Ringkasan komen tentang Word Verification.




Saat ni aku pasti ramai yang sedang melayan cerita hindustan pecah panggung SANGAM. Aku nak melayan sangat tak boleh la, setakat jeling-jeling je mampu sebab sekarang waktu bekerja.








Semalam aku ada buat entri pasal Word Verification, rata-rata komen semua cakap rimas & tak suka dengan WV ni dengan alasan mereka tersendiri. Kepada sesiapa yang masih guna WV harap tak sentap-menyentap la dengan ringkasan komen-komen dari entri semalam seperti : 

  • Kalau tersalah taip akan menyusahkan. Tension.
  • Lambat loading.
  • Tak suka WV yang tak jelas. Susah!!
  • Kalau internet slow, tragis WV tak keluar...nak taip apa??
  • Nak kena pilih-pilih yang senang...rimas la jugak...
  • Rimas yang melampau...mencik!!!
  • Susahkan yang bermata rabun.
  • Pecah otak cari word dalam verification.
  • Menyulitkan.
  • Melambatkan...banyak kerja lain nak buat.
  • Annoying nak kena taip password bagai.
  • Kadang-kadang terpaksa klik X terus.
  • Keterujaan komen terbantut gara-gara WV.
  • Kalau line laju takpe, kalau lembap...last-last tak komenlah jawabnya.
  • Penat-penat taip komen nak kena penat-penat taip WV pula.
  • Terencat nafsu nak komen.


Buang yang keroh (buang WV sebenarnya) ambil yang jernih kemudian teruskan berblogging. Tanpa Word Verification urusan komen-mengkomen akan jadi lebih mudah. Percayalah. Nak buang macam mana?? >KLIK SINI< tutorial buang WV dari Cikgu Nasir.  




Happy Blogging.....yeayyyy!!!




Zwan Sabri : Dah edit entri, masukkan Tutoriol Buang WV dari Blog Apo2 Yolah. Tak berapa nak pandai buat tutorial sendiri, nanti ajar lain jadi lain....huhuhu...



P/S : Minum nescafe ais dikala panas terik memang ohsemmm!!! 


21 comments:

  1. yeah ! betul2 ,
    setuju dgn komen2 tu , hehe :D

    ReplyDelete
  2. betul tu makcik..tak function pon bende tu..

    ReplyDelete
  3. yep!! sokong aein...x mesra kawan kalo guna WV tu...hari ni bw, jumpa lagi blogger pakai WV, bila refresh, lambat plak loading, terus X...berukband plak betol2 jadi berukzzzz....semput la jugak nak tunggu...apa2 pun, kekuatan bermula dari satu permasalahan kan...=)

    **next 2 week balik kg..yeeha!!!

    ReplyDelete
  4. keterujaan terbantut pun hado. hamboi.. hahah

    ReplyDelete
  5. tau takpe. benci gila siapa yg guna word verification tu. drpd eksaited nak komen, langsung spoil mood nak komen. hehe

    ReplyDelete
  6. Mungkin depa xtaw kowt camna nk buang word verification tu.. cuba Aien try buat tutorial cara2 nk buang word verification tuu.. :)

    ReplyDelete
  7. bagus aien... menegur dan mengajar sekali......
    kalau ade yg tak faham tu.....tanya tau !!!

    ReplyDelete
  8. xsuka jgk bnda alah tue..tp kdg2 terpksa lalui sbb org dh komen entry kita...kene komen die balik..huhu

    ReplyDelete
  9. suka komen kat blog yang x de WW :)

    ReplyDelete
  10. ya setuju.. say NO to WV.... yeahhh... kena hebah2kan buat semua blogger2 baru ni..

    ReplyDelete
  11. Mencik WV --' hehe menyusahkan. memeningkan. buatkan orang juling mata . haha

    ReplyDelete
  12. haha sangam..smpt jgk lyn skjp smlm..

    btol tu..dlu masa baru2 buat blog dlu xtaw la bnde ni mnyusahkn smpi la ade yg tegur..

    ReplyDelete
  13. bol3..sngt merimaskan kalo ade bnde tuh..haih >,<

    ReplyDelete
  14. menyampah dgn word beripikesen tu

    ReplyDelete
  15. saya pun baru buang haritu. hehehe =)

    ReplyDelete
  16. setuju..huu~~
    pening pale nk komen nt

    ReplyDelete
  17. next entry please.....he3......
    busy cam abg remy jugak ker ????

    ReplyDelete