Aku & Nescafe





SUMBER : Google



Sehari kalau tak kena Nescafe rasa macam serba tak kena. Bermula dari zaman bergelar mahasiswi lagi pada Tahun 2007 hingga sekarang dah jadi "Tenaga Buruh" negara.




Nescafe bermula hanya sebagai peneman nak segarkan mata untuk belajar, buat assignment, siapkan thesis, studio dan terus menjadi "Kegemaran". Ramai yang tegur "Bahaya la kalau selalu sangat...". Bahaya???




Pagi tadi sampai Office, sudah panaskan heater, ambil cawan terus bancuh Nescafe. Selang 1 jam ada sorang Pak Cik belanja sebungkus Neslo Panas. Nescafe lagi.



P/S : Google pasal "Bahaya minum Nescafe...." memang menakutkan la. Monkey Winks



21 comments:

  1. ada juga baca nescafe atau kopi,bgus utk pelajar..sesekali elok utk di minum..tapi jgn ambil terlalu kerap..semggu skali pun ok..


    kak tak boleh lgsung mnum air ni..laju degupan jantungnya..

    ReplyDelete
  2. nescafe nie ade baik dan buruknya....
    just take sikit jer....
    kalau dah addict susah juga....
    kafein tinggi tu...

    ReplyDelete
  3. cekbolat suke kopi.. brbanding nescafe !

    ReplyDelete
  4. mmg bahaya weyhhhh..because my parents do love nescafe too and now they stop already because of the effects..

    ReplyDelete
  5. kan ? keluarga dila kalau takde neskepi tu , memang akan pening . aiyooo .

    ReplyDelete
  6. papa mifz tiap2 hari mmg pekeno nescafe..terutamo nye nescafe ice..baru cargas...

    ReplyDelete
  7. ske nescafe berbanding milo n horlick

    tp xla ketagih

    so kne kurangkan ye ain

    ReplyDelete
  8. erkk..xleh mnum nescafe..t cmform pening kepala..=)..

    ReplyDelete
  9. jgn byk2..mmg boleh dtg penyakit..member sy rosak buah pinggang dia..

    ReplyDelete
  10. nescafe kalau cmpur dgn tembikai confirm sedap.. per try

    ReplyDelete
  11. yap, ramai orang mengatakan minum nescafe/coffee sangat berbahaya. and i sometimes can believe it kerna ada penyanyi indo meninggal dunia gara2 minum nescafe/coffee secara berlebihan tanpa hadnya. it sounds terrible, right :O mudah2an boleh elakkan apa2 yang berbahaya.

    ReplyDelete
  12. pagi2 kena nescafe baru boleh pusing site

    ReplyDelete
  13. akak tak boleh minum nescafe..
    1)gastrik
    2)perut cepat memulas
    3)pening

    tapi teringin juga...sesekali cuba radix...kalo kopi kampung tahan sket, tapi lagi kuat caffinnya..

    oh blogger

    ReplyDelete
  14. dulu memang suka sgt minum nescafe... *** lama dah ain tak minum nescafe

    ReplyDelete
  15. mnum air yg ade cafen mmg boleh jd gian taw, sme mcm mnum copy gak!!! kne kurang kan la!!!even nescafe mmg layan kalau dpt mnum sblm buat kerja!!!


    feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. aien.. jgn amalkan bro... try biase kan minum air suam... :) lama2 nanti keinginan nak minum minuman manis pasti hilang...

    ReplyDelete
  17. skong ngan syiro bam tuh aien...gantikan jela nescape dengan milo or teh...atau air suam je lagi elok..

    nescape x elok untuk otak tau..

    ReplyDelete
  18. slmt pagi ayang.. ehehehe.. lama bebenar abang tak singgah sini... sibuk plak.. ahahaha..

    ayang, buatkan abang neskefe satu yaa... ekekeke (",)

    ReplyDelete
  19. Nescafe memang membahayakan kesihatan..lagi2 kalu 3in1 tu..

    tp nescafe sangat sedap.rugi tak minum.haha

    ReplyDelete
  20. dulu2 mmber rajin bli nescafe,minum time stdy je,skrg milo..hakhak.. *mcm budak2 lak

    ReplyDelete