Bercekau.




Bilangan adik-beradik aku yang sebenar-benarnya 10 Orang. Cuma selama ini dah terbiasa hidup bersama dengan adik-beradik seemak sebapa 8 Orang je. Baki lagi 2 Orang (dua-dua lelaki) belum pernah jumpa secara berdepan dan tak pasti dapat jumpa ke tidak sebab masing-masing duduk jauh dengan emak masing-masing. HAHA. Intro apakah ini??!! Abaikan. 



**************************************



Boleh pula muncul 8 beradik kekura ni masa cari kat Google.



# Kalau duduk berlonggok 8 Orang terasa benau ramainya, tapi bila dah masing-masing situ sana sini terasa sikit sampai sunyi. RINDU. 



# Bila berkumpul sama-sama celik mata je masing-masing duduk nak bercekau, tapi bila berjauhan nak bercekau dengan siapa pun tak tahulah. DOUBLE RINDU.



# Bila isi rumah penuh lauk atas meja makan pun penuh dengan pelbagai hidangan mak, tapi bila isi rumah tak berapa nak penuh lauk yang penuh semeja pun terasa kosong. TRIPLE RINDU.



**************************************


Betul kata pepatah "Bila dekat bercekau, Bila jauh berinduan...." Sekian. JUMPA LAGI.


8 comments:

  1. apa maksud cekau tu aien sebab kalo cokau kat n9 maksud nya tangkap hehe

    ReplyDelete
  2. Bercekau tu...bercakar le dalam bahasa Melaka...alaaa nak cakap macam bergaduh adik-beradik gitu...hehe.

    ReplyDelete
  3. kura2 tu comel. kalau sikurakurapurapura baca mesti dia kembang. hehe. biasa lah, zera yg 3 bradik ni pon rindu2an. :)

    ReplyDelete
  4. comelnyaaa kura kura ituuu. baka baik! hehehh

    ReplyDelete
  5. mcm best je kan adik beradik ramai
    adik beradik lea 5 org je
    still rasa ksong nya

    ReplyDelete
  6. dlm maksud entri kali ni..apapun hope kita semua hargai saat-saat manis n pahit ketika bersama dgn ahli keluarga kita kan :)

    ReplyDelete
  7. rindu rinduan jadi kenangan...... hu hu hu

    ReplyDelete