2012 Tahun Naga.




"Selamat hari rayaaa...
Hari untuk kita bersuka-riaaaa...."




Selamat Tahun Baru Cina 2012 diucapkan kepada semua rakyat Malaysia, terutamanya kaum Cina. Tahun ini tahun NAGA laaa....aummmm!! errr...ada macam bunyi naga ke???








Semalam aku kerja (Triple-Pay), tadi pun kerja (Triple-Pay), so jadilah Double-Triple-Pay. Angpau merah hujung bulan. Alhamdulillah. Rezeki duduk dekat Malaysia. Cuti umum perayaan pelbagai kaum dinikmati bersama.




Sebab tu aku suka hujan batu di negeri sendiri.




Semalam tak sempat nak balas jejak kawan-kawan. Blog pun sunyi lebih dari 24 Jam tanpa entri. Faktor utama tak on9 adalah sebab aku keletihan. Kerja jadi berganda bila kena ganti rakan sekerja cuti.




Nak kunyah limau pun tak larat. Letih gila. =_="




"Burppp....opsss!!"
"Sendawa bau limau...hihihi....."



P/S : Teka-teki : Dalam banyak-banyak binatang, binatang apa yang ada banyak telur? (Jawapan esok atau lusa)


11 comments:

  1. syok tuuu gaji double triple pay..hik3 :P

    apakah binatang itu? adkah biawak? :P

    ReplyDelete
  2. naga atau singa masa buat tarian naga or tarian singa..sebab lebih dari seorang yang buat tarian...

    ReplyDelete
  3. tahun ni kan Goku dah kumpul kesemua 7 biji mutiara Dragon Ball. Tu sebab Naga keluar di Tahun Baru Cina ni.. ehehe..

    Binatang banyak telur-----> Semut kot... (",).

    ReplyDelete
  4. mungkin naga dah membiak merata2 sekarang...nak bela sekor, suh sembur api kalo x da gas nanti...hak3..

    blogger award review | pengulas blog tak ada sijil halal

    ReplyDelete
  5. hoho.. limao..
    tocey-tocey.. naga ade ke dulu? bkn dongeng ke?

    ReplyDelete
  6. sama ler kita aien.... keje waktu CNY... ot5... dtg keje jer dah masuk ratus2....

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. mesti banyak telan limau ni kan..eheee :p

    ReplyDelete
  9. wahhh, poket tebal lah hujung bulan ni,

    ReplyDelete
  10. wow,,masa saya kerja dulu pon suka keje time ada perayaan,,dpt triple tu..tp bila kena keje time cuti raya,,nanges..haha

    boleh la aien belanja hujung bulan ni...:P

    ReplyDelete