Panggilan Terakhir Seorang Kawan.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.


Sejak semua orang dah ada Handphone masing-masing, telefon rumah dari TM dipandang sepi. Kalau berbunyi sekalipun takde siapa nak terkejar-kejar berebut-rebut nak angkat macam 10 tahun sudah. Telefon tu dah jadi telefon mama. Kalau berbunyi memang untuk panggilan mama nak gosip-gosip dengan adik-beradik dan saudara-maranya jelah. 



Cuma tadi...........


Kringgg...kringggg...kringgg... 
(Bunyi standard telefon rumah...hihihi...)

Adik : Angahhhh....ada orang telefon...
(Jeritan standard kalau orang telefon rumah.....)


Terkesima barang sebentar lantas terus berlari pantas mengejar dan merampas ganggang telefon dengan rakusnya dari adik. (Dekat setahun genap tak dapat panggilan telefon rumah, agak agresif sikit kelakuan...) Setelah settle berborak more less 10 minutes. Letak ganggang dengan yakin hati berkata "Mungkin ini panggilan terakhir dari dia....." Siapakah dia??? Dialah...satu-satunya kawan yang rajin hubungi A.N.A melalui telefon rumah.




Kenal dia masa join Wilderness Adventure pada 2005. Dia orang kedah. Sekarang dah menetap dekat Johor. Setelah hampir 7 Tahun dengan rasminya Tahun 2011 akan menjadi yang terakhir kalinya dia hubungi A.N.A sebab tadi...."Weh....lama tak contact hang naa...nanti 26 November 2011 jemput datang Kedah, aku nak kahwin....." 




Ya. Dia nak kahwin hujung bulan ni. Elok la kiranya panggilan tadi itu yang terakhir kalinya untuk menghormati statusnya yang akan bertukar menjadi suami orang. "Hang jangan lupa datang taw...esok-esok aku p majlis hang pulak..." Kihkihkih....sempat lagi tu.....Memang tak dapat datanglah, tarikh tersama dengan majlis sepupu. Tapi takpe, ucapan khas dalam Blog Aien Not Alien lagi ni...



"SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA KAWANKU MOHD ALIF BERSAMA PASANGAN, SEMOGA BERKEKALAN JODOH HINGGA KEANAK CUCU DAN CICIT......"




P/S : Sekarang musim kawan-kawan sebaya kahwin, tunang, bersalin.....huhuhu


59 comments:

  1. huhu ingat panggilan terakhir apa tadi..

    ehem kawan2 dah lepas..aien bila lagi hehe :D

    ReplyDelete
  2. huuhhh...baca tajuk macam suspen je...ingatkan pe la tadi...

    lagi2 nak cuti sekolah da ni...mmg musim kahwin la kan...

    ReplyDelete
  3. tu ah..tjuk mmg suspen..da pikir len da td..hihi

    da kena prepare perut sbb musim kawen da nk start.. :D

    ReplyDelete
  4. len kli habaq biar terang..pngilan terakhir sbgai bujang..haish!!..nk kne dush2!! ni..hahaha...

    ReplyDelete
  5. jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Ezad Skytech : tajuk je...heee.. tapi isi menyampaikan tajuk jugak..huhu..

    ReplyDelete
  7. ShahzCudin : tu la....musim makan2 nasi minyak ni..hihi

    ReplyDelete
  8. zureen : sebab tu kena baca entri nak hilangkan suspen..heee

    ReplyDelete
  9. Eyda Dania : wahhaahaa..nak dush2 ek.. hihi...

    ReplyDelete
  10. Azham Vosovic : hahaha..suspen sikit je..

    ReplyDelete
  11. merahitujambu : tu la..bila ek?? haha

    ReplyDelete
  12. mesti sedih kan kawan dah kahwin...dan sedih sebab ndak ada kawan yang akan telefon kamu lagi...ndak apa...yang hilang pasti berganti

    ReplyDelete
  13. ha, ni kawan ke atau kawan spesel kawen? macam sidih je atok baca entry ni?

    ReplyDelete
  14. tapi kawan kena tetap kawan la kn.. =)

    ReplyDelete
  15. hee~ da ssuai sgt la utk aien kwin. sya nk g tau kalu aien kwin nti! :D

    ReplyDelete
  16. peh..bepeluh oo nak baca sampai abeh..leh wat filem nih..hehe

    ReplyDelete
  17. saya ingatkan panggilan terakhir pa tadi.. bikin suprise lah ANA ni... ehehehe

    naah, ANA bila plak nak kawin ni.. jemput2 tau... mana lah tau dapat berkunjung ke sana.. ehe

    ReplyDelete
  18. haha,,simpan lagi dia nombor telefon tu,,bagus betul dia kan..


    dulu selalu rebut2 kan nak angkat tipon rumah tu,,sekarang tak heran pon.

    ReplyDelete
  19. la ingat panggilan terakhir apa,hehe.

    tau tape sekarang musim kawan-kawan kahwin.jeles tau,hehe

    ReplyDelete
  20. Kancil 8349 : sedih jugak la..tapi gembira lebih laaa...hihihi.. kawan nak mendirikan masjid...

    ReplyDelete
  21. Suhaimi Ahmad : atok...kalau dibaca sedih...sedih la jadinya... huhuhu..

    ReplyDelete
  22. budak penjara : memang kawan pun...tak cakap putus kawan pun...huhuu

    ReplyDelete
  23. Daddylicious : bila sampai waktunya...

    ReplyDelete
  24. MV : akan ajak MV dengan Kivio sekali...insyaALLAH...

    ReplyDelete
  25. embahrock : kehkehkeh...berpeluh embah ek..kasihannn..

    ReplyDelete
  26. Gen2Merah : heee...suprise!!! hihihi

    lambat lagilah....yang pasti bukan tahun ni..hihihi

    ReplyDelete
  27. rifhan : tu la tu....dia simpan lagi... tu yang buat terharu tuuu..hihi..

    telefon rumah dipandang sepi je..hihi

    ReplyDelete
  28. madi : hehehe...musim kawan kawennn..jeles ek..hahaha

    ReplyDelete
  29. adoi, igt panggilana apa la tadi.. :D

    ReplyDelete
  30. hai aien bukan alien..
    hehehehe

    ReplyDelete
  31. betoi2. sekarang semua orang nak kawin. hehe

    ReplyDelete
  32. fuhhh... ayat tahap tak ingat punya suspenn... haa3x

    salam kenal dari kami sekeluarga...

    ReplyDelete
  33. salam,

    kancil dah tag blog kamu...kalau sudi jomlah menjawab soalan - soalan kancil

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/11/kancil-kena-tag-oleh-blogger-kartunis.html

    ReplyDelete
  34. awak bile lagi nak buat majlis? hihi

    ReplyDelete
  35. owh laki ye..memang panggilan terakhir la tu..hehe..rajin die contact gune phone rumah..hehe

    ReplyDelete
  36. haish wat terkejut je.. ingat panggilan ape tdi.. hehehe.. aien bila lagi..?? (^^,)

    ReplyDelete
  37. ingat panggilan ape td.. wat suspen je.. hiihihi. aien bila lagi..? (~_~)

    ReplyDelete
  38. Ha ah. aien lak bila?

    kami plak yang tak sambar menunggu panggilan terakhir dari aien.. :D

    ReplyDelete
  39. Rara : tu la...dah sampai seru dorang kahwin... :)

    ReplyDelete
  40. Kazman & Sue : salam kenal...hihi.. ayat biasa2 je...tak terlintas nak bikin saspen pun...tapi terjadi macam saspen ek...huhu

    ReplyDelete
  41. Kancil 8349 : Salam. Kalau ada kesempatan dalam kelapangan saya join ye... ^_^"

    ReplyDelete
  42. Cheno Chenonet : bila sampai waktunya saya buat majlis...hahaha

    ReplyDelete
  43. ch000tz axoera : errr....saspenggg ek? hahaha..

    ReplyDelete
  44. aina yazid : hehehe..aien akan buat..tapi yang pasti bukan tahun ni la..hehehe

    ReplyDelete
  45. syahirooAhmad : wahhh....kalau macam tu, mesti akan jadi panggilan pertama dan terakhir ek...hehehe..

    sebab tak pernah2 buat panggilan lagi..hihi

    ReplyDelete
  46. paani : yeee....hehehe...semoga kekal jodohnya sampai bila2 ye.. ^_^"

    ReplyDelete
  47. wan : alif kawan lamaaaa...bukan alif PAMS tu....no...no...no.... haha

    ReplyDelete