Soal Jawab Cikgu Kancil.




Selesai sudah ber-lunch dengan family (Off-Day duduk rumah je....anak siapalah ni ek...hihi...) kenyang perut suka hati setelah disumbat dengan Ayam Goreng Berempah, Sambal Tumis, Sup Ayam, Ulam & Air Nescafe. Alhamdulillah. Intro penuh makanan.


Salah seorang pengunjung setia Blog Aien Not Alien iaitu Blogger Kancil 8349 telah tag Aien Not Alien bersoal-jawab dengan 11 soalan. 


Biasa tengok tak?? Kat mana??

*den kono tag laie...apo nak dikato..layannnn!!


11 Perkara Tentang Aien Not Alien :

Keturunan darah campuran Melayu Minang + Jawa + Mamak. | Menetap di Alor Elephant, Melaka. | Suka Nescafe. | Kasut / Sandal saiz 6 atau 7. | Tinggi 160cm. 06>Darah A. | Umur dah suku abad. | Hantu durian. | Ada Honda 2 Tayar. | Suka Siti Nurhaliza. | Kereta idaman Mini Cooper.



11 Soalan dari Kancil 8349 :

1. Siapa idola anda?
-Mama..Pn.Asiah Bte Mohamed.

2.Apa sebabnya anda memilih dia menjadi idola anda?
-Sebab mama seorang wanita yang paling tabah. 

3.Pandangan anda mengenai negeri Sabah?
-Belum pernah sampai Sabah lagi, tapi tahu Sabah memiliki kepelbagaian Flora & Fauna tersendiri.

4.Tempat yang paling cantik pernah anda kunjungi?
-Taman Negara Kuala Tahan, Pahang, Taman Negara Tanjung Piai, Johor.

5.Nama tempat paling pelik pernah anda dengar atau lihat?
-Pulau Sebang, satu-satunya pulau atas darat.

6.Kereta impian anda?
-Mini Cooper Mr.Bean.

7.Rumah impian anda?
-Rumah sendiri.

8.Negara yang anda ingin lawati?
-Jepun.

9.Kenalkan Kancil satu blog yang paling baik?
-Gen2Merah.

10.Mengapa pilih blog tersebut?
-Sebab pemilik blog Gen2Merah kan baik...hehe..

11.Jika ada lima bintang, kamu bagi blog Kancil berapa bintang?
-5 Bintang.... ^_^"


 
11 Soalan dari A.N.A :

1. Sehari berapa kali gosok gigi?
2. Pandai main alat muzik?
3. Suka baca novel? Kali terakhir novel apa?
4. Tempat percutian paling menarik pernah dilawati?
5. Suka warna apa? Kenapa?
6. Pernah kehilangan barang berharga? Barang apa?
7. Suka minum susu tak?
8. Pernah kena marah depan orang ramai tak?
9. Menulis guna tangan kiri atau tangan kanan?
10. Suka pakai kasut atau sandal kalau jalan-jalan?
11. Kenangan semasa kecil paling diingati apa? Ceritakan. 



11 Manusia Bukan Alien Kena Tag :

1. Qrezsyah | 2. Zetty | 3. Shiteq | 4. OrsoNero | 5. Karmilaillang | 6. Tirah | 7. Arina | 8. Faiz | 9. Gadis Cokelat | 10. Ctah Mars | 11. Lea Asnawi 




Selesai, nama-nama yang di-tag ni merupakan Manusia Bukan Alien yang terbaru dikalangan 561 yang lain. Boleh la berkenal-kenalan kalau sudi jawab. ^_^"




P/S : Makan limau dipetang hari yang panas ni memang best.


14 comments:

  1. akak pun hantu durian jugak.>:p

    ReplyDelete
  2. aien, header akak jadi hitam...itu pasal tukar...

    tp memang selalu tukar2 gak..hehe...aien ajar kan..kan..

    ReplyDelete
  3. saya pon nak mini cooper juga,,tp bukan yg mr bean punya..hihi..:P

    ReplyDelete
  4. pulau sebang?? 1st time dgr ni... ahaaaa.. _jakun sat_

    ReplyDelete
  5. thanks aien.....
    sebab tak tag teman..... he3....
    dh tak larat dah !

    ReplyDelete
  6. ramai org tag phat bende ni tp satu pun x jawab ...isk isk

    ReplyDelete
  7. terima kasih aien...seronok plak membaca jawapan kamu tu...hehehe

    ReplyDelete
  8. first time dengar pulau sebang..hehe. Aor Elephant pun first time dengar. haha..

    ReplyDelete
  9. yg menarik dgn benda ni, sampai satu masa, akan pusing kepada kawan2 yg asal, pasti akan berlaku...

    ReplyDelete