GELI TENGOK LUBANG-LUBANG



Semua orang nak tahu tak??? Aku ada sejenis penyakit fobia yang bernama Trypophobia : Fear of holes. Specifically small tightly packed circles or circular naturally occurring patterns (ie. honeycombs, lotus seed pod, etc.) atau dalam bahasa melayunya "Geli tengok lubang kecik-kecik".



"Sebenarnya dekat bahagian ini aku nak letak gambar
berkaitan Trypophobia tapi memang tak terdaya langsung 
nak memilih dekat Google Images sebabkan aku mengalami
kegelian melampau dengan gambar-gambar terbabit jadi harap 
maaf dan kalau nak tengok sila Google sendiri..." 



Menaip entri sambil berusaha menyingkirkan gambaran tentang gambar-gambar yang aku tertengok tadi masa Google sana-sini pasal Trypophobia. Geli-gelimat. Sekian. JUMPA LAGI.

17 comments:

  1. Xde phbia rasenye

    gayat tu sejenis fobia ke ain?

    ReplyDelete
  2. amboi. mcm ni punya phobia pun ada yeee. hehehh

    ReplyDelete
  3. aku dah agak dah mesti gambar tu..buewkk..rase nak muntah aku..nyesal klik..hahaha

    *darah pon aku tak leh tengok,apatah benda tu..arghhh...

    ReplyDelete
  4. Iffah Affefah : gayat ketinggian ke gayat jakun? hehe...ada dua maksud gayat ni. kalau gayat ketinggian tu fobia la kot, selalu dengar orang cakap "aku fobia la kat tempat tinggi-tinggi ni..." HAHA. kepastian sila tanya yang lebih pakar.

    ReplyDelete
  5. kura : haruslah ada...kalau rajin pergi kat cisdel.com kalau tak silap, kalau silap MAAF ada berjenis-jenis fobia lagi. FOBIA KEKURA tak tahu ada ke tidak.Eh.

    ReplyDelete
  6. Ym.Bundle : dah klik usah menyesal sangatlah.HAHA.


    aku fobia darah juga....yang banyak2 la, macam luka sikit ok lagi..huhu


    *banyak nau fobianye...

    ReplyDelete
  7. dasat fobia awak. sy pntang skretch kat papan hitam tuh hhuh

    ReplyDelete
  8. ayark!! nyesal tekan link gambar gugel tuh..

    ReplyDelete
  9. roomate kita pun ada masalah macam ni tau,pestime kita tgk orang geli mcmtu,hee

    ReplyDelete
  10. sesiapa pun tengok mesti geli...kancil pun

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. mak k.yana pun sama..geli tgk sarang lebah..tgk straw yg byk2 kt dlm plstik...hehe

    ReplyDelete
  13. Erkkk. Geli pulak Aien bila tengok gambar2 tu. Ish. Baru tau maknanya Liya pun ada masalah Trypophobia juga lah kan? Memang geli gila tengok tadi. Sempat tgk tak sampai 5 saat pun. Ish!

    ReplyDelete