan dalaman ke sampai boleh mati?

    ps: moga dipermudah segala urusan...

    ReplyDelete
  16. kesian burung tu..dulu pernah jugak terjadi perkara ni depan mata...burung merpati langgar cermin transparent...lama da..tak ingat tahun bila..

    ReplyDelete
  17. selamat pergi dan balik ain...

    ReplyDelete