Kisah Pengemis Cantik.







Kadang-kadang masa jalan-jalan sana sini mesti akan terserempak dengan pengemis. Dimana ada orang ramai berkumpul disitu ada mereka. Lubuk rezeki katanya. 



"Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima..."
Renung-renungkan selamat beramal.



Pernah dengar kisah Pengemis Kacak di China???
Tak pernah?!! Google sendiri untuk tahu lebih lanjut.


Pengemis Kacak ---> Cheng Guo Rong



Pernah dengar kisah Pengemis Cantik di Malaysia???
Tak pernah jugak?!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Nak kenal dengan Pengemis Cantik???


Terima kasih kepada Pengemis Cantik a.k.a Tira kerana sudi menjadi Manusia Bukan Alien yang Ke-555. 



Lagi menarik Cik Pengemis Cantik ni jerit dekat CBOX "GBS 555". Pada yang tak tahu dan nak tahu GBS tu apa??? >KLIK SINI< Awassss...hanya yang betul-betul sengal dan bukan hati tisu sahaja yang boleh klik.




P/S : Teringat buku 555 buat tulis belanja sekolah dulu-dulu. Monkey Icon




14 comments:

  1. pernah baca pasal pengemis kacak yg jadik ikon fesyen.. :)

    yg pengemis chantek tu kehkehkeh dak sekampung kita kan :P

    ReplyDelete
  2. entri yang bagus..sebenarnya mahu promosi blog orang...hehehe...

    UMS NIZA...sebab orang ingat perempuan nama yang terakhir tu...hehehe...

    ReplyDelete
  3. pengemis kacak di Tanah Melayu ni abdol.. org lah ckp. wa terima je.. nk jaga ati lah katakan

    ReplyDelete
  4. he3.... cantik pengemis kat malaysia....
    rasa cam kenal jer.....
    bagus ler aien ...pandai cari idea nk promote kenkawan....

    ReplyDelete
  5. akak tukang sedekah terhensem!!! errkkk....heheh

    ReplyDelete
  6. kukuikui cik tirah rupenye...mmg cntik!! ><

    ReplyDelete
  7. buku 555 tu pun guna utk tulis hutang..hihi

    ReplyDelete
  8. tahniah2....cantek je 555 tu kan. =)

    ReplyDelete
  9. antekk no 555...macam no flat 555 jer..huhuhu

    ReplyDelete
  10. muka nak mcm muka afiq jer. tak der muka lain ker nak tiru.. ha3

    ReplyDelete
  11. hensemnya pengemis tuu..
    agak2 kat malaysia ni ade tak pengemis hensem macam tu?
    hahaha

    ReplyDelete
  12. kreatif lah ayang ni... buat entri menarik sambil kaitkan dengan promote blog kawan2.. hebat... nanti saya sergah pengemis cantik manis itu.. (",)

    ReplyDelete
  13. lah ingatkan ape la sebab start dgn si pengemis kacak tu, hehehe.

    ReplyDelete
  14. hensemnya pngemis laki tu ^__^


    lahh..pngemis cantik ni...hihihi
    geng kita..hikhik..

    ReplyDelete