Aku Dipanggil Mak N***




Terlebih 24 Jam tak muncul di dunia Blog terasa sepi je hati...ewahhhh!!! Malas nak pot pet pot pet sangat kenapa dan mengapa tak muncul. Hari ini nak membebel pasal ada budak panggil aku MAK NYAH!!! 



Kelassss kau jahhhh....Mak Nyah terusss!!



Entri ini berbaur kekeluargaan, diharapkan tiada yang menyampah. Begini kisahnya, aku baru je ada seorang Anak Buah setakat ini, nama dia Nurul Auni Zahraa a.k.a Rara




Nurul Auni Zahraa.



Si Rara ni dah mula belajar bercakap. Memanggil "Ayah" & "Mama" dah lulus cemerlang. Memanggil "Nenek" baru 50-50 je sebab dia hanya panggil "Nek". Memanggil Pak Uda, Pak Tam, Acik Yah, bla bla bla semua hujung-hujung je berbunyi, tapi tak kisahlah sebab sedap aja bunyinya. 




Bila tiba part kena panggil aku "Mak Ngah" dia dengan penuh yakin panggil aku "Ma Nyah....Ma Nyahhh..." Cisss kejuuuu...nasib baik budak kecik. Dimaafkan.




*Maaf andai ada yang terasa, ini hanya kesilapan kanak-kanak baru belajar bercakap semata-mata. Tiada sebarang unsur negatif.



P/S : Seronok melayan budak kecik ni, hilang semua masalah. Monkey Icon Cici



27 comments:

  1. ehehehe.. kanak2 mmg comel kan... kdg2 nak fahamkan ayat dorg mmg payah.. ehehe

    ReplyDelete
  2. bolat pun cam tu.. die pnggil "maknyah" ade satu part bwak gi kdai.. tgah2 sembang ngn mmber ank buah pngii.. "maknyahhh,ca nak beyak"
    urghh.. malu siot.. haha..

    tpi mmg best =)

    ReplyDelete
  3. u olss tajuk x hengat la..kalo mcm tu phat anak buah Aien panggil pak nyah la hehehe

    ReplyDelete
  4. sgt best layan kanak2 kecik ni tmbh2 yg baru mula nak bercakap.

    rindunya kat anak sedara...huhu

    ReplyDelete
  5. ayat budak...mereka ndak pasti...apapun ndak apa...yang penting mereka daoat mengecam kamu

    ReplyDelete
  6. ok la tu ain..mak nyah...haha

    adik akak plak, anak sedara sebelah suami dia panggil mak ayam dan pak ayam...pelat nak sebut mak lang dan pak lang..heheh

    ReplyDelete
  7. jomlah singgah ke blog Kancil...nak taw jawapan WW 22 Kancil...

    http://kancil8349.blogspot.com/2012/01/jawapan-daripada-wordless-wednesday-22.html

    ReplyDelete
  8. hehehe biasalah.. dia pelat lg.. budak keil baru belaja ckp.. nnt dia dah pandai ckp confirm x terlayan..

    ReplyDelete
  9. pelat budak kecik... biasa la tu... ahaaa, tapi kelakar je kan bunyinye.

    ReplyDelete
  10. hilang segala masalah??
    huhu..

    ReplyDelete
  11. haha..mak nyah peginya..

    bestkan layan budak kecik,,kadang2 smpai tak terlayan..haha

    ReplyDelete
  12. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  13. ha ha ha.....
    sian kat aien.... kite pun nak panggil maknyah jugak lah....he3

    ReplyDelete
  14. alal2..pelat tpi comel..geram plak..mak nyah gitu,ekekek

    ReplyDelete
  15. hai mak nyah.. ni pakcu dtg ni..hahaha..kdg2 best lyn bdk2 kdg2 tu serabut jgk... =.='

    ReplyDelete
  16. selamat malam ayang... abang dah blikan ayg Galaxy note utk ayang juga.. ekekeke (",)

    ReplyDelete
  17. pelat lagi..hehehe ;p

    mak nyaaah..ngeee

    ReplyDelete
  18. mak nyah..suzie dtg.hihi.sweet r ank buah tu.

    ReplyDelete
  19. hihihi..sabar je la..
    jgn smpai ke bsar sudah dia pnggl mcm tu..hikhikhik..

    ReplyDelete
  20. So Sweet....kalu baby yang panggil....mak nyah pown sedap dengar......sukenye baby......

    ReplyDelete
  21. mak nyah..>? tang mana nyah nyer heheeh

    ReplyDelete
  22. kihkih..alolo..comel nye rara..baru blajar bcakap..xpe lagi..maknyah..klakar je.. :D

    ReplyDelete
  23. ma nyah ma nyah..40x wak jd maknyah bebetul.doa mustajab pati halia night cream tu

    ReplyDelete