Kalis Rasa Bersalah.




"Orang sana sini bercakap pasal kau, 
boleh pula kau buat-buat tak tahu ek!!
Kalis rasa bersalah la kau ni....minahhh...errr....samatttt...errr...
ahhh.. sesapa la!!"


(Maaf guna nama MINAH & SAMAT sebagai CONTOH)




Kadang aku rasa geram sangat berhadapan dengan orang-orang yang kalis rasa bersalah ni, hati tembok batu apa??!!




Buruk-burukkan orang situ sana sini tanpa rasa bersalah. Tabur pasir dalam periuk nasi orang tanpa rasa bersalah. Bercakap serupa macam tin kosong. Dia tak sedar agaknya perbuatan dia ni akhirnya akan memakan diri sendiri nanti.






Walaupun dia buruk-burukkan orang lain yang takde kena-mengena dengan aku, tapi aku tetap terasa jelak dengan perilaku dia ni. Macam dia sorang je good-good. 




Terkena pada diri sendiri esok-esok......baru tahu...
Menangis Air Mata Darah sekali pun dah takde gunanya lagi.



"Nanti-nanti yang nampak BURUK bukan orang yang DIBURUK-BURUKKAN tetapi orang yang MEMBURUK-BURUKKAN...." (Petikan dari Wall-Post Facebook aku sendiri)





P/S : Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. 


29 comments:

  1. aih... sape lah dia tuh kan. teruk betul perangai. ish ish ish

    ReplyDelete
  2. kena banyak bersabar yeee... dugaan....

    ReplyDelete
  3. kdg2 geram dgn org macam ni...tabur duri sepanjang jalan..x sedar jalan tu jugak dia nak lalu...erkkk, sama ke?..hehe

    sabar ek..

    ReplyDelete
  4. biasanya org yg suka mencari keburukan org lain mmg x sedar dirinya tu lebih buruk lagi..mmg geram dgn sikap org yg mcm ni tau..

    ReplyDelete
  5. Kalau dia baca N3 ini bagus juga at least dia sedar sikit...

    ReplyDelete
  6. ish ish ish.
    ape la minah ngan samat nih !

    ReplyDelete
  7. mayborg macam tu mmg xdak perasaan.. perasan je lebih.. :)

    ReplyDelete
  8. tingkatkan amalan
    kurangkan kecaman..

    sama2 kita muhasabah diri
    selamat buat ayangku ANA
    ekeke (",)

    ReplyDelete
  9. tulah manusia...nampak kelemahan orang lain....kata guru Kancil dulu...orang yang suka memburukkan orang lain adalah orang lebih buruk dengan apa yang disampaikan

    ReplyDelete
  10. lama2 t terbukti sapa yg benar sapa yg slh..

    ReplyDelete
  11. ish2! xpatut2...pikir la sket prasaan org lain, kn?

    ReplyDelete
  12. setuju ngan aien....
    abg remy pun takut juga berkata2....takut terlepas benda2 yg tak sepatutnya.... takut salah penerimaan org lain...

    ReplyDelete
  13. akak belum pernah jumpa lagi orang macam ni..tak tahulah kalau jumpa..akak ni dah lah sensitip

    ReplyDelete
  14. kat tmpt kje kami banyak ngumpat2 blkg...adoi.///

    ReplyDelete
  15. mulut org kita tak boleh nak tutup.. biarkan dia dgn dunia dia sendiri.

    ReplyDelete
  16. uhh..saye serumah dengan ini spisis... =="

    ReplyDelete
  17. dia belum kena buku ngan ruas tu..

    p/s : tak pun banyak terpengaruh cerita dalam tv.ni kurang kasih sayang ni

    ReplyDelete
  18. heran kan dgn org camni..kita ni buat salah sikit kt org pun punya la rasa bersalah bertahun..huhu

    ReplyDelete
  19. jom singgah ke blog kancil

    http://kancil8349.blogspot.com/2012/02/jawapan-daripada-wordless-wednesday-27.html

    ReplyDelete
  20. saya pun tak suka org yg kalis rasa bersalah ni..hurm...

    ReplyDelete
  21. tu lah kadang2 tak paham kenapa ada manusia yg buruk perangai mcm tu kan?? takpe maafkan jer lah dia. harap2 dengan memaafi tuhan bagi hidayah pada si dia

    btw, salam kenal ::)

    ReplyDelete
  22. tu lah kan
    nak ckp tu biarlah berlapik tgk diri sndiri tu dulu betul ke idak...ee kat ofis ni pun ado seketul...malaih nak layan

    ReplyDelete
  23. byk guna kain buruk nak bandingkan dengan org yg suka buruk2 kan org lain

    ReplyDelete
  24. btol..lama2 org akan fikir yg memburuk2kan itulah sbnarnya BURUK..heee

    *banyak btol perkataan buruk naiemah guna -.-"

    ReplyDelete
  25. Nama betul dia BURUK agaknya... Tapi kalau orang tu aku, aku mintak maaf bebanyak yea :) (selalu anggap bersalah sebab diri sendiri pun tak perasan buat salah)

    ReplyDelete