Bersyukur Kepada Allah S.W.T




Sumber : Google





Sungguh besar rahmat Allah S.W.T kepada kita semua, dalam kita meniti kehidupan dan mengharungi ujian yang diberi oleh-Nya, ada juga terselit berita gembira bagi menaikkan semula semangat kita kala lelah dan leka dengan kehidupan.  



Sumber : Google





ALHAMDULILLAH


Seawal subuh lagi hujan rahmat turun membasahi bumi. Dalam resah tetap sabar menanti hujan reda sehinggakan terlewat ke pejabat hampir 2 jam. Apakan daya, hanya ada Honda 2 tayar, nak tak nak kena sabar. Semoga akan datang akan ada rezeki untuk Honda 4 tayar pula. Semoga berita gembira yang diperolehi pagi tadi akan memberi sinar harapan kepada diri sendiri dan keluarga, terutamanya mama tersayang. Menitik air mata syukur kala mendapat berita gembira sebentar tadi. Mungkin kedengaran agak over sikit, tapi itulah hakikat sebenarnya.






Seminggu ini graf perasaan turun naik. Kalau dilakar mesti kalah graf thesis dulu-dulu. Pejam celik pejam celik menjelang tahun 2012 genaplah suku abad diri ini bernafas dimuka bumi. Semoga diri ini semakin kuat menghadapi segala ujian kehidupan.



-SEKIAN-




P/S : Akan sambung BW dengan gagah jika line "Snail-Pig" bertukar menjadi "Power-Horse". 


EDIT : Berita gembira ada kaitan dengan masa depan yang cerah...hehe...



22 comments:

  1. hujan rahmat :)
    semoga nanti dapat yang 4 tayarnya ye kak ? amin .

    ReplyDelete
  2. apa berita gembira tu aien? sama la phat pun ada honda 2 tayar je honda EX bukan honda EK

    ReplyDelete
  3. apakh berita itu??

    hujan rahmat kan..

    sni pon sama ~

    ReplyDelete
  4. kadang-kadang tu kita rasa mcm dah give up seharian semua bnda pun tak jd .. tp at the end of the day, insyaAllah, ada jugak satu bnd happy yg tggu kita, hihi .



    *org slalu jd cmni :>

    ReplyDelete
  5. moga urusan harinie dipermudahkan..insyallah

    ReplyDelete
  6. mudah-mudahan..amin..cer cerita sikit..?

    ReplyDelete
  7. Apa berita gumbira tuh ? dapat result PMR ekkk ? bape A ?

    amin..mudah2han..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah di atas rezeki yg diberikan.. semoga membawa sinar harapan yg baru dln kehidupan...

    ReplyDelete
  9. bersyukur dgn apa yg ada......
    honda 2 tayar lebih baik dari takde tayar.....

    ReplyDelete
  10. bersyukur keran follower mu sudah 5** hehehehe...

    ReplyDelete
  11. tak sabar nak tahu berita gembira tu..;)

    doakan saya dapat berita gembira jugak untuk tahun depan ye aien..;)

    ReplyDelete
  12. boleh la tumpangkan afzal pegi keje nanti hari2 :) alhamdulillah mudah2an kan :)

    ReplyDelete
  13. Kabarkan saja berita gembira itu agar kakak dapat tumpang senyum sama...

    ReplyDelete
  14. wahhh syukur...dan sentiasa bersyukurlah ye....hehhee

    ReplyDelete
  15. hmm..hujan rahmat turun dr pagi..tenang sungguh hr nih..

    berta gembira? nak kawen kah?

    ReplyDelete
  16. hari ni memang best..hujan je..sejuk je rasanya...:D

    #berita gembira..? apakah dia..?

    ReplyDelete
  17. nga bayangkan aien create entri ni.. mesti suasana syahdu n tenang je kan...


    aien tukar layour? why? u punye sesuai cerah..

    ReplyDelete
  18. wahh..msti mahalkan honda 2 tayar..hehe sbb jarang2 org pakai honda 2 tayar tu

    ReplyDelete
  19. semoga hatimu sekeras besi waja ....

    hai ain :)

    ReplyDelete
  20. sedang bersyukur la ni. hekhek

    ReplyDelete
  21. mudah2an segalanya d permudahkan... sentiasa perbaiki amal ibadah kita yaa..

    ReplyDelete