Selalu Terjadi Begini.





Bila cari barang yang nak diguna segera selalu tak jumpa, bila tak diguna tak dicari elok je ada depan mata. Selalu kena sound dengan mama "Cari barang guna mata, bukan guna mulut...bising sana bising sini..." Opsss!!! Selalu terjadi begini. 




Bila tunggu bas atau teksi selalu je datang lambat.
Bila tak tunggu elok pulak lalu silih berganti.




Bila cari rumah sewa susah sangat nak jumpa.
Bila tak cari elok je mata ni terpandang "Rumah Untuk Disewa".




Bila tengah lapar takde pun yang offer nak belanja makan.
Bila tengah kenyang selalu je orang offer nak belanja makan.





Bila takde idea mula la merepek-repek.
Bila ada idea mula la rasa nak makan kerepek.





Mengarut sudah.





P/S : Jarang-jarang terjadi begini, kena tulis beratus-ratus keping baucer bayaran...kesian tangan.  =_="



21 comments:

  1. ok, meh blnja akk..tengah lapar..hehe

    ReplyDelete
  2. huaaaa selalu kena mcm ni . terutama transport tuuu . mencik ahhh -_-'

    ReplyDelete
  3. btl..dulu2 slalu dok tggu teksi, tapi satu habuk teksi pun tk lalu. terus give up dah balik rumah..bila melintas je, elok je ada teksi lalu..hampeh

    ReplyDelete
  4. tawu xpa.. apa yang kita nk selalunya macam payah nk dapat tp bila kita dah x nak, banyak pulak yang ada.. HAHA



    New Entty : Hidup Hanya Untuk Peperiksaan?

    ReplyDelete
  5. haha..btol2..memang sakit je rasa..

    kesian tgn tu, kena bekerja keras..

    ReplyDelete
  6. betul3..
    afiq pun tak suka tulis2 ni

    ReplyDelete
  7. Aien,,suka sangat entri ni..hihi..simple,,dan memang selalu terjadi..

    pasal yang cari barang tu,,bila tak jumpa rasa nank nanges,,rasa nak bebel semua ada,,stress.haha..

    ReplyDelete
  8. ha mmg bising!...serius.. aahaha.

    ReplyDelete
  9. aah kan, samelahhh huuu tp awan bkannya selalunya cerah kannn :)

    ReplyDelete
  10. tu lah pasal.. selalu saja bikin geram kan ayangg... huhuhu... saba sabar..

    ReplyDelete
  11. betol..betol.. selalu terjadi kat cik semut. ehheheh =)

    ReplyDelete
  12. nana pom...


    kadang bengang jugak...tapi saba jelah..

    ReplyDelete
  13. yg cari barang 2..eyda slalu kena...ye r..time kite perlukan barang 2..xjumpe plak..bile kite xnak..bersepah...slalu kne marah ngn mama..cari bnde pkai mata..bkn pkai kepala lutut..erkk..sabar je r..=)

    ReplyDelete
  14. besela tu..sume org akn alami perkara spt ini..

    ReplyDelete
  15. tertiba rasa cam nak belanja Ana.... he3...
    rase jer tau !!!!

    ReplyDelete