Ukuran sebuah keikhlasan.



Assalamualaikum & Salam Sejahtera.







Kadang-kadang dalam lurus bendul meniti landasan persahabatan yang berlainan jantina boleh tergelincir juga sampai terjatuh hati. 




FRIENDSHIP can easily be turned into LOVE
BUT
LOVE is very hard to turn back into FRIENDSHIP




Jangan terlalu lantang menyuarakan isi hati andai hanya sebelah pihak sahaja yang bertepuk sebelah tangan. Ikhlaslah dalam bersahabat jika ingin ianya berkekalan. Jangan dicemari dengan rasa hati. Memang ianya datang sendiri tapi ianya juga boleh pergi sendiri. 








Percayalah. Hubungan persahabatan yang bertukar jadi cinta dan hanya sebelah pihak sahaja yang bertepuk sebelah tangan memang agak awkward. Terasa seperti saat mata Guru Sains meliar mencari mangsa menjawab soalan anatomi manusia tiba-tiba mata kita ter-eye-contact pula dengan Cikgu. 





Ikhlas dalam bersahabat.





P/S : Berkawan biar 1000, Bercinta biar 1. 


24 comments:

  1. yep..agree, hope persahabatan kita kekal hingga akhir hayat..amin

    ReplyDelete
  2. aein, kita kawan sampai bila2 kan??jangan jatuh hati yeaaa...ngggeeee..^^,

    ReplyDelete
  3. salam ziarah ain..
    setuju,ain kate tuh..
    lagi 1, kawan bleh jd bercinta..
    tapi ptus cinta jarang bleh jd kawan...
    kan...sob2.. :)

    ReplyDelete
  4. tak penah bercinta dengan sahabat

    ReplyDelete
  5. KB : yup...semoga berkekalan.. insyaALLAH..

    ReplyDelete
  6. Mieja : Mieja..jarang2 berlaku... hihi... sabar k.. :)

    ReplyDelete
  7. IMANSHAH : tak pernah lebih baik.. :)

    ReplyDelete
  8. betul.bila kawan berubah jadi cinta..err rasa pelik! kalau kekasih jadi kawan..2x pelik! haha

    ReplyDelete
  9. afzalsukasuki : double awkward ek..haha

    ReplyDelete
  10. setuju..
    kalau hanya sebelah sahaja yang suka, tak akan muncul apa2 dalam persahabatan..
    tapi kak ada kawan yang sangat2 close masa zaman sekolah. hingga kini kami masih lagi berhubungan, mujur suami kak dan isteri dia memahami, malah.. kak ayu pula yang jadi geng wife dia..

    anak2 pun membesar bersama2 mengeratkan hubungan y sedia ada..

    ReplyDelete
  11. eh?semalam ada komen ...mana eaa????

    ReplyDelete
  12. sahabat yg setia bagai pewangi yang mharumkan. sahabat sejati menjadi pendorong impian. sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah :)

    ReplyDelete
  13. sgt stuju!!

    bkn snng mncari shbt..

    dan bukan mudah utk menjd shbt!

    ReplyDelete
  14. Citarasa Rinduan : bagus macam tu kak... maknanya memang ada hubungan persahabatan antara lelaki dengan perempuan yang berkekalan kan... yang penting jujur & hormat sahabat kita sebaik mungkin...^_^"

    ReplyDelete
  15. Cik Azizah : sahabat sejati akan berkekalan sampai bila2... ya.. membawa kita ke jalan Allah...itu yang terbaik...

    ReplyDelete
  16. nuyui : hehehe...setuju juga dengan kamu....bukan senang bukan?! hehehe

    ReplyDelete
  17. setuju dengan entri kamu nie...hehehe...teringat kisah Kancil di universiti. Kancil ada kawan perempuan...berkawan akhirnya jatuh cinta...tapi diam sebab ndak mahu putus kawan takut bertepuk sebelah tangan...bila kawan perempuan kancil nak kahwin baru dia bagitau bahawa dia ada hati kat Kancil...memang bukan jodoh kancil dengan dia...hehehe

    ReplyDelete
  18. i wanna have bff and fall in love with her..

    ReplyDelete
  19. betol2..bile dah fall in love dgn sahabat hbgn akn jd sgt awkward klu cinta bertepuk sebelah tangan..

    ReplyDelete
  20. tambah~

    berkahwin x lebih 4

    heeeeeeeeee

    ReplyDelete