Kau V.I.P Dihatiku...CINTA KURA-KURA.




Taip laju-laju sebelum mak sound suruh mandi. Aku baru balik dari tengok wayang dekat Seremban tadi. Kebetulan dapat tukar Off-Day hari Ahad sebab bos suruh, jadi aku gunakan sebaik-baiknya masa yang ada. 



Tadi aku tengok CINTA KURA-KURA terbitan KRU. Dari sudut pandangan aku, jalan cerita sangat menarik. Memang kalau ikutkan agak klise mengangkat kisah cinta remaja tapi jalinan cerita dan mainan watak yang dilakonkan oleh Tiz Zaqyah (Nani) yang berpasangan dengan Aeril Zafril (Adam) telah menghidupkan suasana romantik komedi lain dari yang lain. Tak terlalu sarat dan berat untuk difahami, aku enjoy ketawa dari mula sampai habis cerita. 



Kau VIP Dihatiku....kata ADAM pada NANI...

Apa tunggu lagi, pergi la pawagam berhampiran anda kalau nak tengok sendiri kecomelan Tiz Zaqyah berpacaran dengan Aeril Zafril, kura-kura bercakap dan pandai pedajalkan manusia, kisah orang tamak selalu rugi dan tetttttt.....tengok sendiri la senang cerita.





Monkey Icon Cici


20 comments:

  1. tgk movie x ajak...akak x penah masuk panggung...heheh

    ReplyDelete
  2. mcm best gak cite ni..dah la kura2 tu pki sore zizan kn..msti lawak la :D

    ReplyDelete
  3. haishh... mmg tak rugi den buek cerita ni.. ehh. hahha

    ReplyDelete
  4. best ke..cm x teruja pon nk tgk..nth r..xtw nape..=)

    ReplyDelete
  5. tgk iklan kat tv mcm menarik.. kene tgk ni.. InsyaAllah.. ^^

    ReplyDelete
  6. tengok trailer dia pun dah tergelak2 :D

    ReplyDelete
  7. ala...da tgk ke?mcm best je.
    huuu...xde mber meh nka tgk

    ReplyDelete
  8. Suka tgok cerita romantik komedi mcm ni berbanding filem jiwang yang bikin meleleh air mata.. Hehe..
    Mat pg ayang.. Hehe

    ReplyDelete
  9. dgr kata, suara kura2 tu zizan eh? kire best la citer ni eh?

    ReplyDelete
  10. tak minat hero dia la. hahaha. spoil je. kehkeh

    ReplyDelete
  11. tak ada binatang lain ke aien...

    tikus mondok ke?

    cer tya kru.

    ReplyDelete
  12. macam best je, ada masa nak pi tgk la...

    ReplyDelete
  13. ndak sabar menunggu....mesti best

    ReplyDelete
  14. tunggu kuar kat astro.... heee3x

    ReplyDelete
  15. lahai, ceeritalah sikit jalan ceritanya =D

    ReplyDelete
  16. tak sangka usop wilcha jadi kura kura kan ?

    ReplyDelete