Lain Yang Ditunggu Lain Yang Datang.



Assalamualaikum & Salam Sejahtera.



2.50 Petang : 

Tunggu Pekerja Baru yang akan datang untuk lapor diri. Kita ni dengan bersemangat dah siap-siap segalanya nak briefing apa-apa yang patut, dah siapkan Punch-Card dan segala macam lagi. Nak menyambut dengan mesra la kononnya. Biasanya 1st Day, mesti akan datang awal. Positif je fikir. 



2.55 Petang : 

Terjenguk-jenguk dekat kawasan parkir kenderaan. Tayar pun takde inikan pula nak cari kelibat batang hidung Pekerja Baru. Cuba hubungi nombor telefon Pekerja Baru, tidak berangkat. Cuba lagi 2, 3 kali tidak berangkat langsung.



3.00 Petang :

Datang sebuah kereta. Turun 2 Orang Mamat Hensem. Cissss Kejuuuu.....mana Pekerja Baru??? 



3.01 Petang :

"Assalamualaikum....kami berdua wakil dari Syarikat Tettttttttttt....bla...bla...bla....." Salah seorang dari 2 Orang Mamat Hensem tadi berbicara. Ini urusan rasmi. Jemput masuk pejabat. Suruh pekerja lain ganti tunggu Pekerja Baru yang tak muncul-muncul lagi.



3.45 Petang :

Selesai urusan dengan 2 Orang Mamat Hensem. Masih tidak kelihatan lobang hidung Pekerja Baru. Cuba hubungi lagi dengan berfikiran positif "Mungkin tayar kereta pancit masa on the way nak datang kerja..." Sekali Off Handphone terus daaa......ini macam punya orang pun ada.



4.00 Petang :

Tergerak hati nak buat entri "Lain Yang Ditunggu Lain Yang Datang". Tunggu Pekerja Baru tetapi 2 Orang Mamat Hensem yang datang. 





Korang jangan amalkan macam ni. Nak-nak yang berniat nak cari kerja tu. Kalau ada masalah tak dapat nak datang sila hubungi segera pihak-pihak yang berkaitan, nyatakan sebab-sebab. Jangan diam 1001 bahasa dan biarkan orang lain ternanti-nanti dengan 1001 macam spekulasi.






35 comments:

  1. nape tak snap pic gambo mamat enshem tu heheheh leh buat entri hahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh. hehehe. sorry la tak datang keje pagi tadi ^^"

    ReplyDelete
  3. ok la tu...org baru tak datang, dapat mamat ensem..hhee

    ReplyDelete
  4. lor..job tu still available tak?bagi wanie la aien..hehe..mamat hensem laju je die ikut kan..:P

    yang kul 4petang kelakar ok..haha

    ReplyDelete
  5. xsia2 menunggu klu cm2 kn3..hahaha....

    ReplyDelete
  6. sape mamat ensem 2org tu..haha..sejam tunggu..last2 diorang datang x? ke esok baru dtg kot..haha :D

    ReplyDelete
  7. hahaha.. eh apa la. lapor diri pun dah lewat.. aisey... keje gomen ke?

    ReplyDelete
  8. yup! tak tau ke dia penantian itu sangat teruk! siksa jiwa ..

    ReplyDelete
  9. haha pekerja BARU ada masalah bangun lewat BARU nak bangun tido.hahaha :D

    ReplyDelete
  10. c'axoera : tak sempat nak capai kamera...haha.. CCTV je sempat...

    ReplyDelete
  11. ain farahin : tak penat tunggu...bosan je...huhuhu...

    ReplyDelete
  12. adam : kenapa awak tak datang??? hahaha...

    ReplyDelete
  13. cikgu ma : tu la tu kak...haha... datang mamat hensemmmm..hehe

    ReplyDelete
  14. wanie : kena pindah melaka la..sanggup? hahaha...

    ReplyDelete
  15. eyda dania : boleh jadi sia2 jugak la..budak baru terus tak datang...kena cari lain...huuuu..


    malas nak interview orang..

    ReplyDelete
  16. Syahirah Suhaili : macam langsung tak datang je..huhuhu... nasib la...

    ReplyDelete
  17. syahiroo ahmad : huuuu...keje swasta je... ^_^"

    ReplyDelete
  18. Rashid : "penantian satu siksaan" hehehe...sabar jelah...

    ReplyDelete
  19. afzal : BARU nak bangun tidur terus BARU tak dapat kerja langsung BARU tahu..hehe

    ReplyDelete
  20. ehehehe.. macam reporter plak.. lain di tunggu, lain yang muncul. sama juga macam jodoh kan... Lain dicinta, lain plak yang dikahwini.. ehehe

    Salam

    Ada masa singgah dan bagi pandangan tentang template blog saya ya. Terima Kasih

    ReplyDelete
  21. btl tu..atleast klu ada mslh ke apa, tlg la call maklumkan..sian org tertunggu2..

    ReplyDelete
  22. adeh..yeke..haha..xjd nak keje la kot..aiseh..tp kesian la dgn u yang tunggu lama2..atleast kol or msg la ckap xjd kan..

    ReplyDelete
  23. abistu pekerja baru tu tak datng langsung? macam2 la hahhahaa

    ReplyDelete
  24. jgn diam je..kan da mnyusahkan org..

    ReplyDelete
  25. heeee3x.... dahsyat mamat pekerja baru tu yee... hp pun bateri habis....tak dapat call... heee3x

    ReplyDelete
  26. seb baik mamat ensem yg dtg...kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. haha, mungkin hp dia kena curik kot..kena ragut??haha..

    ReplyDelete
  28. mungkir janji..
    tak boleh dipercayai orang gini..
    syukur la dia tak kerja tempat kamu..kan??

    ReplyDelete
  29. hemsem? eheherr.. suke org hemsem >_< #tetiba

    ReplyDelete
  30. ibarat pucut di cita ulam mendatang la ni??haha

    ReplyDelete
  31. nak katakan nak, tidak majikan tertampi2

    ReplyDelete