Rimas sikit-sikit je...tak banyak pun...




Errr...kadang kalau aku terjumpa Word Verification bila nak drop komen aku rasa macam ada rimas sikit-sikit. Rimas kalau nak kena taip semula yang susah payah macam bawah ni :



Contoh dari Google.


Kalau tak berapa nak jelas dah nak kena Klik Button Refresh / Reload. Kalau sekali klik dapat yang jelas takpe jugak. 



Sibuk je kau ni Aien!!! Orang lain tak bising pun kena tempuh Word Verification dulu sebelum drop komen. Yelah...yelah....silap mata aku sendiri yang tak berapa nak nampak agaknya.



Macam mana nak buang?? >KLIK SINI< tutorial nak buang Word Verification. Lebih mudah untuk pengunjung nak tinggalkan jejak nanti. Tiada gangguan. Maaf andai ada yang tersinggung. 





P/S : Hari ni PM Malaysia datang melawat kawasan kejiranan aku, habis bersih semua rumput-rumput stok lembu-lembu bertuan yang berkeliaran tanpa jagaan nak makan dicantas oleh PBT.


"Clean & Clear" semua, senang aku nak keluar simpang jalan, nampak kereta lalu lalang tanpa dihalang lalang. Kalau macam ni, nak PM datang hari-hari boleh???


24 comments:

  1. aien...kira nya nyue sokong entry nie....time free sgt2 xpe..xkisah apa2 pon..lmbt loading ke..apa ke..ok je..tp time problem..nak komen terus xjadi...kndg2 dh taip..tp buat word 2 xbetol jgk..kuar je..he3

    ReplyDelete
  2. tak suka kalau tak nampak tulisan tu..hehe~~

    kalau boleh baik buanglah kan :)

    ReplyDelete
  3. tension jgk ni..kdg2 salah taip..adoi.. tq aien sbb mengingatkan smua org..

    ReplyDelete
  4. tak suka gak..
    sebab bila tenet slow. word tuh x kuar tragis kan??
    tu x campur lagi kalo juling itik salah eja.. *sigh*

    ReplyDelete
  5. kalau lisa, sblum taip word verifi tu lisa pilih yang senang2. kdg2 rimas jugak. =,=

    ReplyDelete
  6. haaaa3x.... dah le mata ni rabun tetbi muncul perkataan yg susah... tapi semangat nak komen yg tinggi aku redah jua....

    ReplyDelete
  7. betul3.....
    remy pun rimas biler selalu nk pecah otak cari word dlm verification tu.....

    kenkawan semua.....
    tlg ler buang ye..... he3

    ReplyDelete
  8. yelah, kadang2 rasa serba salah juga kalau kita tak tinggalkan komen di situ... apa leh buat... WV telah menyulitkan kita... huhuhu...

    wahh, sama macam kat tempat saya laa... PM datang barulah angggota keselamatan datang nak bersihkan segala.. sampaikan Jalan Raya pun kena tembak pakai pump wash suapa jalan clean clear... ehehe

    ReplyDelete
  9. tak suka juga. lambat kita nak komen. sdgkan banyak kerja lagi. hihi~

    PM turun? untunglah.

    jemput join segment Kenangan persahabatan masa sekolah, kalau sudi. =)

    ReplyDelete
  10. saya pun agak kerimasan juga dengan words tu..huhuhu..
    tapi apakan daya..blog mereka..:D KlIK juga..xD

    ReplyDelete
  11. Tawu xpa.. mmg annoying bila nk kena taip password bagai... HUHU

    ReplyDelete
  12. sulitkan kita je nie...hehehe..apapun bersabar...

    ReplyDelete
  13. sy rimas banyak...tp kdg2 terus pangkah.. verify word tu mkin pnjg gamaknya

    ReplyDelete
  14. sokong aein..akak ada juga minta sorg blogger yg rajin komen kt my blog..bila p blog dia nak drop komen ada worg verification tu...kdg2 x bleh baca..hish, rimas juga...

    ReplyDelete
  15. Yupzz... sangat setuju dengan entry ni~!!

    Kadang-kadang, kita rasa teruja nak komen blog tu disebabkan entry dia yang best, tapi rasa terbantut pulak nak mengomen sebab ada word verification yang annoying tu ngeee~

    ReplyDelete
  16. Sebenarnya kan Aien, ramai yang tak berapa suka dgn word verification ni..kalau line tgh laju tak pe la..kalau sgt2 lambat aduhai..last2 tak komen la jawabnya.. :)

    ReplyDelete
  17. Betol tu.. Penat-penat tulis komen panjang-panjang then kena taip verification code pulak.. =="

    http://notadijari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. akhirnya hahahahah memang menci natang ni kan.....buat terencat napsu ajer nak komen heheheh :D


    http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/little-girl-sings-like-pro.html

    ReplyDelete
  19. walaupun blog kome ada wordvrfctn tu, sy tetap nk komen demi memenuhi tggjwb sebagai seorang blogger. eheh. hahah...

    ReplyDelete
  20. ase mcm nk terberak isi mende ni ! arghhhh

    ReplyDelete
  21. dh lama rasanya tak dtg sini.sori ye wak kesihatan yang tak mengizinkan :(

    ReplyDelete
  22. rotan jer sape2 yg guna verification words tu..grrrrr

    ReplyDelete