Tercongok Tunggu Bas.




Pagi tadi dah setengah perjalanan nak pergi kerja motor pancit pula. Serahkan pada adik lelaki aku yang uruskan. Aku terpaksa tercongok tunggu bas di Bus Stop.



Korek-korek beg, takde duit kecik nak buat tambang. Muka tak malu aku tadah tangan minta adik aku duit tambang sebelum dia terkedek-kedek balik dengan motor pancit.



Tunggu bas lama gila. 1/2 jam berlalu. Pin...Pin...Pon...Pon... Kereta, Van, Lori Gas, Lori Sampah, Motorsikal, & Basikal je yang lalu. Bas takde pun. =_="



Kalau Bus Stop area rumah aku cenggini..
Sehari suntuk menunggu bas aku sanggup!!



Baru aku teringat, sekarang ni bas yang lalu jalan Melaka-Tampin-Melaka-Tampin...Alor Gajah!! tengah melancarkan mogok sebab ini ---> KLIK SINI. Aku terpaksa telefon ayah aku, minta tolong hantar pergi kerja. Ingatkan malas nak susahkan dia, last-last ku terpaksa...huhuhu....



P/S : Balik kerja pun dijemput....manjanya!!! Monkey Icon


23 comments:

  1. best tue pergi balik ada orang jemput..
    ^^;

    ReplyDelete
  2. Naseb bek ada adek yang baek.. btw, payah betoila klaw dok mogok2 ni.. menyusahkan betoi.. HUHU

    ReplyDelete
  3. buat satu bas stop cenggitu, aku nak bermalam kek situ...ngeh3

    ReplyDelete
  4. sian aien jadi mangsa..hehehe..sabar je la.

    ReplyDelete
  5. ahahahha....ad bus stop cm 2..ramai la og xder umah..he3

    ReplyDelete
  6. bestnya kalau ada bus stand macam tu.. tunggu pun relax je..hoho

    ReplyDelete
  7. mmg best klu ad bus stop cm2..lgi2 duk sowg...mau tido trus kt situ..hehe..

    ReplyDelete
  8. baru nak cakap sekali skala naik la bas, skali ayah hantar daaaa....

    ReplyDelete
  9. ada mogok ke?

    kesian kamu .

    syukurlah ayah dapat hantar kan?

    p/s bus stop kat atas tu bus stop first class ke?hahaha

    ReplyDelete
  10. alahai manjanya..tapi manja bersebab takpe :)

    p/s : bagusla awk leh survive sendiri..pandai berdikari :)

    ReplyDelete
  11. akak. dah ada la bus kak kat area tu. mungkin akak tak nampak bas kot. hari ni dengar cite, bas halimunan kak. kahkahkahkah :)

    ReplyDelete
  12. la ni kita pegi-balik bpk anta...erkk

    ReplyDelete
  13. wah...seleso tul tempat nunggu bas tu

    ReplyDelete
  14. la...napa tak ckp...leh abg remy jemput tadi....he3

    ReplyDelete
  15. huhuhu..dh lame xjejak kaki naek bus..rase mcm manje terlebey p0n ad gak :P

    ReplyDelete
  16. xpew....ayah sanggup buat apa je utk anak...hehe

    ReplyDelete
  17. bus stop tu macam kamar tidur lah..haha. Mogok pulak dah.. nak mogok, mogok la sengsorang nie tak pengguna yang kena..huhu.

    ReplyDelete
  18. bas taklalu sbb die ingt kak ain ALIEN.. kbai.. agaggagaa

    ReplyDelete
  19. hahaha manjanya! takpe la skali skala!.. ish..kalo tmpt tunggu bas cantik mcm tu..aku pun sanggup tunggu! hahaha

    ReplyDelete
  20. kesiannya ayang ku.. ehehe.. Kalau ayang dah transfer sini nanti abang bawa sayang naik Gen2Merah ya... ehehe

    selamat pagi AIEN... salam ceria d pagi Isnin

    ReplyDelete
  21. si dia tak leh hantar ke? heehehehhe

    ReplyDelete
  22. Kat sini basikal buruk depan rumahpun sekejap je... apa lagi bus stand camtu.

    ReplyDelete