Bergurau Tak Bertempat




Alhamdulillah....selesai sudah majlis yang dihadiri oleh VVVVVVIP dan lain-lain. Walaupun aku hanya take-part yang mudah-mudah macam set-up lokasi dan jadi orang tengah bos, tapi sekurang-kurangnya ada sumbang tenaga juga.

SUMBER : Google.

Tanpa tenaga yang ciput ni akan comot la majlis tadi. *Perasan 2 saat* Sepatutnya hari ini kena ikut mama hantar adik balik asrama. Kerana majlis tadi terpaksa la berkorban. 




Tak kisahlah. Dalam sibuk memastikan semuanya berjalan lancar sebenarnya hari ini satu hari aku dirasuk Food-Poisoning. Tandas office jadi mangsa dikunjung berkali-kali. Letih wooo nak layan muntah-muntah. Naik lembik dah badan ni kekurangan air dalam badan. (Maaf kalau geli)






Ada rakan sekerja bergurau tak bertempat dan macam agak-agak nak mintak sepakan padu diperut "Oiii...berapa bulan??!!" Cisss kejuuu celah mana pulakkan nak mengandung kalau "SUAMI" belum ada. Sensitif tau tengah sakit-sakit ni. "Mama orang nak kahwin boleh???" TIBA-TIBA terasa kalau ada suami best ni boleh mengadu, manja-manja. (Buat muka sakit)


Aku marah ni...nampak tak??


Moral of the story janganlah bergurau tak bertempat kalau-kalau taknak kena rembat. Tutup cerita. Lagi 1/2 jam nak cucuk Punch-Card ni, esok nak MC lusa Off-Day. REHAT PUAS-PUAS.




-SEKIAN-





15 comments:

  1. masyuk la keje hari ni hehehe

    ReplyDelete
  2. suami aien kan cikgu *****..hehe..jgn marah...

    ReplyDelete
  3. moga cepat sembuh..... best nyer bsk mc.....
    dah lama kita tak mc....

    ReplyDelete
  4. alalalala... dah berapa bulan ni yang? nanti abang bawa p klinik cek ye?

    ehehehehe.. cikgu Ma kat atas tu asyik nak nyakat kita kan... ehehehe.

    BTW, moga ANA cepat sembuh ye.. jaga pemakanan tau

    ReplyDelete
  5. kesiannya kalo cirit birit..

    mnum 100 plus byk2..

    semoga cpt smbuh!

    ReplyDelete
  6. haha..gurau2 manja tu namanya..

    apa lagi aien,,cepat2 la kawen..;P

    ReplyDelete
  7. kalau mcm tu cpt larh kawin k

    ReplyDelete
  8. hehehe..
    jgn marah2...
    nnt suh lah sesape masuk meminang k..:p

    ReplyDelete
  9. food poisoning paling aku x suka.. huhu

    ReplyDelete
  10. hehehe...anggap je gurau...walaupun hati panas...jangan simpan dalam hati..niat mereka nak bergurau...sabar jelah,...

    ReplyDelete
  11. hahhaa.. so dari mengelakkan dibahan .. apa kata anda bersuami.. ngeee..

    ReplyDelete
  12. hahahha....ni abg lan la ni nyer keje....aq xckp pape kn...ngeh3

    ReplyDelete
  13. kesian aien.. hihi..
    klo perempuan muntah mesti gurauan mcm ni yg kuar..

    ReplyDelete